Бріанна Гові

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бріанна Гові
Народилася 24 травня 1989(1989-05-24)[1] (34 роки)
Ла-Каньяда-Флінтрідж, окр. Л.-Анджелес, Каліфорнія, США
Країна  США
Діяльність акторка, кіноакторка, телеакторка
Alma mater Нью-Йоркський університет, La Cañada High Schoold і Flintridge Sacred Heart Academyd
Знання мов англійська
IMDb ID 3526370

Бріанна Гові (англ. Brianne Howey) — американська акторка. Найбільш відома своєю роллю Джорджії Міллер у серіалі «Джинні й Джорджія» від Netflix. Народилася 24 травня 1989 року.

Біографія[ред. | ред. код]

Бріанна виросла в Пасадіні, штат Каліфорнія. Гові виховувала її молода самотня мама, від якої вона пізніше черпала натхнення в ролі Джорджії. Вона найстарша з 5 дітей в сім'ї.

Вона відвідувала католицьку школу для дівчат у Пасадіні, де приєдналася до команди імпровізації. У 2007 році після її закінчення переїхала до Нью-Йорка для навчання в школі мистецтв Тіша Нью-Йоркського університету, яку закінчила зі ступенем бакалавра мистецтв у 2011 році та Інституті театру та кіно Лі Страсберга. В університеті Гові також відвідувала додаткові заняття з дитячої психології.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Ще під час навчання в університеті Гові знялася в кількох короткометражках і вперше з'явилася на телебаченні в епізоді серіалу «Беверлі-Гіллз 90210: Нове покоління».

У 2013 році Гові зіграла роль у серіалі «Twisted Tales».

У 2014 році Бріанна зіграла Кенді в комедійному фільмі «Нестерпні боси 2» разом з Джейсоном Бейтманом.

У 2015 році Бріанна переїхала до Лондона, оскільки отримала свою першу головну роль у британському телесеріалі «Живу з моделями».

У 2016 році Гові отримала роль Кетрін Ренс у телесеріалі «Той, що виганяє диявола», сестри одержимої дівчини, яку грає Ханна Касулка.

У 2019 році Бріанна зіграла Шону Бебкок у телесеріалі, заснованому на трилогії романів Джастіна Кроніна «The Passage».

Вона також зіграла роль у романтичній комедії «Плюс один» 2019 року.

Ще більшу увагу Гові привернула своєю роллю Джорджії в серіалі Netflix «Джинні й Джорджія». Серіал вийшов 24 лютого 2021 року і швидко став популярним, залучивши 52 мільйони підписників на Netflix. Його було продовжено на другий сезон 19 квітня 2021 року. Прем'єра другого сезону відбулася 5 січня 2023 року.

Особисте життя[ред. | ред. код]

З 2015 року перебуває у стосунках з адвокатом Меттом Зірінгом. 24 липня 2021 року Гові та Зірінг одружилися в їхньому будинку в Каліфорнії.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]