Кадемія Майя Юхимівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кадемія Майя Юхимівна
Народилася
Вінниця
Країна  Україна
Діяльність викладачка університету
Alma mater ВДПУ
Науковий ступінь кандидат педагогічних наук
Вчене звання професор
Нагороди

Кадемія Майя Юхимівна (нар. м. Вінниця) — викладач-методист, кандидат педагогічних наук (2005), доцент (2007), професор (2015), завідувач кафедри інноваційних та інформаційних технологій в освіті Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Відмінник освіти України (1994), заслужений учитель України (1997).

Професійна діяльність[ред. | ред. код]

1970 — закінчила Вінницький державний педагогічний інститут ім. М. Островського

1970—1983 — викладач мате­матики Вінницького міського професійно-техніч­ного училища № 4

1983—2007 — заступник директора, викладач математики Вінницького вищого професійного училища № 4

1996—2007 — викладач Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського

2007 — доцент кафедри інформаційних технологій та інноваційних методик навчання Вінницько­го державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, заступник директора з науково-методичної роботи Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища (за сумісництвом)

2010—2018 — завідувач кафедри інноваційних та інформаційних технологій в освіті Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

Наукова, педагогічна та навчально-методична робота[ред. | ред. код]

Досліджує проблеми організації навчально-виховного процесу в ПТНЗ, впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчальний процес. На 01.01.2016 року є автором і співавтором 407 наукових і навчально-методичних праць, з яких з грифом МОН — 6, монографій — 6. Підготувала 13 кандидатів педагогічних наук. Виступає офіційним опонентом під час захисту кандидатських дисертацій з теорії і методики професійної освіти.

Результати науково-педагогічних пошуків М. Ю. Кадемії використовують у своїй роботі викладачі і майстри виробничого навчання ПТНЗ, викладачі ВНЗ І-IV рівнів акредитації, студенти.

Майя Юхимівна Кадемія керівник інноваційних педагогічних проектів щодо впровадження нових техноло­гій навчання в навчально-виховний процес ПТНЗ. Один із засновників експеримен­тального педагогічного майданчика Інституту педагогіки і психології професійної освіти АПН України і МОН України з проблем впровадження інформаційних і телеко­мунікаційних технологій у Вінницькому вищому професійному училищі № 4.

Звання та нагороди[ред. | ред. код]

1991 — нагороджена медаллю А. С. Макаренка

1991 — нагороджена медаллю «Ветеран праці»

1994 — нагороджена знаком «Відмінник освіти України»

1997 — присвоєно звання «Заслужений вчитель України» Указом Президента України[1]

2003 — нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня[2]

2006 — нагороджена нагрудним знаком «Антон Макаренко»

2008 — нагороджена нагрудним знаком МОН України «За наукові та освітні досягнення», а також почесними грамотами МОН України, Академії педагогічних наук, управління освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації

2008 — Людина року в галузі «освіти»

2010 — нагороджена грамотою Національної академії педагогічних наук за активну участь у дослідженні проблем теорії і методики професійної освіти, системне впровадження результатів наукових досліджень.

2011 — грамота Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за підготовку аспірантів, які посіли призові місця у Всеукраїнському чемпіонаті з інформаційних технологій «Екософт 2011»

2012 — грамота Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за підготовку аспірантів, які посіли призові місця у Всеукраїнському чемпіонаті з інформаційних технологій «Екософт 2012»

2012 — нагороджено Почесною Грамотою Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, підготовку висококваліфікованих спеціалістів та вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти

2013 — грамотою Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за підготовку аспіранта Кобисі А. П., яка посіла призове місце у Всеукраїнському чемпіонаті з інформаційних технологій «Екософт 2013»

2013 — Почесна грамота за підготовку переможця ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із спеціальності «Теорія і методика професійної освіти» Скупої О. О. (студентка нагороджена дипломом першого ступеня)

2013 — нагороджена Грамотою за вагомий внесок у підготовку педагогічних кадрів та у зв'язку з відзначенням дня працівника освіти

2014 — грамота Міністерства освіти і науки України Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за підготовку студентів Максимчук І. С. та Нікітіна В. І., які посіли призові місця у фіналі ІІ етапу Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт 2014»

2014 — Подяка Української інженерно-педагогічної академії за керівництво студентською науковою роботою Максимчук І. С. та Нікітіна В. І., які брали участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Теорія і методика професійної освіти» та посіли друге призове місце.

2014 — нагороджена Грамотою за вагомий внесок у підготовку педагогічних кадрів, високий професіоналізм та за підсумками роботи колективу університету в 2013—2014 н. р.

