Кифяк Василь Федорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кифяк Василь Федорович
Народився 20 серпня 1952 року
Чернівці, Українська РСР, СРСР
Діяльність науковець
Заклад ДТЕУ
Науковий ступінь доктор економічних наук[d]
Нагороди

Кифяк Василь Федорович (нар. 20 серпня 1952) — український вчений, громадський діяч.

Кар'єра та нагороди[ред. | ред. код]

Заступник директора з науково-методичної роботи, міжнародних зв'язків та інноваційного розвитку Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. Доктор економічних наук, професор. Заслужений працівник культури, Почесний працівник туризму України, лауреат премій ім. Ю. Федьковича та О. Поповича.

В 2012 році, з нагоди 60-річчя та за заслуги перед територіальною громадою м. Чернівців, вагомий особистий внесок у розвиток туристичної галузі, освіти і науки, підвищення іміджу міста нагороджено медаллю «На славу Чернівців». У 2021 році присвоєно звання "Почесний громадянин міста Чернівців"

Автор ідей муніципального розвитку «Сурмач на ратуші» [Архівовано 4 Жовтня 2016 у Wayback Machine.] та "Світло Панської вулиці" в Чернівцях.

Наукові роботи[ред. | ред. код]

Василь Кифяк є автором понад 180 наукових та навчально-методичних праць. Серед яких навчальні посібники для студентів вищих навчальних закладів «Організація туристичної діяльності в Україні» (2003 р.) і «Організація туризму» (2008 р.) з грифом Міністерства освіти і науки України, 9 колективних монографій та одноосібна монографія «Стратегія розвитку територіальних рекреаційних систем: теорія, методологія, практика».

Спорт[ред. | ред. код]

Грає в настільний теніс.

Джерела[ред. | ред. код]