Користувач:Глянець/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Глянець
Галузь ІТ
Спеціалізація Розробка сайтів будь-якої складності
Засновано 2008 рік
Засновник(и) Заїка Анатолій Валерійович[1]
Штаб-квартира Україна Вінниця
Ключові особи Анатолій Заїка, Артем Заїка, Олена Заїка та Ірина Білик
Дочірні компанії Ураїна Громад, Helpdeskstar[2], Alternativecommerce
gl.ua/ua

Глянець — українська ІТ-компанія, яка займається розробкою та підтримкою вебсайтів, головний офіс розташований у Вінниці.

Компанія створює сайти та займається їх просуванням ще з 2008 року. Співпрацює з багатьма відомими організаціями, серед яких Toyota, Liqui Moly, Bravo Airways, Bogomolets Clinic, CSD Lab, VFC, UKRIDEABOOK – книжки Антіна Мухарського, аптечна мережа "Бажаємо здоров'я", Natur Boutique, Національна опера України, EMC-Elegant.

Однією з основних переваг компанії є високоякісна технічна підтримка клієнтів. Глянець має власну службу підтримки, у якій працюють кваліфіковані фахівці, що мають значний досвід роботи з різними видами вебсайтів. Клієнти можуть звертатися до підтримки не лише під час початкового встановлення, але й у майбутньому, навіть через рік, оскільки вебстудія гарантує довічну підтримку своїх клієнтів.

Згідно з даними компанії, станом на 2023 рік вона має 662 постійних клієнти та 1620 робіт у портфоліо. Це свідчить про те, що Глянець надає високоякісні послуги та має репутацію надійного партнера.

Компанія розробляє власне програмне забезпечення та не залежить від зовнішніх постачальників. Такий підхід дозволяє зберігати контроль над власними технологічними рішеннями, зменшувати витрати на ПЗ та витратити заощаджені кошти на розвиток бізнесу.

Крім того, вебстудія не витрачає кошти на оренду приміщення, оскільки має довгострокові цілі та з 2016 року здійснює діяльність виключно у власних офісних приміщеннях. Цей підхід у кризові періоди в державі допомагає уникнути зайвих витрат, а отже скорочення штату, а також допомагає спрямовувати кошти на оплату роботи виконавців та маркетинг.

Діяльність

[ред. | ред. код]

Глянець — українська IT-компанія, яка надає послуги з розробки й технічної підтримки інтернет-магазинів, корпоративних та інших вебсайтів будь-якої складності, надає послуги контекстної реклами, SEO-оптимізації тощо.

Студія створює власні IT-продукти, має найбільше портфоліо комерційних вебпроєктів в Україні, пропонує найкращі цінові пропозиції, прозорі та гнучкі умови співпраці за доступною ціною.

Компанія розробляє інтернет-магазини з унікальним дизайном і адаптивним функціоналом. Вони задовольняють індивідуальні потреби бізнесу замовника, враховують особливості вітчизняного ринку IT-продуктів для E-commerce.

Вебсайти інтегруються із сервісами служб доставлення товарів, національними платіжними системами тощо.

Особливістю Глянець є відкритий підхід до розробки. Компанія має багаторічний досвід у цій сфері та розробила близько 400 власних модулів і цілу екосистему E-commerce, частину цих модулів ми надаємо спільноті Open Source розробників безкоштовно.

Компанія Глянець активно масштабує свою діяльність на міжнародних ринках.

Основні напрямки діяльності

[ред. | ред. код]
  • Розробка інтернет-магазинів
  • Корпоративні сайти
  • Медіапортали
  • Вебсайти для державних установ та органів місцевого самоврядування
  • Створення та налаштування реклами Google Ads
  • Технічна підтримка вебсайтів
  • Підтримка вебсайтів на платформі Drupal
  • Роботи з SEO-аудиту (SEO-аналіз та перевірка юзабіліті сайту)
  • Створення ботів для соціальних мереж та месенджерів (Telegram, Viber, Facebook messenger)
  • Розробка айдентики, брендованої продукції для клієнтів компанії

Історія

[ред. | ред. код]

У 2008 році Анатолій Заїка, його дружина Олена Заїка та Артем Заїка заснували компанію Глянець. Почавши свою діяльність з міжнародного літературного клубу команда перемикнулась на бізнес-сегмент, спрямований на друк фотографій через Інтернет. Проте, виявилося, що основний прибуток приносив не сам процес друку фотографій, а продаж копій сайту, що приймав замовлення на цей друк. Завдяки цьому, команда заробила перші 80 тисяч доларів, що виявилося значно більше, ніж до цього отримували від друку фотографій. Це стало вихідним пунктом для розвитку бізнесу в розробці вебсайтів.

З 2010 року, задовго до початку повномасштабної війни, Глянець закликав переходити на українську мову, розробляв вебсайти державною мовою та рекомендував своїм клієнтам взагалі не замовляти та не використовувати російськомовну версію вебсайту, бо вбачав це недоречним.

