Зрадник (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Зрадник»
Автор Джим Бучер (англ. Jim Butcher)
Назва мовою оригіналу Turn Coat
Дизайн обкладинки Christian McGrath
Країна США
Мова Англійська
Серія «Файли Дрездена»(англ. The Dresden Files)
Жанр Наукова фантастика, Фентезі
Видавництво Roc
Видано 7 квітня 2009 року[1]
Сторінок 432 с (перше видання)
ISBN 0-451-46256-4 (перше видання)
Попередній твір Small Favor (2008)
Наступний твір Changes (2010)

«Зрадник» (англ. Turn Coat) — книга Джима Бучера в жанрі наукової фантастики та фентезі, що вийшла 1 вересня 2001 року. Вона розповідає про пригоди професійного чарівника Гаррі Дрездена, єдиного професійного чарівника сучасного Чикаго. Це одинадцята книга із серії «Файли Дрездена». Роман дебютував під номером один у списку бестселерів художньої літератури в твердій обкладинці New York Times.[2]

Короткий опис сюжету[ред. | ред. код]

Стража Моргана, якого застали над трупом одного з найшанованіших чарівників, звинуватили у державній зраді Чарівників Білої Ради — і за цей злочин існує лише одне, остаточне покарання. Усі докази — очевидні. Він у втечі, хоче, щоб його ім’я очистили, і йому потрібен хтось із хистом, щоб підтримати аутсайдера. Такий, як Гаррі Дрезден. Тільки Дрезден, який не має приводів симпатизувати Моргану, певен — це підстава. І якщо він не доведе невинність свого давнього недруга — наступним підставлять його самого…

Останнім часом події набули такого обігу, що стало зрозумілим: у Раді є зрадник — і швидше за все не один. Тепер Гаррі має розкрити зрадника в Раді, тримати в таємниці не дуже приємного Моргана та не потрапляти під пильну увагу. І одна помилка може коштувати комусь голови, наприклад Гаррі.

Список персонажів[ред. | ред. код]

  • Гаррі Дрезден: Протагоніст; професійний чарівник, приватний детектив і поліцейський консультант; а ще він є у телефонній книзі.
  • Скінвокер: Нааглошії, індіанський дух величезної сили та здатності змінювати форму. Ця істота пережила тисячоліття і є напівбожественною за своєю природою. Він їсть магічних істот, включаючи чарівників, щоб збільшити власну силу.
  • Вінсент Грейвер: приватний детектив і колишній віце-офіцер, який був покараний за спробу переслідувати члена міської ради Чикаго. Дрезден вражений його чесністю і доручає йому детективну роботу. Наприкінці книги Грейвер і Моллі зустрічаються, і Грейвер і Миша разом приносять переконливі докази причетності Семюеля Пібоді до зрадників у Білій раді.
  • Байндер: Ернест Арманд Тінвісл, найманець кокні, який спеціалізується на викликах великої кількості істот із Ніколи.
  • Чендлер: британський наглядач, який охороняє портал з Небивальщині (англ. Nevernever) до штаб-квартири Білої Ради в Единбурзі.
  • Демонрич: стародавній дух, незвіданого острова в озері Мічиган. Дрезден з’єднався з духом під час святилища. Щоразу, коли Дрезден фізично присутній на острові, він ділиться надприродними знаннями Демонрича про острів. Демонрич виглядає як фігура заввишки 12 футів (3,7 м), одягнена в плащ і мантію, без видимих рис, але з сяючими зеленими очима. Він кульгає через «льодовик, який вирізав озеро Мічіган». Острів має невідому образу на Привратника, що призвело до небажання Привратника ступити на острів.
  • Мадлен Рейт: вампір Білого двору і двоюрідна сестра Томаса і Лари. Вона зрадила Білий двір Чорній раді приблизно так само, як Вітто Мальвора в "Білій ночі". Працюючи з бізнес-менеджером Лари, вона створює грошовий слід від Моргана до однієї з холдингових компаній Лари, щоб причетні Білий суд до смерті ЛаФортьє. Вона наймає Біндера знайти Морган раніше, ніж хтось інший, щоб Морган можна було звинуватити в її майбутніх діях. Зрештою Лара вбиває і Медлін, і бізнес-менеджера, а їхні голови відправляє до Білої ради.

Посилання[ред. | ред. код]

Перші розділи книги оприлюднені на офіційному сайті автора.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Turn Coat (The Dresden Files, Book 11) Hardcover – April 7, 2009 by Jim Butcher (Author). www.amazon.com. Процитовано 12 квітня 2023.
  2. Best Sellers. The New York Times. 24 квітня 2009. Процитовано 26 листопада 2009.