Біллі Бонс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Біллі Бонс
англ. Billy Bones
Портрет
Ілюстрація Ньюелла Конверса Ваєта до видання 1911 року
Творець: Роберт Луїс Стівенсон
Твори: «Острів скарбів» (1883)
Стать: чоловіча
Національність: англієць
Раса: європеоїдна
Рід занять: поет, пірат
Роль виконує: Біллі Конноллі, Том Гоппер, Лайонел Беррімор, Черкасов Микола Костянтинович, Казимирас Віткус, Марков Леонід, Олівер Рід і David Harewoodd

Біллі Бонс (англ. Billy Bones) — вигаданий пірат XVIII століття, персонаж роману Роберта Луїса Стівенсона «Острів скарбів».

Опис[ред. | ред. код]

Вільям Бонс був першим помічником на кораблі капітана Флінта. Разом із «Довгим» Джоном Сільвером входив в число наближених до ватажка. Бонс — огрядний моряк з шабельним шрамом на щоці.

За спогадами Сільвера та інших піратів, відрізнявся жорстокістю: «Біллі був важкий на руку і швидкий на розправу…». Його улюбленою приказкою була: «мертві не кусаються». Після смерті Флінта заволодів картою острова Скарбів, ставши мішенню для інших піратів. Бонс оселився в корчмі «Адмірал Бенбов», що належить матері Джима Гокінса, де просив називати його просто «капітаном».

Жив самотньо, багато пив. Після погроз і замахів з боку старих дружків (в числі візитерів були Чорний Пес і Сліпий П'ю), що закінчилися врученням йому «чорної мітки», помер від апоплексичного удару, спровокованого нервовими потрясіннями і хронічним алкоголізмом. Карта дісталася Джиму Хокінсу, що й послужило зав'язкою роману.

Образ у кіно[ред. | ред. код]

У відомих екранізаціях Біллі Бонса грали:

Посилання[ред. | ред. код]