Користувач:Oleksandr Tahayev/Шейлін Вудлі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Oleksandr Tahayev/Шейлін Вудлі

Шейлін Дайанн Вудлі (англ. Shailene Diann Woodley; рід. 1991 листопада 15 (2008 років), Сімі-Веллі, Каліфорнія, США) — американська модель і актриса. Здобула популярність завдяки ролі Эми Юргенс (англ.) у телесеріалі «Таємне життя американського підлітка» (2008-2013), ця роль забезпечила Шейлін п'ять номінацій на премію «Teen Choice Awards». Наступна її відома роль — Олександра Кінг у фільмі «Нащадки» (2011), яка дозволила Шейлін отримати премію «Незалежний дух» і номінацію на премію «Золотий глобус» у 2012 році[1].

У 2014 році Вудлі отримала похвалу від критиків за виконання ролі Хейзел Грейс Ланкастер у фільмі «Винні зірки» (2014)[2][3]. Її зображення Беатрис «Трис» Прайор (англ.) у серії фільмів «Дивергент» (2014, 2015, 2016) принесло їй міжнародну популярність.

Крім того, Вудлі зіграла дівчину Едварда Сноудена в біографічному трилері «Сноуден» (2016)[4] і отримала хороші відгуки критиків за виконання ролі матері-одиначки в міні-серіалі каналу HBO «Велика маленька брехня» (2017)[5], за яку була номінована на премію «Еммі» в категорії «Краща жіноча роль другого плану в міні-серіалі або фільмі»[6].

Ранні роки і освіта[ред. | ред. код]

Шейлін Вудлі народилася 15 листопада 1991 року в окрузі Сан-Бернардіно, але виросла в Сімі-Веллі ( штат Каліфорнія, США ) [7] . Її мати, Лорі Вудлі (дівоче прізвище Віктор ) - шкільний психолог, а батько Лонні Вудлі працює директором в школі [8] . У Шейлін є молодший брат, Теннер Вудлі [9] .

У віці п'ятнадцяти років їй був поставлений діагноз сколіоз[10]. Вона обійшлася без операції, але була змушена носити пластиковий корсет, щоб виправити хребет і зупинити викривлення[11]. Шейлін закінчила Среднюю школу в Сими-Вэлли (англ.) і працювала моделлю з чотирьох років[12]. Вона також відвідувала курси акторської майстерності Энтони Майндла (англ.)[13].

Кар'єра[ред. | ред. код]

Шейлін Вудлі в 2011 році

Шейлін Вудлі почала свою акторську кар'єру в 1999 році. Її дебютна робота в кіно — невелика роль маленької дівчинки у фільмі «Замена папы (англ.)» режисера Джойса Чопры (англ.).

У 2001 році вона продовжила грати невеликі ролі в серіалах «Район (англ.)» (2001-2003) і «Розслідування Джордан» (2001-2004). Після вона зіграла головну роль в телевізійному фільмі «Місце, назване будинком» (2004), яка принесла їй номінацію на премію «Молодий актор» як «Лучшей ведущей молодой актрисе в телефильме или мини-сериале (англ.)»[14]. Крім того, вона зіграла молоду Кейтлін Купер в телесеріалі «Самотні серця» (2003-2004) і з'явилася в якості головного персонажа Фелісіті Мерріман в телевізійному фільмі «Фелисити: Приключения американской девушки (англ.)» (2005)[10]. Її виступ отримав ще одну номінацію на премію «Молодий актор», в категорії «Лучшая ведущая молодая актриса в телефильме или мини-сериале (англ.)». Після цього Вудлі з'явилася в гостьових ролях в інших телесеріалах, в їх числі «Всі люблять Реймонда» (2004), «Мене звуть Ерл» (2006), «C. S. I.: Місце злочину Нью-Йорк» (2007), «Рядом с домом (англ.)» (2007) і «Детектив Раш» (2007).

