Блошенко Артем Олексійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Артем Олексійович Блошенко
Загальна інформація
Громадянство  Україна[1][2][3]
Народження 1 лютого 1985(1985-02-01) (39 років)
Донецьк
Зріст 187
Вага 100 кг
Alma mater Донецький державний інститут здоров'я, фізичної культури і спорту
Спорт
Країна Україна Україна
Вид спорту дзюдо
Спортивне звання
Майстер спорту України міжнародного класу
Майстер спорту України міжнародного класу
Тренери Харламов Віталій Володимирович, Кудрявцев Петро Олексійович.
Участь і здобутки
Найвищий рейтинг 23-й за версією IJF
CMNS: Блошенко Артем Олексійович у Вікісховищі

Арте́м Олексі́йович Блошенко — український дзюдоїст, майстер спорту України міжнародного класу, багаторазовий чемпіон та переможець національних та міжнародних турнірів, учасник 30-х та 31-х літніх Олімпійських ігор, чемпіон Європи в командному заліку. З 2005 року у складі збірній України. Виступає у напівважкій ваговій категорії. Одружений, має сина.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в Донецьку, активно займатися спортом почав з дитинства, маючи за приклад старшого брата Андрія Блошенко. Займався в Спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву (СДЮШОР) з видів боротьби м. Донецька, у Донецькій школі вищої спортивної майстерності (ШВСМ), Донецькому вищому училищі олімпійського резерву імені С. Бубки, першим тренером був Петро Кудрявцев. Закінчив Донецький державний інститут здоров'я, фізичного виховання і спорту, факультет олімпійського та професійного спорту.

2001 року виграв бронзову нагороду на турнірі «Олімпійські надії» в Чехії.

2004-го стає срібним призером Чемпіонату України серед юніорів, того ж року здобуває срібну нагороду на Чемпіонаті Європи серед юніорів у Болгарії. Здобув перемогу на міжнародному юніорському турнірі класу «А» в Угорщині.

2005 року стає кращим на молодіжній українській першості в Кам'янському. Дебютував на дорослому Кубку світу, на етапі у Варшаві зумів дійти до фіналу напівважкої вагової категорії.

2006-го стає чемпіоном України серед дорослих дзюдоїстів, на етапі кубку світу в Мінську здобув срібну нагороду.

2007 року здобув перемогу на молодіжному Чемпіонаті Європи в Зальцбурзі.

2008 року здобув срібну нагороду на етапі кубка світу в Таллінні.

2009 року виборов бронзу на континентальному етапі Кубку Світу з дзюдо у Монголії. У Чемпіонаті України здобуває срібну нагороду, зустрівшись у фінальному поєдинку зі своїм старшим братом Андрієм Блошенком, який і став золотим призером.

2010 року здобув бронзові нагороди на етапах Кубка Європи в Німеччині та Словенії.

2011-го здобув золоту нагороду в командному заліку на Чемпіонаті Європи у Стамбулі, в особистому заліку виграв Кубок світу (Самоа), виграв три бронзові нагороди на етапах Кубка світу — в Тбілісі, Таллінні та Баку.

2012 року на Чемпіонаті Європи в Челябінську здобув бронзову нагороду в командному заліку. В особистому заліку виграв один із етапів Кубка Європи. На Олімпійських іграх-2012 посів 9 місце.

2013-го на Чемпіонаті Європи в Будапешті стає бронзовим призером в командному заліку. У Чеджу дійшов до фіналу на гран-прі виборовши срібло.

2014 року став срібним призером на Чемпіонаті України, здобув перемогу на гран-прі Тбілісі, виборов бронзові медалі на турнірі Гранд-слем в Токіо та етапі Кубка Європи в Мадриді.

2015-го отримав золото на континентальному етапі Кубку Світу з дзюдо у Румунії, здобув бронзову нагороду на гран-прі Будапешта, виборов срібло Чемпіонату України.

В січні 2016 року виборов золото гран-прі у Гавані.

2016 року на літній Олімпіаді в Бразилії здобув п'яте місце у ваговій категорії до 100 кг (загалом, найвище місце для українських дзюдоїстів на цих змаганнях), отримавши поспіль три чисті перемоги (іппон) та ще одну перемогу (ваза-арі та юко), але поступився в півфіналі лідеру за світовим рейтингом МФД Альмару Гасимову з Азербайджану та у поєдинку за бронзову нагороду діючому чемпіону світу Рюносуке Хаге з Японії.

Виступи на Олімпіадах[ред. | ред. код]

Олімпіада Вагова категорія Супротивник Стадія Рез Супротивник Стадія Рез Супротивник Стадія Рез Супротивник Стадія Рез Супротивник Стадія Рез Супротивник Стадія Рез Місце
Лондон 2012 до 100 кг Келлі  (AUS) 1 круг виг Хван  (KOR) 2 круг пр 9
Ріо 2016 до 100 кг Курбонов  (УЗБ) 1 круг виг Шах  (ПАК) 2 круг виг Чо  (КОР) 3 круг виг Фрей  (GER) 1/4 фін виг Гасимов (AZE) 1/2 фін пр Хага  (JPN) 3/5 пр 5

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]