Адріан Бучан

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Адріан Бучан
Народився 21 вересня 1982(1982-09-21) (41 рік)
Новий Південний Вельс, Австралія
Країна  Австралія
Діяльність серфінгіст
Alma mater Barker Colleged

Адріан 'Айс' Бучан (нар. 21 вересня 1982, Avoca Beach, Австралія) — професійний австралійський серфер. Вперше «познайомився» з океаном у 4 роки завдяки батьку. З того часу виграв Світові Юніорські Змагання у 16 та 18 років.

Спонсорами є Hurley International, JS Industries, Dragon eyewear, Gorilla Grip, «Surf Dive 'n' Ski» and «Zentrom Quantum technology».

Біографія[ред. | ред. код]

Дитинство та сім'я[ред. | ред. код]

Айс є єдиним сином Яна та Урсули Бучан та має сестру Джессі. Народився на Avoca Beach, Новий Південний Уельс, Австралія і продовжує там проживати.

Любить рибальство, тренінги, читати та грати у настільний теніс.

Він був переможцем World Grommet Junior в 1997 і 1999, а також чемпіон Australasian Pro Junior в 2000 і 2001 роках.

Серфінг[ред. | ред. код]

У 2006 отримав серйозну травму щиколотки, що змусило його відмовитись від змагань на декілька років. У 2007 повинен був покладатись на Вайлд-кард, щоб залишитись у списку найкращих серферів.

Він зайняв третє місце в Billabong Pro Мундака 4 жовтня і закінчив 2008 ASP World Tour на 6-му місці.

У 2009 році Бучан посів 23-є місце в турнірній таблиці. Він був кращим за 2010, взявши в руки третє місце в Quiksilver Pro Франції і завершуючи рік сьомим у турнірній таблиці.

У 2013 році Бучан переміг Келлі Слейтер у фіналі Billabong Pro на Teahupoo, Таїті з остаточним рахунком 18,94 за Слейтера 16.77. [1]

Особисте життя[ред. | ред. код]

Айс є послом від Inspire Foundation, некомерційної організація, заснована в Австралії, яка використовує інформаційно-комунікаційні технології для поліпшення психічного здоров'я молодих людей та створення можливостей, щоб змінити своє життя.[2]

Він прагне використовувати свій суспільний статус, щоб підвищити обізнаність людей про одну з програм Inspire, Reach Out, щоб допомогти молодим людям пройти через важкі часи.

Айс також написав книгу «Macka's Barrel into the Dreamtime» який має справу з корінними і англо-саксонськими відносинами, а також екологічними проблемами. Також пише статті для різних журналів та онлайн-блогів, в тому числі Waves і Tracks.

ASP World Tour Wins
Year Event Venue Country
2008 Quiksilver Pro France Hossegor Франція Франція
2013 Billabong Pro Teahupoo Таїті Французька Полінезія Французька Полінезія

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Ace Buchan Wins Quiksilver Pro. Архів оригіналу за 11 лютого 2012. Процитовано 2 червня 2014.
  2. [1][недоступне посилання з лютого 2019]