Незабаром Вудлі отримала роль головної героїні Эми Юргенс (англ.), у телесеріалі «Таємне життя американського підлітка» (2008-2013), що розповідає про 15-річній дівчині, яка дізнається, що вона вагітна. Серіал досліджує вплив вагітності на її сім'ю, друзів і саму героїню, а також на життя школи Улісс в Каліфорнії. Популярний серед глядачів серіал, складався з 121 серії, став одним з найбільш затребуваних сімейних серіалів протягом п'яти сезонів[15]. Кен Такер з журналу Entertainment Weekly похвалив її акторську роботу в цьому телесеріалі написавши, що: «Вудлі справляє цікаве враження, вона досить смілива, і кожна її поява на екрані піднімає шоу на сходинку вище»[16]. У 2011 році відбувся її дебют на великому екрані у художньому фільмі «Нащадки», в якому вона зіграла Алекс, проблемну старшу дочку Метта Кінга (його зіграв Джордж Клуні). Її акторська гра отримала позитивні відгуки від критиків. На думку критика Энтони Оливера Скотта (англ.) з газети New York Times: «Вудлі створила в цьому фільмі образ одного з найбільш складних, найрозумніших і найнадійніших підлітків за останній час»[17]. Пітер Дебрук з журналу Variety писав: «Її гра — це одкровення, в ролі Алекс вона показує обидві її сторони і всю глибину її переживань»[18]. За цю роль Шейлін Вудлі була номінована на премію «Золотий глобус» в категорії «Краща жіноча роль другого плану — Кінофільм»[19], і отримала премію «Незалежний дух» за «Кращу жіночу роль другого плану» у 2012 році[20]. В тому ж 2012 році на Канському кінофестивалі Шейлін вручили нагороду «Відкриття року» (Trophée Chopard)[21].

Після Вудлі знялася в екранізації роману Тіма Тарпа «Захоплююче час» (2013) у ролі Еймі Фініки — невинної дівчини-підлітка, яка почала зустрічатися з проблемним старшокласником (його зіграв Майлз Теллер)[22]. Прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі «Санденс» 18 січня 2013 року[23]. Її акторська гра отримала похвалу від критиків, Бетсі Шаркі з газети Los Angeles Times писала, що «Вудлі і Теллер подарували глядачам справжню впевненість і сумнів, байдужість і нужду, біль і заперечення, дружбу і перше кохання»[24]. У той час як інший критик з Guardian зазначив, що «вони продемонстрували дивно сильну акторську гру і відобразили глибину почуттів, яка захоплює дух своєю простотою і чесністю»[25]. За свою роль Вудлі отримала спеціальний приз журі кінофестивалю «Санденс» у номінації «Лучшее актёрское выступление (драма) (англ.)» у 2013 році і була номінована на премію «Незалежний дух» в категорії «Краща жіноча роль» в 2014 році. Далі Вудлі приступила до зйомок фільму «Білий птах в заметілі» режисера Грегга Аракі. Зйомки проходили в жовтні 2012 року, фільм був випущений 20 січня 2014 року на кінофестивалі «Санденс», а потім 24 жовтня 2014 року для широкої аудиторії, кінокартина отримала змішані відгуки від критиків[26]. У фільмі вона грала підлітка Катрину «Кет» Коннорс, чиє життя обернулася в хаос, коли зникла її мати. Критик Мойра Макдональд прокоментувала її виконання цієї ролі в фільмі: «Зображення Вудлі Кет непомітну, природне і абсолютно просте, як і в кожній своїй ролі, вона створює свого власного персонажа зі своїм грубим голосом і рівним поглядом»[27].

Шейлін Вудлі на прем'єрі фільму «Білий птах в заметілі», 20 січня 2014 року

В жовтні 2012 року було оголошено, що Вудлі зіграє роль Мері Джейн Уотсон у фільмі «Новий людина-павук. Висока напруга»[28]. Але 19 червня 2013 року було оголошено, що Мері Джейн була вирізана з сюжету і з'явиться лише в третій частині, щоб творці змогли зосередитися на відносинах Пітера Паркера і Гвен Стейсі[29]. Також стало відомо, що роль можуть віддати іншій актрисі[30]. У 2014 році Вудлі знялася в ролі Беатрис «Трис» Прайор (англ.) у фільмі-антиутопії «Дивергент», знятому за романом Вероніки Рот[31]. Кінокартина отримала змішані відгуки від критиків, а також посіла 28-е місце в світовому прокаті за підсумками 2014 року, бюджет фільму склав 288.9 млн доларів[32]. Робота Вудлі в цьому фільмі отримала позитивні відгуки від критиків, Сем Аллард з газети Орландо еженедельно (англ.) писав, що «своїм виконанням ролі Трис Прайор Вудлі рятує фільм, який міг би стати повною катастрофою»[33].

