Дивись.info

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Дивись.info
Логотип
Логотип
Посилання dyvys.info
Гасло (девіз) Дивись.info — Давай дивитись разом!
Тип Інтернет-видання
Мови українська
Започатковано 2011

Дивись.info — український інформаційно-новинний сайт. Інформуємо з 2011 року щодо найважливіших подій у Львові, Україні та світі Розповідаємо також про соціальну сферу, культуру, технології і бізнес. Аналізуємо найважливіше.

Історія[ред. | ред. код]

Інформаційна агенція «Дивись.info» зареєстрована 2011 року.

За даними Інституту масової інформації власником агенції станом на 2015 рік був львівський бізнесмен Андрій Завербний.[1]

У травні 2016 року агенція розширилась на всю Західну Україну, змінила свою концепцію, дизайн та функціональне наповнення сайту. Крім візуального оформлення сайту, змінився також склад редакції, власників та керівництво інформаційної агенції.

Головний редактор — Марія Панчишин. Бенефіціари — Наталія Улинець та Назар Бербека.

Починаючи з 2016 року редакція стала інформаційним партнером низки соціальних проєктів, зокрема освітнього українсько-американського проєкту з попередження опіків серед дітей "Проти опіків" , Форуму видавців у Львові, Міжнародного економічного форуму у Львові, Київського міжнародного економічного форуму, аналітичної бізнес-платформи YouControl тощо.

У 2016 році редакція потрапила у топ рейтингу прозорості львівських ЗМІ[2].

2017 року ІА «Дивись.info» стала учасником проєкту "Голос місцевих ЗМІ", який фінансується ЄС.

Проєкти[ред. | ред. код]

У 2016 році агенція почала підтримку освітнього українсько-американського проєкту[3] з попередження опіків серед дітей. На окремій сторінці ресурсу розповідається про хід проєкту, навчання лікарів і батьків, а також публікується вся необхідна інформація з порадами для захисту здоров'я дитини.

Восени 2016 року редакція запустила щотижневий авторський політичний огляд тижня із оглядачем Дмитром Посипанком.

З 2016 року на сайті стартував проєкт журналістських розслідувань "Хто будує у Львові".

Спільно із Львівською ОДА редакція у грудні 2017 року запустила[4] інформаційний проєкт "Персональний гід Львівщиною" із описом тематичних маршрутів до різних куточків регіону.

Просвітницький проєкт "На службі", що тривав з березня по липень 2017 року розповідав про долю службових собак в Україні.

2017 року ІА «Дивись.info» стала учасником проєкту "Голос місцевих ЗМІ ", який фінансується ЄС. Цього ж року редакція стала регіональним партнерам проєкту VoxConnector

Жанр репортажу широко представлений на сайті Дивись.info та у грудні 2017 року отримав окрему рубрику.

Роботи фотографа Дивись.info 2016 року вийшли у фінал Конкурсу української військової фотографії від проєкту «Армія. Друге народження».

2017 року стаття журналістки Дивись.info щодо гендерної нерівності в Україні перемогла[5] у всеукраїнському конкурсі журналістських матеріалів на гендерну тематику.

Оцінки ЗМІ[ред. | ред. код]

Інститут масової інформації провів у 2016 році моніторинг регіональних ЗМІ та відзначив, що з 10 оцінених інтернет-ЗМІ Львівської області лише Дивись.info та ZIK мають високий рівень прозорості: вони мали на сайтах інформацію про керівництво та редакцію, хоча Дивись.info повідомляла про власників лише на сторінці у мережі Фейсбук.[6]

Рейтинги[ред. | ред. код]

На початку роботи оновленого ресурсу за результатами моніторингу новинних сайтів Львова у травні 2016 років сайт Дивись.info посів 16-те місце з 24 тисячами входів на сайт. Переважна більшість входів здійснені з пошуковиків (50%) та з соцмереж (31,5%)[7]

Станом на грудень 2017 року Дивись.info входить до ТОП-50 українських ЗМІ за рейтингом Bigmir)net із середньою відвідуваністю в 60 тисяч входів на добу.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Наталя Онисько. Кому належать львівські ЗМІ. Детектор.медіа, 22 Серпня 2015. Архів оригіналу за 14 грудня 2017. Процитовано 15 липня 2017.
  2. Стандартам прозорості відповідає менше половини львівських ЗМІ. IMI (укр.). Архів оригіналу за 22 грудня 2017. Процитовано 22 грудня 2017.
  3. Українсько-американський освітній проєкт «Проти опіків» (Scald Burn Preventing Program in Ukraine) ініціював у Львівській області професор Гарвардської медичної школи і лікар бостонської клініки Shriners Hospital for Children Геннадій Фузайлов. На Львівщині цей проєкт впроваджують за сприяння Департаменту охорони здоров'я ЛОДА, Управління охорони здоров'я ЛМР, Львівського опікового центру Комунальної міської клінічної лікарні № 8.
  4. У області стартує мандрівний проект «Персональний гід Львівщиною». Кулемет (укр.). 13 грудня 2017. Архів оригіналу за 22 січня 2021. Процитовано 22 грудня 2017.
  5. Administrator. Конкурс журналістських матеріалів на ґендерну тематику. volynpressclub.org.ua (uk-ua) . Архів оригіналу за 23 грудня 2017. Процитовано 22 грудня 2017.
  6. Ігор Фещенко. Стандартам прозорості відповідає менше половини львівських ЗМІ. Громадське-Львів, 30 Листопада 2016. Архів оригіналу за 2 липня 2017. Процитовано 15 липня 2017.
  7. Хто кого? Рейтинг львівських онлайн-ЗМІ. Громадське, 8 липня 2016. Архів оригіналу за 29 червня 2017. Процитовано 15 липня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]