Коріков Олег Миколайович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

КОРІКОВ Олег Миколайович (13 грудня 1970, Одеса) – український інженер-атомщик. Фахівець у сфері ядерної та радіаційної безпеки, експлуатації атомних електростанцій. З 12 січня 2024 року призначений Головою Держатомрегулювання – Головним державним інспектором з ядерної та радіаційної безпеки України.

Олег Миколайович Коріков
Олег Миколайович Коріков
Олег Миколайович Коріков
Голова Держатомрегулювання – Головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України
Нині на посаді
Народився 13 грудня 1970(1970-12-13) (53 роки)
Одеса, Одеська область, Україна
Громадянство Україна Україна
snriu.gov.ua

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 13 грудня 1970 року в місті Одеса.

Освіта[ред. | ред. код]

1994 рік – закінчив Обнінський інститут атомної енергетики за спеціалізацією «Атомні електростанції і установки» та здобув кваліфікацію інженер – фізик-теплоенергетик.

1999 рік – здобув післядипломну освіту в  Міжнародному інституті Менеджменту МІМ-Київ, ступінь «магістр бізнес адміністрування».

Кар'єра[ред. | ред. код]

З 1993 по 2018 рік працював в ДП НАЕК «Енергоатом». Розпочинав машиністом - обхідником турбінного обладнання 6 групи турбінного відділення експлуатаційного підрозділу енергоблоку №3 Запорізької АЕС.Згодом - директор з інвестицій та перспективного розвитку ДП НАЕК «Енергоатом».

На Південноукраїнській АЕС 8 років опікувався проектами реконструкції системи техводопостачання, будівництва Ташлицької ГАЕС, впровадження технології Holtec.

З 2018 по 2020 рік – Директор департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

З 2020 по 2021 рік – заступник генерального директора – директор технічний у Державному спеціалізованому підприємстві «Центральне підприємство поводження з радіоактивними відходами».

Із 16 червня 2021 рік – Перший заступник Голови Державної інспекції ядерного регулювання України – заступник Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 червня 2021 року №641-р.

Із 15 грудня 2021 року – виконуючий обов’язки Голови Державної інспекції ядерного регулювання України – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2021 року № 1674-р.

Із 12 січня 2024 року і до теперішнього часу - Голова Державної інспекції ядерного регулювання України – Головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 січня 2024 року № 34-р.

Діяльність[ред. | ред. код]

Підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державною інспекцією ядерного регулювання України та Органом з радіаційної та ядерної безпеки Фінляндії (STUK) щодо співробітництва та обміну інформацією у галузі ядерної та радіаційної безпеки.
Олег Коріков підписує Домовленість про обмін технічною інформацією та співробітництво у сфері ядерної безпеки з Комісією ядерного регулювання Сполучених Штатів Америки (US NRС)

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Державна інспекція ядерного регулювання України - Між ядерними регуляторами України та Фінляндії підписано Меморандум щодо співробітництва та обміну інформацією у галузі ядерної та радіаційної безпеки. snriu.gov.ua (ua) . Процитовано 31 серпня 2023.
  2. Державна інспекція ядерного регулювання України - Між ядерними регуляторами України та США укладено Домовленість про обмін технічною інформацією та співробітництво у сфері ядерної безпеки. snriu.gov.ua (ua) . Процитовано 31 серпня 2023.
  3. Державна інспекція ядерного регулювання України - Державні ядерні регулятори України та Канади уклали Меморандум про взаєморозуміння для співробітництва та обміну інформацією з питань ядерного регулювання. snriu.gov.ua (ua) . Процитовано 31 серпня 2023.
  4. Державна інспекція ядерного регулювання України - Оприлюднено Національну доповідь про виконання зобов’язань України відповідно до Конвенції про ядерну безпеку. snriu.gov.ua (ua) . Процитовано 31 серпня 2023.
  5. ДОПОВІДЬ ПРО СТАН ЯДЕРНОЇ ТА РАДІАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ В УКРАЇНІ У 2022 РОЦІ (PDF).
  6. Державна інспекція ядерного регулювання України - Держатомрегулюванням внесено зміни до ліцензій на експлуатацію енергоблоків №№ 3-6 Запорізької АЕС. snriu.gov.ua (ua) . Процитовано 31 серпня 2023.