Після цього у 2014 році Вудлі знялася в ролі Хейзел Грейс Ланкастер у фільмі «Винні зірки», знятому за романом Джона Гріна з такою ж назвою. Її героїня — 16-річна дівчина, хвора на рак, яка зустрічає і закохується в молодого хлопця Огастуса Уотерса, у якого в результаті хвороби ампутована нога (його зіграв Энсел Эльгорт). Режисер фільму написав у Твіттері про Вудлі: «Ми провели багато дивовижних прослуховувань для ролі Хейзел, але любов Шейлін до книги та її розуміння Хейзел переконали мене»[34]. Фільм мав фінансовий успіх, зібравши більше $307 млн по всьому світу[35]. Акторська гра Вудлі в цій кінокартині отримала визнання критиків, Пітер Треверс з Rolling Stone назвав її «талановитою актрисою, яка не здатна зробити невірний крок на камеру»[2], а Ричард Роупер (англ.) з Чикаго Сан-Таймс (англ.) заявив, що «її роль гідна „Оскара“»[3].

14 листопада 2014 року вона отримала нагороду Голлівудського кінофестивалю в номінації «Лучший актёрский прорыв (англ.)»[36]. У 2015 році Вудлі виконала роль Тріс у другій частині «Дивергента», «Дивергент, глава 2: Инсургент». Незважаючи на негативні відгуки, фільм став комерційно успішним, зібравши в прокаті $295,2 млн по всьому світу[37]. Її акторська гра в черговий раз отримала визнання від критиків. Деніел М. Кіммел з New England Movies Weekly зазначив, що «Вудлі зробила свою роботу чудово, як і в першому фільмі»[38]. Вона виконувала свою роль ще раз у передостанньому фільмі «Дивергент, глава 3: За стіною», який був випущений 18 березня 2016 року. Фільм був розгромлений критиками і став касовим провалом[39][40]. Акторська робота Вудлі на цей раз отримала негативні відгуки. Критик з New York Times Жаннет Кэйлз написала: «Вудлі виглядає нудною і втомленою в цьому фільмі, а її гра не справляє ніякого враження». Студіяlionsgate» планує зняти останню телевізійну версію фільму, але Вудлі та інші зірки колишнього складу не візьмуть у ній участь[41]. Вудлі також знялася разом з Джозефом Гордоном-Левиттом у біографічному трилері Олівера Стоуна «Сноуден»[4]. Зйомки почалися 16 лютого 2015 року і фільм був випущений 16 вересня 2016 року[42][43][44]. Критик Оуен Глеберман прокоментував її роботу в цьому фільмі: «Вудлі робить фільм захоплюючим, її героїня Ліндсі дуже різноманітна підтримки і егоїзмі, любові та співчуття»[45]. Ніколь Кідман підтвердила в інтерв'ю, що Вудлі повернеться на телевізійні екрани з роллю Джейн Чапмен в міні-серіалі каналу HBO «Велика маленька брехня» (2017)[46]. Прем'єра серіалу відбулася 19 лютого 2017 року[47].

У 2018 році вийшов фільм Балтазара Кормакура «У владі стихії», в якому Шейлін виконала головну жіночу роль. Картина заснована на реальних подіях, що відбулися в 1983 році, коли американка Тами Олдхем-Эшкрафт і британець Річард Шарп вирішили перегнати яхту з Таїті в Каліфорнію, і їх наздогнав нищівний ураган «Реймонд» - один з найпотужніших в історії. «Ми знімали понад 90% фільму у відкритому океані... Коли знімався в подібних умовах, ти і правда знаходишся у владі стихії. Ти відчуваєш непередавані відчуття в оточенні сотні дельфінів, і справжній жах охоплює від грубуватою краси сильних течій, потужного вітру й морської хвороби... Це був унікальний досвід»[48]. Видання Variety високо оцінило гру актриси: «Шейлін Вудлі фізично і духовно віддається кожній сцені... від неї неможливо відірватися»[49].

Особисте життя[ред. | ред. код]

Раніше Вудлі неодноразово стверджувала, що не вважає себе феміністкою: «Ні, тому що я люблю чоловіків і я думаю, що ідея підняти жінок до влади, а чоловіків відвести від неї ніколи не вийде, тому що нам потрібна віддушина... моя любов до сестричеству більше, ніж до фемінізму. Я не знаю, як ми, жінки, очікуємо від чоловіків поваги, якщо ми не поважаємо один одного»[50][51][52]. В інтерв'ю «New York Times» у серпні 2017 року Вудлі відмовилася від своїх попередніх слів, назвавши себе феміністкою[53][54].

