Кінець канікул

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кінець канікул
Жанр музичний
Режисер Сергій Лисенко
Сценарист Сергій Лисенко
У головних
ролях
Віктор Цой
Оператор Олег Смирнов
Композитор Віктор Цой
Кінокомпанія Київський Державний інститут театрального мистецтва імені І. К. Карпенка-Карого
Тривалість 23 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1986
IMDb ID 2290966

«Кінець канікул» — радянський короткометражний фільм 1986 року за участю групи «Кіно». Дипломна робота Сергія Лисенка як режисера і сценариста і Олега Смирнова як оператора. Фільм, знятий у Києві, складається з чотирьох кліпів «Кіно», пов'язаних між собою сюжетною лінією.

Сюжет[ред. | ред. код]

На початку фільму біля під'їзду сидять хлопець з дівчиною. Поруч з ними на ящику сидить Віктор Цой і слухає, як хлопець бряжчить на гітарі. Зрештою герою Віктора Цоя набридає це, він встає і кидає об асфальт ящик, на якому сидів. Починається кліп на пісню «Далі діяти будемо ми». Після завершення кліпу герой Цоя стоїть у тій же позі, що і перед початком кліпу, а хлопець з дівчиною починають сміятися над його поведінкою. Герой Віктора Цоя йде від них.

Прямуючи вулицею, він підходить до однієї вітрини. За склом запалюється світло, і група «Кіно» виконує пісню «Закрий за мною двері, я йду». Після завершення кліпу герой Віктора Цоя сидить перед під'їздом, а молодий чоловік з дівчиною його втішають.

У наступній сцені герой Цоя з дівчиною гуляють з дитячою коляскою в парку, а потім на кухні в квартирі герой Цоя в халаті розливає з чайника чай і всі троє п'ють його. При цьому хлопець з дівчиною весело розмовляють, а герой Цоя знову задумливий, мовчазний, весь заглибився в собі. За кадром звучить пісня «Раніше в твоїх очах відбивалися багаття».

Наступного дня герої вирішують сходити в кафе-бар. Хлопець бере з собою гітару. Під час того як хлопець з дівчиною, сидячи за столиком, спілкуються, герою Цоя бачиться, як він лежить на операційному столі. Віктор Цой знімає майку, наїжачує волосся, бере гітару і прямує до виходу. Далі йде кліп «Спробуй заспівати разом зі мною», після завершення якого герой Віктора йде за двері. Лікарі в сцені операції знімають маски і виявляються трьома іншими учасниками групи.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]