Команда вебстудії успішно працювала над проєктами різного типу, розробляла велику кількість популярних IT-продуктів: вебсайти, платформи для реклами, тощо. З 2015 року зосередилися на роботі за напрямком E-commerce.

У 2020 році компанія розробила та впровадила індивідуальну систему документообігу для Вінницької обласної ради[3].

Починаючи з 2020 року, компанія почала ефективно розширювати свою присутність на всеукраїнському ринку, зокрема після того, як у Вінниці не залишилось конкурентів. Цей стрімкий розвиток став очевидним, коли власники компанії пересувалися по вулицях міста і помітили, що майже на всіх вулицях, часто кожна друга вивіска — це клієнти компанії. Після чого компанія активно почала виходити на всеукраїнський ринок.

У 2021 році — зробила вебсайт для великої української спільноти активних користувачів і розробників Drupal. Цей важливий проєкт допоміг міцніше об'єднати членів спільноти й збільшив популярність Drupal в Україні.

У 2021 році компанія розробила та запустила проєкт Alternative Commerce — платформу з безкоштовним, готовим до роботи інтернет-магазином.

У 2023 році — створила школу Drupal frontend-розробників із безкоштовним навчанням та можливістю набуття практичного досвіду в офісі вебстудії.

В рамках постійної допомоги державним організаціям, у 2023 році Глянець розробив за 1 гривню сучасну айдентику для Якушинецької територіальної громади. Результат цієї роботи одноголосно підтримав увесь депутатський склад ради. Одностайне схвалення айдентики представниками опозиційних та провладних партій демонструє її цінність і значення для об'єднання та розвитку громади[4].

Глянець продовжує розвиватися та зростати. Це один з провідних розробників вебсайтів в Україні, клієнтами якого є бізнеси з різних сфер діяльності. У 2023 році компанії виповнюється 15 років.

З нагоди цього ювілею, компанія вирішила подякувати своїм вірним клієнтам та українському народу. Спеціально для цього важливого моменту, вони підготували проморолик, спрямований на підтримку тих, хто вірить у них і підтримує їхню роботу. Ролик отримав схвальні відгуки у фокус груп і був розміщений на платформі Ютюб для широкого загалу — переглянути відео.

Стартапи Глянець

[ред. | ред. код]

Компанія Глянець створила та підтримує власні стартапи:

HelpDeskStar — авторська розробка, тікет-система, яка дозволяє об'єднати всі канали зв'язку та створити унікальну систему комунікації з клієнтами, уникнути поганих відгуків, автоматизувати бізнес-процеси, позбавити співробітників непотрібної ручної роботи та підвищити їх продуктивність.

ТОВ "Україна Громад" — проєкт, який допомагає створювати функціональні вебсайти, що повністю відповідають актуальним вимогам законодавства, для державних установ, органів місцевого самоврядування, територіальних громад, медичних та навчальних закладів.

Alternative commerce — це готовий безкоштовний сайт-магазин на платформі Drupal, який можна просто завантажити та розпочати роботу на своєму хостингу або хостингу компанії Глянець.

Компанія активно інвестує кошти у свої стартапи та відраховує відсотки від прибутку виконавцям.

Успішні проєкти підприємців, які починали в Глянець

[ред. | ред. код]

Основна частина команди та засновник популярного кешбек-сервісу LetyShops починали свою ІТ-карʼєру в компанії Глянець.

Перші професійні кроки у вебстудії робив також член правління RIA.com Marketplaces, керівник проєкту AUTO.RIA, який є лідером автомобільної інтернет-торгівлі.

Глянець дієво підтримує розвиток ІТ-сфери в Україні. Компанія створила школу Drupal frontend-розробників та безкоштовно навчає людей, які хочуть освоїти цю професію. Навчання також передбачає практичну роботу в компанії.

Нагороди та рейтинги

[ред. | ред. код]
  • 2019 — конкурс "Вебсайти дошкільних навчальних закладів": сайт http://dnz15pazlik.vn.ua отримав нагороду за підписом міністрів освіти, посів III місце.
  • 2020 — конкурс "Найкращий вебсайт закладу освіти": сайт https://vmpdu.edu.vn.ua/ отримав нагороду за підписом міністрів освіти, посів I місце[5].

Соціальна відповідальність

[ред. | ред. код]

Волонтерські ініціативи

[ред. | ред. код]

Із початку повномасштабної війни компанія Глянець надає фінансову та матеріальну допомогу Збройним силам України: закуповує та передає військовим дрони, рації, прилади нічного бачення, комплекти обладнання для підключення до супутників системи Starlink, генератори, амуніцію тощо. Допомагає закривати збори на автівки, надає грошову та моральну підтримку бійцям, які отримали поранення під час виконання бойового завдання. Співпрацює з волонтерами, які займаються реабілітацією та лікуванням захисників України.