На президентських виборах 2016 року Вудлі підтримувала Берні Сандерса[55]. У тому ж році вона стала учасницею створеної Сандерсом організації «Наша революция (англ.)», діяльність якої спрямована на ознайомлення виборців з організацією політичних процесів та порядком обрання лідерів держави[56][57][58][59].

Вудлі є активістом руху в захист навколишнього середовища[60][61][62]. У 2016 році актриса брала участь в акції протесту проти нафтопроводу Dakota Access, бюджет якого склав $3,87 млрд[63][64]. В основі проекту лежало будівництво нафтопроводу, що пролягає через кілька штатів, в тому числі через поховання корінних американців. Це, в свою чергу, викликало занепокоєння екологів з-за впливу нафтопроводу на навколишнє середовище. 10 жовтня 2016 року під час проведення акції протесту на місці будівництва нафтопроводу Вудлі була арештована за порушення громадського порядку і незаконне проникнення на будівництво[65][66][67]. За звинуваченням в порушенні громадського порядку Вудлі визнала себе винною і засуджена до одного року умовного терміну, а за звинуваченням у незаконному проникненні була виправдана[68][69].

Журнал People у 2012 році назвав її однією з найкрасивіших і найбажаніших жінок в кіно[70]. Вудлі також є однією з 55 майбутніх зірок на думку журналу Nylon (англ.)[20].

фільмографія[ред. | ред. код]

Кіно[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Победы 27
Номинации 39

Американская актриса Шейлин Вудли получила более двадцати наград и номинаций за свою актёрскую карьеру. К ним относятся «Незалежний дух», «Золотий глобус», «Премия Гильдии киноактёров США», Британська академія телебачення та кіномистецтва и др. Более подробный список наград и номинаций находится на сайте IMDb.com[71].

Еммі

Год Категория Работа Результат
2017 Лучшая женская роль второго плана в мини-сериале или фильме Велика маленька брехня (телесеріал) Шаблон:Номинация

Британська академія телебачення та кіномистецтва

Год Категория Работа Результат
2015 Восходящая звезда Н/Д Шаблон:Номинация

Золотий глобус

Год Категория Работа Результат
2012 Лучшая женская роль второго плана — Кинофильм Нащадки (фільм) Шаблон:Номинация[72]
2018 Лучшая женская роль второго плана в телесериале, мини-сериале или телефильме Большая маленькая ложь Шаблон:Номинация

Премія Гільдії кіноакторів

Год Категория Работа Результат
2012 Лучший актёрский состав в игровом кино Нащадки (фільм) Шаблон:Номинация

Выбор критиков

Год Категория Работа Результат
2012 Лучшая женская роль[en] Нащадки (фільм) Шаблон:Номинация
Лучшая молодая актриса[en] Шаблон:Номинация
Лучший актёрский ансамбль[en] Шаблон:Номинация
2015 Лучшая актриса в боевике[en] Дивергент Шаблон:Номинация

Готэм

Год Категория Работа Результат
2011 Лучший актёрский прорыв[en] Нащадки (фільм) Шаблон:Номинация
Лучший актёрский ансамбль[en] Шаблон:Номинация
2013 Лучшая актриса[en] Захоплюючий час Шаблон:Номинация

Незалежний дух

Год Категория Работа Результат
2012 Лучшая женская роль второго плана Потомки Шаблон:Победа
2014 Лучшая женская роль Захватывающее время Шаблон:Номинация

MTV

Год Категория Работа Результат
2012 Лучший прорыв года[en] Нащадки (фільм) Шаблон:Победа
2014 Лучший поцелуй[en] (совместно с Майлзом Теллером) Захоплюючий час Шаблон:Номинация
Любимый персонаж[en] Дивергент Шаблон:Победа
2015 Лучшая женская роль[en] Виноваты звёзды Шаблон:Победа
Лучший экранный дуэт[en] (совместно с Энселом Эльгортом) Шаблон:Номинация
Лучший поцелуй (совместно с Энселом Эльгортом) Шаблон:Победа
Лучший киногерой[en] Інсургент (фільм) Шаблон:Номинация
Почётная награда MTV[en] Н/Д Шаблон:Победа

