Дінара Асанова (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дінара Асанова
Динара Асанова
Жанр документальний фільм
Режисер Марина Чудіна
Катерина Харламова
Кінокомпанія Ленфільм
Тривалість 38 хвилин
Країна Росія Росія
Рік 2003

«Дінара Асанова» (рос. Динара Асанова) — документальний фільм 2003 року режисерів Марини Чудіної та Катерини Харламової, виробництва «Ленфільм»[1].

Зміст[ред. | ред. код]

Фільм присвячений режисеру, сценаристу й акторці Дінарі Асановій. Вона прожила лише 42 роки і раптово померла під час зйомок фільму «Незнайомка», але встигла відкрити дорогу в кінематограф кільком акторам, що згодом стали відомими та випустити декілька кіноробіт, що були відзначені увагою глядачів і критиків.

Кінофестивалі[ред. | ред. код]

19 квітня 2019 року в Центральному будинку кіно (малий зал) у рамках позаконкурсної програми 41-го Московського міжнародного кінофестивалю документальний фільм повторно (після виходу на екрани у 2003 році) демонструвався публіці, ставши частиною документального циклу «Кінорежисер: професія і доля»[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Сила хрупкости и жесткость искусства. Женщины в кино Кыргызстана [Архівовано 18 квітня 2021 у Wayback Machine.]. — Б.:Изд. Аркус, 2017. — С. 16
  2. Программа российского кино. 41 Московский Международный кинофестиваль. Архів оригіналу за 18 лютого 2020. Процитовано 2 червня 2020.