Анна Догонадзе

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анна Догонадзе
груз. ანა დოღონაძე
Загальна інформація
Громадянство  Німеччина
 Грузія
 СРСР
Народження 15 лютого 1973(1973-02-15) (51 рік)
Мцхета, Грузинська РСР
Зріст 158 см
Вага 52 кг
Спорт
Країна Грузія
Вид спорту Стрибки на батуті
Клуб MTV Kreuznach
Участь і здобутки
CMNS: Анна Догонадзе у Вікісховищі
Нагороди
Олімпійські ігри
Золото Афіни 2004 особисті


Анна Догонадзе (*15 лютого 1973, Мцхета, Грузинська РСР Грузія) — грузинська і німецька стрибунка на батуті. Олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу.

Кар'єра[ред. | ред. код]

До отримання Грузією незалежності Анна Догонадзе виступала за збірну СРСР, а пізніше виступала за Грузію. У 1997 році стала бронзовою призеркою Всесвітніх ігор в Лахті.

В наступному році Догонадзе одружилася з німцем і стала представляти на міжнародних стартах Німеччину. У 1998 році на чемпіонаті світу в Сіднеї стала третьою в особистій першості, а в синхронних стрибках стала чемпіонкою світу.

Через два роки в Сіднеї Догонадзе виступила на Олімпійських іграх, до програми яких вперше були включені індивідуальні стрибки на батуті. У кваліфікаційному раунді вона показала кращий результат, але у фіналі допустила помилку і стала восьмою.

Найуспішнішим чемпіонатом світу в кар'єрі Догонадзе став чемпіонат 2001 року у данському Оденсе. Там вона здобула особисту першість, а в командних та синхронних стрибках виборола срібні медалі.

На Іграх в Афінах Догонадзе реабілітувалася за провал у Сіднеї. У кваліфікації вона посіла друге місце, а в основних змаганнях показала найкращий результат, випередивши на 0.4 бали канадку Карен Кокберн.

На Олімпіаді в Пекіні Догонадзе посіла восьме місце, а в Лондоні не пройшла у фінал, посівши у кваліфікації десяте місце.

Посилання[ред. | ред. код]