Выбор народа

Год Категория Работа Результат
2015 Любимая киноактриса Дивергент Шаблон:Номинация
Любимый дуэт на экране (совместно с Тео Джеймсом) Шаблон:Победа
Любимая драматическая киноактриса Виноваты звёзды Шаблон:Номинация
Любимый дуэт на экране (совместно с Энселом Эльгортом) Шаблон:Номинация
2016 Любимая киноактриса Інсургент (фільм) Шаблон:Победа[73]
2017 Любимая киноактриса Аллегіант — частина 1 Шаблон:Номинация[74]

Teen Choice Awards

Год Категория Работа Результат
2009 Лучшая телеактриса: Драма[en] Тайная жизнь американского подростка Шаблон:Номинация[75]
2010 Шаблон:Номинация[76]
Лучшая телезвезда: Женщина[en] Шаблон:Номинация[76]
2011 Лучшая телеактриса: Драма[en] Шаблон:Номинация[77]
2012 Лучшая телезвезда: Женщина[en] Шаблон:Номинация[78]
2014 Лучшая киноактриса: Боевик[en] Дивергент Шаблон:Победа
Лучшая киноактриса: Драма[en] Виноваты звёзды Шаблон:Победа
Лучшая экранная команда[en] (совместно с Энселом Эльгортом и Нэтом Вульффом) Шаблон:Победа
Лучшая экранная пара[en] (совместно с Энселом Эльгортом) Шаблон:Победа
2015 Лучшая киноактриса: Боевик[en] Інсургент (фільм) Шаблон:Победа[79]
Лучшая экранная пара[en] (совместно с Тео Джеймсом) Шаблон:Победа[79]
2016 Лучшая киноактриса: Боевик[en] Аллегіант — частина 1 Шаблон:Победа
Лучшая экранная команда[en] (совместно с Тео Джеймсом) Шаблон:Номинация
Лучшая экранная пара[en] (совместно с Тео Джеймсом) Шаблон:Номинация

Ассоциации и общества критиков

Год Ассоциация / Общество Категория Работа Результат
2011 Ассоциация кинокритиков Вашингтона[en] Лучшая актриса[en] Нащадки (фільм) Шаблон:Номинация
Общество кинокритиков Хьюстона[en] Лучшая актриса[en] Шаблон:Победа
Общество кинокритиков Сан-Диего[en] Лучшая актриса[en] Шаблон:Победа
Общество кинокритиков Детройта[en] Лучший актёрский прорыв[en] Шаблон:Номинация
Ассоциация кинокритиков Торонто[en] Лучшая актриса[en] Шаблон:Номинация
Ассоциация кинокритиков Даллас-Форт-Уорта[en] Лучшая актриса[en] Шаблон:Победа
Ассоциация кинокритиков Чикаго Лучшая актриса[en] Шаблон:Номинация
Самая перспективная актриса[en] Шаблон:Номинация
Ассоциация кинокритиков Сент-Луиса[en] Лучшая актриса[en] Шаблон:Номинация
Общество кинокритиков Флориды[en] Лучшая актриса[en] Шаблон:Победа
2012 Общество онлайн-кинокритиков[en] Лучшая актриса[en] Шаблон:Номинация
Национальное Общество кинокритиков[en] Лучшая актриса[en] Шаблон:Номинация
Общество кинокритиков Ванкувера[en] Лучшая актриса[en] Шаблон:Номинация
Общество кинокритиков Денвера Лучшая актриса[en] Шаблон:Победа
Восходящая звезда Шаблон:Номинация
2013 Общество кинокритиков Сан-Диего[en] Лучшая актриса[en] Захоплюючий час Шаблон:Победа