У 2014 році компанія припинила будь-які бізнес-відносини з російським IT-сегментом. Це було зроблено на знак протесту проти російської агресії в Україні. У 2022 році, із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, компанія Глянець заблокувала всі сайти, розроблені нею раніше на замовлення, пов'язані з РФ. Рішення визнали важливим внеском у протидії російській агресії.[6] Проте за дані кроки, а саме закриття біля 700 російських сайтів, керівника компанії було внесено в "чорний список" яким обмінюються терористи між собою.

Глянець як соціально відповідальний та активний бізнес включено до списку найбільших ІТ-донатерів, що допомагають ЗСУ (за версією видання dev.ua[7]).

Восени 2022 року, коли країна перебувала під загрозою блекауту, переживала багатогодинні відключення електроенергії, компанія добровільно облаштувала у своєму офісі "Пункт незламності". Приміщення облаштоване за всіма правилами безпеки, забезпечене генератором, супутниковим модемом Starlink, елементами безперебійного живлення (акумуляторами). Тут завжди є інтернет, світло, тепло та вода для всіх, хто того потребує.

Компанія докладає максимальних зусиль для розбудови місцевих громад, надає підтримку школам, фінансуючи ремонт, закупівлю обладнання та ін.

Команда Глянець допомагає сільським школам реалізовувати ІТ-навчання учнів; організовує роботу гуртків робототехніки, забезпечуючи дітей всім необхідним для здійснення науково-дослідної діяльності; відкриває спортивні центри[8], читацькі будиночки в рамках проєкту "Читацький клуб" тощо.[9][10].

Компанія повністю оновила комп'ютерний клас у сільській школі. Було придбано та встановлено сучасні комп'ютери й гарнітури, 3D-принтер, сучасні дошки, оновлено програмне забезпечення.

Турбота про довкілля

[ред. | ред. код]

У 2022 році компанія Глянець провела екологічну акцію з прибирання лісового масиву "Чижова посадка". За участі добровольців було зібрано близько ста мішків сміття, яке вивозили трьома вантажівками. Крім того, було виділено фінансування на стерилізацію та вакцинацію безпритульних тварин у місцевій громаді.

Компанія Глянець є екофрендлі-компанією, яка дбає про захист навколишнього середовища. Одним із прикладів цього є те, що офіс вебстудії повністю забезпечується електроенергією від сонячних панелей.

Рівність та інклюзія

[ред. | ред. код]

Компанія Глянець докладає зусиль для розвитку інклюзивного суспільства. Вона створює інклюзивні вебсайти, які доступні для всіх категорій користувачів, включаючи людей з особливими потребами. Це дозволяє людям з інклюзивністю брати активну участь у цифровому житті.

Компанія має власне бачення. Так, не помилившись із впровадженням тотальної української мови на всіх розроблених сайтах компанії ще далекого 2010 року, ТМ Глянець реагує на виклики майбутнього. Інклюзія – основний пріоритет для всіх сайтів, які розробляє торгова марка. У словах засновника компанії Анатолія Заїки відчувається обов'язкова місія: "Якщо навіть один воїн, повернувшись з передової, не зможе користуватися сайтом, будь то для замовлення їжі чи ліків, то такий сайт не потрібен нікому".

Компанія Глянець є відповідальним бізнесом, який не лише займається прибутковою діяльністю, але й допомагає суспільству. Соціальна відповідальність компанії є важливою частиною її корпоративної культури.

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. Людина, яка діє і своїми справами змінює світ навколо себе. 15 травня 2023.
  2. Вінницькі розробники витратили мільйон, щоб відправити російський софт за кораблем. Розповідаємо, як працює нова halpdesk-розробка та хто нею користується. 17 жовнтя 2022.
  3. Вінницькі розробники створили унікальну систему електронного документообігу для обласної ради. ФОТО. 14 березня 2020.
  4. Проекти рішень сесій №б/н «Про затвердження символіки та брендбуку Якушинецької територіальної громади».
  5. Перемога у X-му Всеукраїнському конкурсі на кращий вебсайт закладу освіти. 09 червня 2023.
  6. Російські сайти, створені вінницькою веб студією Глянець більше не працюватимуть" — заява прес-служби компанії. 8 квітня 2022.
  7. IT-донатери України: як компанії допомагають захисникам наближати Перемогу України. 12 травня 2023.
  8. УНовий спортивний майданчик у Зарванцях. 21 липня 2023.
  9. У Зарванцях на Вінниччині встановили читацькі будинки для дітей. 09 червня 2023.
  10. У Зарванцях розпочав свою роботу «Читацький клуб». 08 червня 2023.

Категорія:Підприємства, засновані 2008 Категорія:Підприємства України у галузі інформаційних технологій