Громобійця (Кевін Мастерсон)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Громобійця
Історія
Видавець Marvel Comics
Дебют «Thor» #392 (червень 1988)
Автор(и) Том ДеФалко (сценарист)
Рон Френц (художник)
Характеристики
Справжнє ім'я Кевін «Кев» Мастерсон
Позиція добро
Вид людина
Зріст Як Кевін: 167 см
Як Громобійця: 198 см
Вага Як Кевін: 63 кг
Як Громобійця: 290 кг
Колір очей блакитний
Колір волосся світлий
Команди й організації
Асґардійці Галактики
Особливі сили
Надлюдська сила, швидкість, спритність, витривалість, рефлекси та витривалість
Здатність до польоту
Удари блискавкою

Громобійця (англ. Thunderstrike), справжнє ім'я Кевін «Кев» Мастерсон (англ. Kevin «Kev» Masterson) — вигаданий персонаж з коміксів американського видавництва Marvel Comics. Член команди супергероїв — Асґардійці Галактики.

Історія публікації[ред. | ред. код]

Кевін Мастерсон був створений Томом ДеФалко і Роном Френцом, вперше з'явившись в «Thor» том 1 #392 в червні 1988 року як син оригінального героя, відомого як Громобійця, Еріка Мастерсона. Він продовжував з'являтися у ролях другого плану в «Thor» та спінофі «Thunderstrike».

Персонаж був переосмислений у «What If» Том 2 #105, вперше з'явившись як нова версія Громобійці. Походження Кевіна Мастерсона як героя з'явиться в наступній серії «MC2 A-Next» #1, де він буде продовжувати з'являтися, як частина ансамблю персонажів. Він також з'явиться в серіях MC2 «Last Hero Standing» і «Last Planet Standing», а також в наступних серіях «Avengers Next».

Використання Кевіна Мастерсона як спадкової версії Громобійця було темою, до якої повернулися під час «Heroic Age». Було оголошено, що персонаж повернеться в новому п'ятисерійному коміксі, створеному співавторами Томом ДеФалко і Роном Френцом в листопаді 2010 року. У серпні розпочалась промокампанія, що готувала цей захід, із зображенням булави та написом «Один повстане...» і «Світу все ще потрібні герої»[1]. Перші випуски отримали загалом позитивні відгуки, в яких високо оцінювалися передумови, персонажі та сюжет[2]. Наприкінці серії книга отримала високу оцінку за сюжет, діалоги та персонажі, а також за перетворення класичного персонажа на позачасового[3].

Громобійця з'явився в «Fear Itself: The Home Front».

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The World Still Needs Heroes. Marvel (англ.). 6 серпня 2010. Архів оригіналу за 19 жовтня 2012. Процитовано 1 грудня 2022.
  2. Nevett, Chad (24 листопада 2010). Review: Thunderstrike #1. Comic Book Resources (англ.). Архів оригіналу за 28 листопада 2010. Процитовано 1 грудня 2022.
  3. Peterson, Matthew (30 серпня 2011). REVIEW: Thunderstrike #5 (of 5). Major Spoilers (англ.). Процитовано 1 грудня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]