Другие награды

Год Награда Категория Работа Результат
2005 Молодой актёр Лучшая ведущая молодая актриса в телефильме или мини-сериале[en] Место, названное домом Шаблон:Номинация
2006 Лучшая ведущая молодая актриса в телефильме или мини-сериале[en] Фелисити: Приключения американской девушки Шаблон:Номинация
2009 Лучшая ведущая молодая актриса в телесериале (комедия или драма)[en] Тайная жизнь американского подростка Шаблон:Номинация
2011 Национальный совет кинокритиков США Лучшая актриса[en] Нащадки (фільм) Шаблон:Победа
2012 Каннський кінофестиваль Кубок Шопард[en] Шаблон:Победа
2013 Кинофестиваль «Сандэнс» Специальный приз жюри за лучшее актёрское выступление (драма)[en] Захоплюючий час (совместно с Майлзом Теллером) Шаблон:Победа
2014 Молодой Голливуд Лучшая актриса[en] Н/Д Шаблон:Номинация
Лучшая экранная пара Дивергент (совместно с Тео Джеймсом) Шаблон:Номинация
Лучшая экранная пара Виноваты звёзды (совместно с Энселом Эльгортом) Шаблон:Победа
Голливудский кинофестиваль Лучший актёрский прорыв[en] Виноваты звёзды Шаблон:Победа
2017 Золота малина Худшая женская роль Дивергент, глава 3: За стеной Шаблон:Номинация
  1. Shailene Woodley — Awards (англ.). Процитовано 7 июня 2017.
  2. а б 'The Fault in Our Stars' Movie Review (англ.). Процитовано 15 июля 2014.
  3. а б 'The Fault in Our Stars': A lovely work led by the transcendent Shailene Woodley (англ.). Процитовано 15 июля 2014.
  4. а б Shailene Woodley in Talks to Star in Oliver Stone's Snowden Film (Exclusive) (англ.). Процитовано 21 марта 2015.
  5. Big Little Lies. Rotten Tomatoes (англ.). Процитовано 16 лютого 2017.
  6. Big Little Lies. Emmys.com (англ.). Процитовано 13 липня 2017.
  7. Shailene Diann Woodley, Born 11/15/1991 (англ.). California Birth Index. Процитовано 10 августа 2015.
  8. Shailene Woodley of Simi Valley stars with George Clooney in 'The Descendants' » Ventura County Star Mobile (англ.). M. vcstar.com. Архів оригіналу за 25 квітня 2012. Процитовано 19 ноября 2012.
  9. Biography Today. Detroit, Michigan: Omnigraphics. 2009. с. 159. ISBN 978-0-7808-1052-5.
  10. а б Zimmerman, Danielle (21 марта 2014). Fifteen fun facts about Shailene Woodley and Theo James (англ.). Hypable. Процитовано 30 мая 2017.
  11. «Biography Today», pp.161-162
  12. Strauss, Bob (29 июля 2013). Shailene Woodley, Miles Teller experience the coming of age without stereotypes in 'The Spectacular Now'. Los Angeles Daily News (англ.). Процитовано 8 декабря 2013.
  13. Anthony Meindl Actor's Workshop — Los Angeles Actors Testimonials (англ.). Anthonymeindl.com. Архів оригіналу за 27 червня 2015. Процитовано 11 апреля 2014.
  14. 26th Annual Young Artist Awards (англ.). Young Artist Awards. Архів оригіналу за 4 марта 2008. Процитовано 29 апреля 2014.
  15. "The Secret Life of the American Teenager" and "Make It or Break It" Set Records for ABC Family – TV Ratings, Nielsen Ratings, Television Show Ratings. TVbytheNumbers.com (англ.). Процитовано 14 червня 2010.
  16. Critic reviews for The Secret Life of the American Teenager (англ.). Процитовано 16 июня 2016.
  17. The Descendants (2011) (англ.). Процитовано 15 июля 2014.
  18. Review: ‘The Descendants’ (англ.). Процитовано 15 июля 2014.
  19. Golden Globes 2012: The Winners List. The Hollywood Reporter (англ.). 15 января 2012. Процитовано 5 июня 2017.
  20. а б Wexler, Sarah (16 ноября 2011). Shailene Woodley on The Descendants, Crying Underwater, and George Clooney’s Fart Machine (англ.). Vulture. Процитовано 29 апреля 2014.
  21. The 2012 Trophée Chopard
  22. Shailene Woodley Living In ‘The Spectacular Now’ With ‘Smashed’ Director James Ponsoldt. Thefilmstage.com (англ.). Процитовано 19 ноября 2012.
  23. McCarthy, Todd. The Spectacular Now: Sundance Review (англ.). The Hollywood Reporter. Процитовано 6 июня 2017.
