Загублені люди Сатурна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Загублені люди Сатурна»
Автор Роберт Шірлі Річардсон
Назва мовою оригіналу Missing Men of Saturn
Країна США США
Мова англійська
Жанр наукова фантастика
Видано 1953

«Загублені люди Сатурна» (англ. Missing Men of Saturn) — фантастичний роман американського письменника-фантаста і астронома Філіпа Летема (справжнє ім'я — Роберт Шірлі Річардсон, написано під псевдонімом), де йдеться про подорож космічного корабля «Альбатрос» на Сатурн.

Зміст[ред. | ред. код]

Одного з найкращих випускників Космічної академії Дейла Саттона призначено на старий космічний корабель «Альбатрос». Він з жахом дізнається, що «Альбатрос» разом з 2 іншими кораблями вирушає в експедицію на Сатурн. Ніхто ще не повернувся з польоту на цю планету. 100 років тому команда на чолі з капітаном Дірборном здійснила першу й єдину мандрівку. Від Дірборна залишився тільки щоденник, у якому розповідається про боротьбу з кимось невідомими. Внаслідок поразки команда зникла.

Уся команда «Альбатроса» перебуває у гнітючому стані через політ до Сатурна. «Альбратрос» разом з двома іншими кораблями прибуває на супутник Титан, де оселяється в колишніх приміщеннях Дірборна. Раптово зникає зброя та обладнання, вночі спалахують вогники й щезають люди. Зрештою вирішено вирушати на Сатурн. Він являє собою майже суцільні вулкани, а землю вкрито потоками розплавленої лави.

Досліджуючи планету, члени екіпажу стикаються з негативним впливом важкої води, що мало не призводить до загибелі. Згодом Саттон з рештою членів команд опиняється у полоні саламандроподібних істот, що здатні паралізувати людські мозкові хвилі. Втім зрештою земляни вириваються з полону. На єдиному вцілілому кораблі — «Альбатросі» — вони повертаються на Землю.

Джерела[ред. | ред. код]