Вікіпедія:Discord

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Discord — пропрієтарний чат-додаток для обміну текстовими повідомленнями в реальному часі, з можливістю підтримки аудіо та відеозв'язку — найбільш просунута і зручна альтернатива Skype та IRC. Доступний у вигляді вебсайту і застосунків для комп'ютера та мобільних пристроїв. Чат для спілкування учасників Української Вікіпедії заснований у 2020 році й відтоді активно використовується. Це місце, де ви можете поговорити з іншими вікіпедистами, а також отримати пораду і необхідну допомогу.

У голосовому каналі Дискорду проводять онлайн-версію Вікічетверга

Опис[ред. код]

Сервер не є офіційним проєктом Вікіпедії українською мовою, а є платформою, яку ведуть самі волонтери та учасники проєкту. Сервер був створений користувачами Вікіпедії як місце для більш зручного спілкування вікіпедистів, для обміну інформацією, спілкування і взаємодопомоги. Однак, оскільки вся спільнота Української Вікіпедії не присутня на сервері, — він підходить лише для спілкування, консультацій і більш зручної взаємодії, а більш важливі обговорення повинні проводитися на відповідних сторінках Вікіпедії.

Повний перелік наявних серверів інших мовних проєктів спільноти Вікімедіа можна знайти на сторінці проєкту Метавікі.

Використання[ред. код]

Discord можна безкоштовно завантажити на будь-яку з операційних систем: Microsoft Windows, macOS, Linux, в тому числі й мобільних, таких як iOS та Android, а також використовувати в більшості інтернет-браузерів без додаткового завантаження. Приєднання до сервера у Discord здійснюється за посиланням, що розташоване вище. Після приєднання користувач може просто повернутися на сайт Discord або відкрити клієнт на свій вибір.

Корисні шаблони[ред. код]

Якщо ви маєте бажання, ви можете додати на свою Сторінку користувача один з таких шаблонів, щоб продемонструвати, що ви є учасником:
{{Учасник Discord чату}}

{{Користувач Discord}}

Цей користувач користується Discord

Див. також[ред. код]