  24. Times, Los Angeles. Review: 'The Spectacular Now' is an intoxicating brew of teen angst (англ.). Процитовано 5 августа 2016.
  25. Gibbs, Ed (29 января 2013). Sundance film festival 2013: The Spectacular Now – first look review (англ.). Процитовано 5 августа 2016.
  26. Sneider, Jeff (28 июня 2012). Woodley flies to 'White Bird' – Entertainment News, Top News, Media (англ.). Variety (magazine). Архів оригіналу за 18 листопада 2012. Процитовано November 19 ноября 2012.
  27. The Seatle Times (англ.). Процитовано 6 июня 2017.
  28. The Amazing Spider-Man 2 Has Minor Role For Mary Jane. CinemaBlend.com (англ.). 19 октября 2012. Процитовано 19 ноября 2012.
  29. Shailene Woodley Cut From 'Amazing Spider-Man 2' (англ.). The Hollywood Reporter. 19 июня 2013. Процитовано 19 июня 2013.
  30. Kit, Borys (19 червня 2013). Shailene Woodley Cut From 'Amazing Spider-Man 2'. The Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 20 червня 2013. Процитовано 19 червня 2013.
  31. Kit, Boyrs (18 октября 2012). Shailene Woodley Closing in on Deal to Star in 'Divergent'. The Hollywood Reporter (англ.). Процитовано 16 июня 2013.
  32. Divergent (2014). Box Office Mojo (англ.). IMDB. 23 июня 2014. Процитовано 15 июля 2014.
  33. Divergent (англ.). Архів оригіналу за 14 травня 2014. Процитовано 30 июля 2014.
  34. Vilkomerson, Sara (March 19 марта 2013). Shailene Woodley offered lead role for 'The Fault in Our Stars' (англ.). Entertainment Weekly. Процитовано 19 марта 2013.
  35. The Fault In Our Stars (2014) (англ.). Box Office Mojo. Процитовано 11 ноября 2014.
  36. Hollywood Breakout Performance Award: Shailene Woodley (англ.). Процитовано 30 ноября 2014.
  37. Box Office: 'Insurgent' Opens to $101M Globally; Sean Penn Latest Actor to Fizzle (англ.). Процитовано 22 марта 2015.
  38. Review – Insurgent (англ.). Процитовано 21 марта 2015.
  39. THR staff (18 марта 2016). 'Divergent Series: Allegiant' Gets Panned by Critics. The Hollywood Reporter (англ.). Процитовано 20 марта 2016.
  40. The Divergent Series: Allegiant (2016). Box Office Mojo (англ.). Процитовано 31 мая 2016.
  41. Shailene Woodley Has Officially Exited The ‘Divergent’ Franchise. Uproxx (англ.). 8 марта 2017. Процитовано 11 марта 2017.
  42. On The Set For 2/16/15: David O. Russell Starts Lensing ‘Joy’, ‘Maze Runner 2′ Wraps & More. ssninsider.com (англ.). 16 марта 2015. Архів оригіналу за 17 лютого 2015. Процитовано 16 февраля 2015.
  43. 'Allegiant' movie release date set for March 2016 (англ.). Hypable. Архів оригіналу за 6 січня 2014. Процитовано 11 апреля 2014.
  44. McNary, Dave (11 марта 2014). Lionsgate Splitting Third ‘Divergent’ Book ‘Allegiant’ into Two Films (англ.). Variety.
  45. Gleiberman, Owen (9 сентября 2016). Toronto Film Review: Oliver Stone’s ‘Snowden’. Variety (англ.). Процитовано 16 марта 2016.
  46. Goldberg, Lesley (5 декабря 2015). Shailene Woodley Joins HBO's Reese Witherspoon, Nicole Kidman Drama. The Hollywood Reporter (англ.). Процитовано 5 декабря 2015.
  47. Petski, Denise (28 ноября 2016). ‘Big Little Lies’ Gets Premiere Date On HBO. Deadline.com (англ.). Процитовано 28 листопада 2016.
  48. Интервью с Шейлин Вудли. Российская газета
  49. Film Review: ‘Adrift’. variety.com. 31 мая 2018. Процитовано 29 червня 2018.
  50. Shailene Woodley on Why She's Not a Feminist (англ.). 6 мая 2014. Процитовано 30 марта 2017.
  51. Shailene Woodley Still Adamant She's Not a Feminist (англ.). 21 марта 2015. Процитовано 30 марта 2017.
  52. Shailene Woodley is refreshingly real about living her life (англ.). 5 марта 2015. Процитовано 30 марта 2017.
  53. Shattuck, Kathryn (21 августа 2017). Shailene Woodley on Her Emmy Nomination and Feminist Evolution. New York Times (англ.).
  54. Nicholson, Amy (31 мая 2018). Shailene Woodley Is Finally Ready to Call Herself a Feminist. Vulture (англ.).
