Гавриленко Феодосія Петрівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гавриленко Феодосія Петрівна
Народилася 1912
Померла 1999
Ростовська область, Росія
Країна  СРСР
 Росія
Знання мов російська
Нагороди
Герой Соціалістичної Праці
орден Леніна

Феодосія Петрівна Гавриленко (19121999) — радянська працівниця сільського господарства, ланкова зернорадгоспу, Герой Соціалістичної Праці.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в 1912 році на хуторі Ново-Кузнецовський Області Війська Донського, нині Зерноградського району Ростовської області.

Трудову діяльність розпочала в кінці 1920-х років рядовою колгоспницею. У 1930 році переїхала в навчально-дослідний зернорадгосп № 2 Мечетинського (з 1960 року — Зерноградського) району Ростовської області. У 1948 році очолила ланку по вирощуванню пшениці радгоспу «Навчально-дослідний» і у цьому ж році на площі 25 га ланка отримала урожай пшениці 31,82 центнера з гектара.

Померла Феодосія Петрівна в червні 1999 року.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Указом Президії Верховної Ради СРСР від 5 березня 1949 року за одержання високих врожаїв пшениці при виконанні радгоспом плану здачі державі сільськогосподарських продуктів в 1948 році і забезпеченості насінням всіх культур у розмірі повної потреби для весняної сівби 1949 року Гавриленко Феодосії Петрівні присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці з врученням ордена Леніна і золотої медалі «Серп і Молот».
  • Також нагороджена медалями.

Посилання[ред. | ред. код]