Конекс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Конекс
Тип мережа аптек
Спеціалізація онлайнова та роздрібна торгівля ліками, товарами медичного призначення, товарами для догляду, БАДами та товарами для дітей
Гасло Мережа адрес здоров'я
Засновано 1995 рік
Засновник(и) Мудрий Олександр Миколайович
Штаб-квартира Вінниця
Територія діяльності Західна та центральна частини України
konex.com.ua

«Конекс» — національна мережа аптек, яка налічує понад 200 торгових точок в західній та центральній частинах України та активно розвивається[1]. Компанія була заснована 1995 року в Вінниці[2].

Історія компанії[ред. | ред. код]

Приватне підприємство «КОНЕКС» засноване в 1995 році Мудрим Олександром Миколайовичем[3].

За 28 років мережа виросла до більше ніж 200 аптек[4]. Компанія здійснює свою діяльність у 11 областях України: Вінницька, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернівецька.

Аптечна мережа «Конекс» має власний, ліцензований згідно сертифікату GDP, склад, який проектувався згідно Європейських стандартів. Площа складського приміщення становить 3500 м². Тут одночасно знаходиться понад 20000 найменувань продукції. Це територія, де встановлено автоматичні системи обігріву та кондиціонування, відеоспостереження та обмежений доступ, аварійні системи сповіщення та генератори[5].

Відділ логістики «Конекс», у свою чергу, забезпечує своєчасну доставку ліків власним транспортом у понад 10 областей України. Авто обладнані системою обігріву та кондиціонування для забезпечення необхідних умов транспортування.

Мережа є найбільшим у Вінницькій області учасником державної програми «Доступні ліки». На 2023 рік з підприємством укладені та виконуються договори з лікувально-профілактичними закладами у Вінниці та області[6].

У грудні 2022 року аптечна мережа здобула перемогу в голосуванні «Народний бренд 2022» за звання кращої аптеки міста Вінниця. Цього ж року компанія стала переможцем конкурсу «Імена, яким довіряють» у номінації «Мережі аптек 2022»[7]

Аптека Конекс

eTabletka.ua[ред. | ред. код]

2022 року був створений онлайн-сервіс з пошуку та бронювання ліків — eTabletka.ua. Він покликаний для спрощення пошуку ліків та отримання швидкої інформації про них. Крім того, він повинен замінити аналогічний, але застарілий[джерело?], ресурс компанії — konex24.com.ua[8].

Власні торгові марки[ред. | ред. код]

2007 року ПП «Конекс» заснувало ТОВ «Фітосвіт» — підприємства, що займається органічним землеробством, вирощуванням лікарської сировини для виготовленням фіточаїв і БАДів[9]. Виробничі потужності підприємства мають повний цикл виробництва: від збирання урожаю до пакування фіточаїв.

«Конекс» під час повномасштабного вторгнення[ред. | ред. код]

Компанія з перших днів повно-масштабного вторгнення долучається до допомоги захисникам України. Протягом 2022 року «Конекс» систематично передавали ліки та медичне обладнання на потреби лікувальних закладів регіону та військовим частинам. Загальна сума наданої допомоги 2022 року становить близько 2 млн грн[10][первинне джерело].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ювілейна аптека Конекс! - Конекс. Конекс - Мережа аптек "КОНЕКС" - дистриб'ютор лікарських засобів (укр.). 16 квітня 2024. Процитовано 9 травня 2024.
  2. БізнесЦензор (6 грудня 2017). Кому принадлежат аптеки Украины. БізнесЦензор (укр.). Процитовано 4 жовтня 2023.
  3. Газета «33-й канал»: Інтерв’ю засновника аптечної мережі «Конекс» Олександра Мудрого. vinnitsa.info (укр.). Процитовано 4 жовтня 2023.
  4. Мережа аптек Конекс в Україні. Моя Аптека (укр.). Процитовано 4 жовтня 2023.
  5. Конекс, аптечна мережа. Відгуки та оцінки вінничан. top20.ua (укр.). Процитовано 4 жовтня 2023.
  6. Конекс, аптечна мережа. Відгуки та оцінки вінничан - ТОП 20. top20.ua (укр.). Процитовано 4 жовтня 2023.
  7. Вінниця.info - Імена, яким довіряють. vinnitsa.info (укр.). Процитовано 4 жовтня 2023.
  8. eTabletka — новий зручний сервіс від Конекс - Конекс. Конекс - Мережа аптек "КОНЕКС" - дистриб'ютор лікарських засобів (укр.). 19 серпня 2022. Процитовано 4 жовтня 2023.
  9. Лікарські трави та фіточаї від виробника. Phytosvit (ua) . Архів оригіналу за 4 жовтня 2023. Процитовано 4 жовтня 2023.
  10. Фінансова звітність - Конекс. Конекс - Мережа аптек "КОНЕКС" - дистриб'ютор лікарських засобів (укр.). 9 серпня 2021. Процитовано 5 жовтня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]