  55. Shailene Woodley Is a Bernie Sanders Supporter, Are You Surprised Yet (англ.). Процитовано 7 июня 2017.
  56. Hensch, Mark (3 августа 2016). Sanders fundraising ‘to transform American society’. TheHill (англ.). Процитовано 12 октября 2016.
  57. Bernie Sanders seeks contributions for 'Our Revolution'. USA TODAY (англ.). Процитовано 12 октября 2016.
  58. Bernie Sanders Writing Book With Policy Ideas, Primary Reflections. The Hollywood Reporter (англ.). Процитовано 12 октября 2016.
  59. Bernie Sanders wrote a book that's out in November. Entertainment Weekly's EW.com (англ.). Процитовано 12 октября 2016.
  60. Shailene Woodley: Activist Actor. NOW Toronto Magazine - Think Free (англ.). 14 сентября 2016. Процитовано 12 октября 2016.
  61. Environmental Media Association Awards to Honor Shailene Woodley (англ.). Процитовано 12 октября 2016.
  62. Shailene Woodley to be honored at EMA Awards. The Slanted (англ.). 22 сентября 2016. Процитовано 12 октября 2016.
  63. Dakota Access Pipeline now 87 percent complete in N.D. (англ.). 6 октября 2016. Процитовано 11 января 2017.
  64. Army Corps ruling is a big win for foes of Dakota Access Pipeline (англ.). 5 декабря 2016. Процитовано 11 января 2017.
  65. Hill, Libby. Shailene Woodley arrested while peacefully protesting Dakota Access pipeline in North Dakota. Los Angeles Times (англ.). ISSN 0458-3035. Процитовано 10 октября 2016.
  66. Shailene Woodley Joins Oil Pipeline Protest In North Dakota. KELOLAND News (англ.). Associated Press. Процитовано 7 июня 2017.
  67. CNN, Deena Zaru. Woodley spotlights environmental fight after Sanders. CNN (англ.). Процитовано 12 октября 2016.
  68. Maddaus, Gene (27 марта 2017). Shailene Woodley Gets Probation for Dakota Pipeline Protest. Variety (англ.). Процитовано 27 марта 2017.
  69. Associated Press, The (27 марта 2017). Shailene Woodley: No jail time in plea deal for arrest in pipeline protest. USA Today (англ.). Процитовано 27 марта 2017.
  70. Quan, Karen J. (20 апреля 2012). 2012 Most Beautiful at Every Age – Shailene Woodley. People (англ.). Процитовано 25 апреля 2012.
  71. Shailene Woodley Awards. Shailene Woodley—IMDb (англ.). 4 мая 2017. Процитовано 4 мая 2017.
  72. Golden Globes 2012: The Winners List (англ.). The Hollywood Reporter. 15 января 2012. Процитовано 4 мая 2017.
  73. People's Choice Awards 2016 Nominees & Winners (англ.). Вибір народу (премія). Архів оригіналу за 11 січня 2016. Процитовано 12 січня 2016.
  74. People’s Choice Awards 2017: Full List Of Nominees. People's Choice (англ.). 15 ноября 2016. Архів оригіналу за 17 листопада 2016. Процитовано 17 ноября 2016.
  75. Teen Choice Awards 2009 nominees (англ.). LA Times. 15 июня 2009. Архів оригіналу за 21 лютого 2017. Процитовано 28 августа 2012.
  76. а б Teen Choice Awards 2010: Second (Giant) Wave Of Nominees Announced! (англ.). 28 июня 2010. Архів оригіналу за 21 жовтня 2015. Процитовано 4 мая 2017.
  77. Kaley Cuoco to Host 2011 Teen Choice Awards (англ.). 26 июля 2011. Процитовано 28 июля 2011.
  78. }"Glee's" Kevin McHale to Join Demi Lovato as Co-Host of "Teen Choice 2012". teenchoiceawards.com (англ.). 12 июля 2012. Архів оригіналу за 22 липня 2013. Процитовано 12 июля 2012.
  79. а б Teen Choice Awards 2015 Winners: Full List (англ.). Variety. Процитовано 17 августа 2015.

посилання[ред. | ред. код]

[[Категорія:Діти-актори США]] [[Категорія:Вікіпедія:Статті з іншим значенням на Вікіданих]] [[Категорія:Акторки XXI століття]] [[Категорія:Американські телеакторки]] [[Категорія:Акторки кінематографу США]] [[Категорія:Акторки за алфавітом]] [[Категорія:Персоналії за алфавітом]] [[Категорія:Народились 1991]] [[Категорія:Народились 15 листопада]] [[Категорія:Сторінки із неперевіреними перекладами]]