Користувач:Alex Blokha/Події, згадані у Вікіпедії/1627

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Бердичів
Підзаголовок:==
Знайдено: + Архітектурний комплекс включає стіни фортеці з вежами, прибрамний корпус та костьол. У 1627 році Київський воєвода Януш Тишкевич заснував кляштор і у 1630 році подарував замок католицькому ордену Босих Кармелітів. У 1998 році в костьолі створено Санктуарій Божої Матері Бердичівської, яка була освячена і коронована Папою Римським Іоанном Павлом II.
Підзаголовок:==
Знайдено: + Після Люблінської унії (1569 рік) Бердичів відійшов до Польщі. Місцеве населення зазнавало багато лиха від постоїв жовнірів. Наприкінці XVI ст. Я. Тишкевич почав споруджувати замок, збудував млин, 1627 року — монастир. З цього часу Бердичів став містечком. У 1630 році власник його подарував замок католицькому ордену босих кармелітів, який поселився тут і перетворив монастир на один з центрів покатоличення українського населення Правобережної України, утримував для свого захисту військовий гарнізон з кількома гарматами.


Зобр:6шт.


Назва:Ясинський Варлаам
-Знайдено: + Ясинський Варлаам (1627-1707) - церковний діяч, київський митрополит.


Назва:Пирогів (Київ)
-Знайдено: + Поселення на його території відомі з глибокої давнини (знайдено предмети доби бронзи). Пирогів (Пирогівка) вперше згадано 1627 як володіння Києво-Печерської лаври. У 1720 фігурує як с. Пирожов. 8 1957 — у межах Києва. Пирогів дав назви Пирогівському шляху (тепер у складі Столичного шосе), вул. Новопирогівській.


Зобр:1шт.


Назва:Ґріндавік
-Знайдено: + Ґрі́ндавік (ісл.: Grindavik) - місто в Ісландії, найбільша міська громада на пвдні півострова Рейк'янес, з населенням у 2,697 жителів. В середні віки, німецькі та англійькі гандлярі плавали до Ґріндавіка. В 1627 році турецькі пірати напали на місто і забрали багато місцевих людец в ясир. Рибацтво завжди було основою економіки міста, незважаючи на те що це важка та небезпечна робота. Меморіал скульптора Раґнара К'яртанссона присвячений тим морякам з Ґріндавіка які затонули. Соульарв'є Парк на межі міста - парк кам'янних валів, витвір мистецтва (з погляду на охорону навколишнього середовища) за зразком древньої архітектури.


Зобр:2шт.


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед