Кендіс Найт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кендіс Найт
англ. Candice Night
Зображення
Зображення
Під час виступу «Blackmore's Night» у Таррітаунському м'юзік-холі 25 жовтня 2012 року
Основна інформація
Повне ім'я Кендіс Лорен Ізралов (англ. Candice Lauren Isralow)
Дата народження 8 травня 1971(1971-05-08) (52 роки)
Місце народження Гоппог, Нью-Йорк, США
Роки активності 1993 — дотепер
Громадянство США США
Професія музикантка, співачка, авторка пісень
Освіта Нью-Йоркський технологічний інститут
Інструменти шоломія, раушпфайф, вістл, колісна ліра, блокфлейта, корнемюз, гемсхорн
Жанр фолкрок, хардрок
Колективи «Rainbow», «Blackmore's Night»
Співпраця «Beto Vázquez Infinity», «Aina», «Helloween»
Лейбл Edel
SPV GmbH
Ariola
Frontiers Records
candice-night.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Кендіс Найт (англ. Candice Night; уроджена Кендіс Лорен Ізралов, англ. Candice Lauren Isralow; нар. 8 травня 1971, Гоппог, Нью-Йорк, США) — американська співачка й музикантка. Кендіс Найт була вокалісткою, мультиінструменталісткою та авторкою текстів фолк-рок-проєкту «Blackmore's Night», який вона заснувала разом із своїм чоловіком, гітаристом Річі Блекмором, у 1997 році. Також вона є бек-вокалісткою рок-гурту «Rainbow» у 1994—1997 роках і з 2015 року дотепер.

Життя та творчість[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

Кендіс Лорен Ізралов народилася в Гоппозі на Лонг-Айленді в єврейській родині. Її батько — лікар-подолог Келвін Артур Ізралов, мати — учителька Керол Лінн Гросс. У Кендіс також є молодший брат — Джарет Ізралов, банківський службовець, і молодша сестра — Сюзен Ів Ізралов.

Кілька років Кендіс брала уроки гри на фортепіано. У віці 12 років як «Кендіс Лорен» почала працювати моделлю. До 20 років знімалася для рекламних роликів, друкованих оголошень, рекламувала продукти на виставках. Пізніше вела радіошоу на радіостанції рок-музики на Лонг-Айленді та вчилась у Нью-Йоркському технологічному інститут, де вивчала комунікації.[1]

Знайомство з Річі Блекмором[ред. | ред. код]

Бувши фанаткою «Rainbow», в 1989 році, після футбольної гри, вона попросила в Річі Блекмора автограф[2]. Увечері вони зустрілися в барі й довго говорили про привидів, музику, подорожі, історію, філософію. Із 1991 року вони стали жити разом.

У європейському турі «Deep Purple» 1993 року Кендіс Найт виконувала партію бек-вокалу в інструментальній композиції «Difficult to Cure»[2]. А потім стала бек-вокалісткою в композиціях «Ariel», «Black Masquerade», «Wolf to the Moon» і «Hall of the Mountain King» з альбому «Rainbow» «Stranger in Us All», а також написала текст для чотирьох пісень у вищезгаданому альбомі[2][1]. У 1994—1997 роках Найт також була бек-вокалісткою «Rainbow».

«Blackmore's Night»[ред. | ред. код]

Виступ «Blackmore's Night» у Таррітаунському м'юзік-холі 25 жовтня 2012 року

Незважаючи на те, що Кендіс була недосвідченою як професійна вокалістка, Блекмор заохочував її до співпраці. Після розпаду «Rainbow» в 1997 році подружжя стало співзасновниками «Blackmore's Night» (назва проєкту була складена з їхніх прізвищ), де Кендіс Найт стала основною вокалісткою. Мати Кендіс, Керол Гросс, під псевдонімом Керол Стівенс стала менеджеркою «Blackmore's Night», а більшість текстів пісень першого альбому — «Shadow of the Moon» — написала саме Кендіс.

Найт також написала кілька пісень самостійно, зокрема «Now and Then» на альбомі «Under a Violet Moon» (1999) та «3 Black Crows» і «Ivory Tower» на альбомі «Ghost of a Rose» (2003). Пізніше вона продовжила писати всі тексти для пісень «Blackmore's Night» та грала в проєкті на дев'яти ренесансних і середньовічних інструментах.

«Rainbow»[ред. | ред. код]

У 2015 році Кендіс Найт як бек-вокалістка приєдналася до відродженого Блекмором гурту «Rainbow».

Сольна кар'єра[ред. | ред. код]

У 2011 році Найт видала свій перший сольний альбом «Reflections», у якій увійшли переважно софтрокові балади. Автором усіх пісень альбому є Найт.[3]

А в 2015 році вийшов другий її альбом — «Starlight Starbright», натхненний народженням її дітей, який містить кавер-версії улюблених композицій Найт й одну її нову пісню.

Участь в інших проєктах[ред. | ред. код]

Кендіс Найт часто бере участь у проєктах інших музикантів. Так вона виконала три пісні в першому альбомі аргентинського метал-гурту «Beto Vázquez Infinity» 2001 року, в запису якого взяли участь також Тар'я Турунен із «Nightwish» та Сабіна Едельсбахер із «Edenbridge».

У 2003 році вона виконала партію Орії в метал-опері «Days of Rising Doom» німецького прогресив-метал гурту «Aina», в запису якої взяли участь різні виконавці, зокрема колишній басист і вокаліст «Deep Purple» Гленн Г'юз.

У 2006 році Найт виконала пісню німецького павер-метал гурту «Helloween» «Light the Universe» з їхнього альбому «Keeper of the Seven Keys: The Legacy», а також знялася у відеокліпі на цей трек.

У грудні 2008 року пісня «Blackmore's Night» «Old Mill Inn» прозвучала у фільмі «Людина Так» (англ. «Yes Man») із Джимом Керрі.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Напередодні Різдва 1994 Кендіс Найт заручилася з Річі Блекмором, а 5 жовтня 2008 року вони офіційно оформили шлюб.[4]

27 травня 2010 року у подружжя народилася донька Отем Есмеральда (англ. Autumn Esmeralda)[5]).

Подружжя живе в Маунт-Сінай на Лонг-Айленді.

Дискографія[ред. | ред. код]

З «Rainbow»[ред. | ред. код]

  • Stranger in Us All (1995)
  • Black Masquerade (2013)
  • Memories in Rock: Live in Germany (2016)
  • Live in Birmingham 2016 (2017)
  • Memories in Rock II (2018)

З «Blackmore's Night»[ред. | ред. код]

Сольні альбоми[ред. | ред. код]

  • Reflections (2011)
  • Starlight Starbright (2015)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Bret Adams. Blackmore's Night. Biography. Allmusic. Архів оригіналу за 23 січня 2011. Процитовано 28 серпня 2022.
  2. а б в Did you have a dream?. Candice Night. Процитовано 28 серпня 2022.
  3. Candice Night – Reflections. MusicWatch. Архів оригіналу за 28 грудня 2011. Процитовано 28 серпня 2022.
  4. Ritchie Blackmore, Longtime Girlfriend Candice Night Tie The Knot. Blabbermouth.net. 13.10.2008. Архів оригіналу за 6 червня 2011. Процитовано 28 серпня 2022.
  5. Ritchie Blackmore And Candice Night Announce Arrival Of First Child, Autumn Esmerelda. Brave Words & Bloody Knuckles. 26.07.2010. Архів оригіналу за 3 грудня 2013. Процитовано 28 серпня 2022., 7 лютого 2012 року — син Рорі Дартаньян (англ. Rory Dartanyan

Посилання[ред. | ред. код]