Вікіпедія:Вікімавпа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
В часи перерви між іграми Вікімавпи зазвичай сидять на деревах

Вікімавпа — дописувач Вікіпедії, зазвичай це особа із підряду вікіприматів, до якого, зокрема, відноситься і людина, та часто розглядається як «вища» група відносно мокроносих вікімавп.

Опис[ред. код]

Вікімавпи — вищі примати, або «мавпоподібні» від лат. Simiiformes — інфраряд приматів, до яких відносяться мавпи у вузькому сенсі (у широкому сенсі до мавп відноситься і решта приматів) та людина. Традиційно вищих приматів протиставляли нижчим приматам або нижчим мавпам, які, проте, не складають монофілетичної групи і не розглядаються як таксон.

Вигляд[ред. код]

Вікімавпам характерні п'ятипалі, дуже рухомі верхні кінцівки (руки), протиставлення великого пальця іншим, нігті. Тіло зрідка покрите волоссям, а у лемурових і деяких широконосих мавп є ще і підшерсток, і тому їхній волосяний покрив нагадує хутро. Для багатьох видів характерні мантії, гриви, бороди, вуса тощо

Класифікація[ред. код]

Деякі з них доволі кремезні

Вікімавпи поділяються на три групи:

Діяльність[ред. код]

В силу деякого різноманіття видів Вікімавп, їхня діяльність теж буває різною.

Мокроноса вікімавпа задумалась, чи відредагувати статтю Вікіпедії?

Мокроносі вікімавпи[ред. код]

Мокроносі вікімавпи є найбільш безпечними створіннями. Ці користувачі не створили обліковий запис, або не ввійшли ним до системи. Цих користувачів також називають анонімними, хоча насправді у кожному їхньому виправленні видно IP-адресу, яка приховується у зареєстрованих користувачів.

Ці користувачі можуть редагувати будь-які незахищені сторінки, і навіть створювати нові сторінки. При кожному додаванні до сторінки нового зовнішнього посилання їм доводиться підтверджувати, що вони не роботи, за допомогою механізму CAPTCHA (докладніше).

Вікідовгоп'ят сховався у категорії та очікує на тихе редагування статті, а можливо це вікігіббон, який не хоче бути поміченим

Вікідовгоп'яти[ред. код]

Широконосі вікімавпи

Широконосі вікімавпи[ред. код]

Широконосі вікімавпи можуть робити деякі незрозумілі редагування, але основна причина цього — недосвідченність, тому що вони зареєстровані менше ніж 4 дні тому.

Вікімавпи мають складну систему соціальних стосунків

Вікімавпові[ред. код]

Вікігіббони мають великі передні кінцівки, тому дуже легко орієнтуються у лісі статей та шаблонів

Вікігібони[ред. код]

Зранку вікігібони влаштовують «концерти». Видають гучні крики, що тривають до 2-х годин, зазвичай це буває на широких майданах. Вони мають великі передні кінцівки, тому дуже легко орієнтуються у лісі статей та шаблонів.

Великі вікімавпи[ред. код]

Звичайні користувачі[ред. код]

Вони редагують будь-які незахищені сторінки, і створюють нові сторінки, також кожен з них має право активно сприяти розвитку проєкту. Крім того, вони діляться інформацією, яку знають, з іншими вікіпедистами та обговорюють її з однодумцями.

Як впізнати Вікімавпу[ред. код]

Якщо ви повністю або частково впізнали себе у цьому описі, можете повідомити інших дописувачів про свій стиль роботи розміщенням такої позначки на особистій сторінці:

{{Вікімавпа}}
Цей користувач вважає себе вікімавпою

Якщо ви вікімавпа, але не любите скупчення юзербоксів, додайте цю категорію на своїй сторінці:

[[Категорія:Вікімавпи|{{PAGENAME}}]]

Примітки[ред. код]