Гунбін Олексій Ігорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олексій Гунбін
Гунбін Олнксій Ігорович
Загальна інформація
Громадянство  Україна
Народження 8 листопада 1992(1992-11-08)[1] (31 рік)
Суми, Україна
Зріст 186 см
Вага 97 кг
Спорт
Країна Україна Україна
Вид спорту стрільба з лука
Клуб «Динамо»
Тренери Євген Гаркуша
Участь і здобутки
Нагороди
Спортивні медалі
Представник Україна Україна
Стрільба з лука
Чемпіонат світу в приміщенні
Бронза Янктон 2018 команда
Чемпіонат Європи
Срібло Анталія 2021 команда

Олексій Ігорович Гунбін (нар. 8 листопада 1992, Суми, Україна) — український лучник, призер чемпіонату світу та Європи в командній першості. Учасник збірної України на літніх Олімпійських іграх 2020 року.

Спортивні досягнення[ред. | ред. код]

У 2018 році здобув свою першу нагороду на великих турнірах. На чемпіонаті світу зі стрільби з лука в приміщенні разом з Георгієм Іваницьким та Віктором Рубаном став бронзовим призером в командній першості. В індивідуальній першості він поступився у чвертьфіналі. На чемпіонаті Європи він також зупинився на стадії чвертьфіналів.

У 2019 році на четвертому етапі Кубка світу, що проходив у Берліні, став срібним призером у командній першості. У команді з Георгієм Іваницьким та Сергієм Макаревичем він поступився збірній Туреччини у фіналі. Це медаль була єдиною для збірної України протягом усього сезону на етапах Кубка світу.

У 2021 році на чемпіонаті Європи у команді разом із Георгієм Іваницьким та Іваном Кожокаром став срібним призером змагань. В індивідуальній першості посів 33 місце.

На Європейському кваліфікаційоному турнірі Гунбін зумів перемогти у чвертьфіналі Георгія Іваницького, забезпечивши собі ліцензію на Олімпійські ігри. У командних змаганнях збірна України дойшла до півфіналу, де поступилися збірній Індонезії. У матчі за 3-тє місце, яке дозволяло отримати олімпійську ліцензію, збірна України поступилася збірній Франції.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. https://www.olympedia.org/athletes/147048