2015 — нагороджено Подякою Міністерства освіти і науки України Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за підготовку студентів Коломійчук Н. Ю. та Стратія О. Г. — призерів ІІ етапу Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт 2015»

2015 — нагороджено Подякою Української інженерно-педагогічної академії за керівництво студентською науковою роботою Коломійчук Н. Ю. та Стратія О. Г., які брали участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Теорія і методика професійної освіти»

2015 — нагороджена Почесною грамотою Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського за успіхи в навчальній, науковій і методичній роботі за підсумками 2014—2015 н. р.

2016 — нагороджена Подякою Української інженерно-педагогічної академії за керівництво студентською науковою роботою Гриньчак К. П., яка брала участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Теорія і методика професійної освіти»

2016 — нагороджена Подякою Вінницького технічного коледжу за сприяння у проведенні ІІІ Регіональної науково-методичної конференції «Сучасні педагогічні технології навчання в підготовці фахівців у коледжах і технікумах: досвід, проблеми, перспективи»

2016 — нагороджена Подякою Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського за ефективну організацію науково-дослідної роботи студентів у 2015—2016 навчальному році

2016 — нагороджена Почесною грамотою інституту педагогічної освіти і освіти дорослих Національної академії педагогічних наук України за активну участь у наукових дослідженнях з теорії і методики професійної освіти та за творчу співпрацю з Інститутом педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України.

2016 — грамота Міністерства освіти та науки України, Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність

2016 — нагороджена Подякою Вінницького технічного коледжу за сприяння у проведенні наради-семінару «Інноваційні форми, методи, технології навчання»

2017 — нагороджена Подякою Української інженерно-педагогічної академії за керівництво студентською науковою роботою Ільїної О. І.

2017 — нагороджена Подякою Української інженерно-педагогічної академії за підготовку студентів Ільїної О. та Луценка М. до участі у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Професійна освіта»

2017 — нагороджена подякою адміністрації Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу за сприяння у проведенні круглого столу на тему «Впровадження інноваційних технологій в освітній процес ВНЗ»

2017 — нагороджена подякою Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського за ефективну організацію науково-дослідної роботи студентів Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського у 2016—2017 навчальному році

2018 — подяка Міністерства освіти і науки України Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді

2018 — подяка за керівництво студентською науковою роботою Медведєва Романа Петровича, який брав участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Професійна Освіта».

Наукові публікації[ред. | ред. код]

  • Гуревич Р. С. Інформаційно-телекомунікаційні технології в навчальному процесі та наукових дослідженнях: навчальний посібник для студентів педагогічних ВНЗ і слухачів інститутів післядипломної педагогічної освіти (рекомендовано МОН України лист № 14/18.2-846 від 18 квітня 2005 р.) / Р. С. Гуревич, М. Ю. Кадемія. — Вінниця: ООО «Планер», 2005. — 366 с.
  • Гуревич Р. С. Використання інформаційних технологій у навчальному процесі (з досвіду роботи експериментального педагогічного майданчика у ВПУ № 4 м. Вінниці): для педагогічних працівників ПТНЗ, СЗШ, ВНЗ і слухачів навчальних закладів та установ післядипломної освіти (рекомендовано МОН України лист № 1/11-2401 від 26 травня 2006 р.). / Р. С. Гуревич, М. Ю. Кадемія, Ю. В. Бадюк, Л. С. Шевченко. — Вінниця: ТОВ «Діло», 2006. — 296 с.
  • Кадемія М. Ю. Інформаційно-комунікаційні технології навчання: термінологічний словник (рекомендовано МОН України лист № 1/11-3856 від 02.06.2009 р.). — Львів: Вид-во «СПОЛОМ», 2009. — 260 с.
  • Кадемія М. Ю. Технології: термінологічний словник-довідник (рекомендовано МОН України лист № 1/11-1216 від 26.02.2010 р.) / М. Ю. Кадемія, В. М. Бойчук, О. Ю. Пінаєва, І. В. Савчук, Л. С. Шевченко (видання друге, доповнене). — Вінниця: ФОП Данилюк В. Г., 2010. — 356 с.
  • Кадемія М. Ю. Мультимедійні засоби навчання: навчальний посібник (друге видання) (рекомендовано МОН України(лист № 1/11-9514 від 14.10.2010 р.)/ М. Ю. Кадемія, П. К. Гороль, Р. С. Гуревич, О. В. Шестопалюк. — Вінниця: ТОВ «Планер», 2010. — 486 с.

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1364/97/conv [Архівовано 11 липня 2019 у Wayback Machine.] У К А З ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ Про відзначення працівників освіти
  2. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1136/2003. Архів оригіналу за 27 березня 2020. Процитовано 27 березня 2020.