Вальдемар Скшипчак

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вальдемар Скшипчак
Народження 19 січня 1956(1956-01-19) (68 років) або 1956[1]
Щецин, Польська Народна Республіка
Країна  Республіка Польща
Освіта Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Pancernychd і Akademia Sztabu Generalnegod
Звання генерал броні і генерал[1]
Нагороди
золотий хрест Заслуги Командорський хрест ордена Відродження Польщі Лицарський Хрест ордена Відродження Польщі Золота медаль «За заслуги при збереженні країни» Gold Medal "Armed Forces in the Service of the Homeland" Silver Medal "Armed Forces in the Service of the Homeland" Bronze Medal "Armed Forces in the Service of the Homeland"
CMNS: Вальдемар Скшипчак у Вікісховищі

Вальдемар Скшипчак (пол. Waldemar Skrzypczak; нар. 19 січня 1956, Щецин) — польський військовий, генерал броні Збройних Сил Польщі, з 2006 до 2009 року — командувач сухопутних військ Польщі.

Висловлювання[ред. | ред. код]

В березні 2022 в ході російської збройної агресії проти України та російських погроз у бік Польщі генерал Скшипчак заявив, що Калінінградська область є територією «під російською окупацією з 1945 року». Він також підкреслив, що ця територія ніколи не була російською, а історично належала Пруссії та Польщі.

Тепер варто було б заявити на неї свої права, так, як це було раніше з відвойованими територіями. Можливо, варто претендувати на цей Калінінградський округ, який, на мою думку, є частиною території Польщі. Ми маємо право мати претензії на територію, яку окупує Росія. [2]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]