Лугова вулиця (Житомир)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лугова вулиця
 Україна
Населений пункт Житомир
Місцевість Мар'янівка
Район Корольовський
Історичні відомості
Колишні назви вулиця Костанаєва
Загальні відомості
Протяжність 450 м
Поштові індекси 10007
Транспорт
Рух двосторонній
Інфраструктура
Забудова садибна житлова
Зовнішні посилання
У проєкті OpenStreetMap 2692156 ·R (Житомир)
Мапа
Мапа

Лугова вулиця — вулиця в Корольовському районі міста Житомир.

Розташування[ред. | ред. код]

Знаходиться на Мар'янівці. Бере початок від 1-го Мар'янівського провулка. Прямує на північний захід. Закінчується перехрестям з 6-м Транзитним провулком. Перетинається з 1-м, 2-м, 3-м, 4-м, 5-м Транзитними провулками.

Історія[ред. | ред. код]

Вулиця виникла на вільних від забудови землях, за місцем розташування меліоративних каналів на колишньому полі, де на початку ХХ століття розташовувалося Смоківське болото. Після другої світової війни у даній місцевості виникли квартали садибної житлової забудови, обмежені, зокрема, 1-м, 2-м, 3-м, 4-м, 5-м, 6-м Транзитними провулками, вулицею Луговою та Мар'янівськими лініями.

Перша назва — вулиця Костанаєва — на честь льотчика, який загинув у 1937 році. У 1952 році перейменована на Лугову вулицю. Назва пояснюється тим, що вулиця завершується на теренах лугу в долині річки Крошенки.

Станом на кінець 1960-х років вулиця та її садибна житлова забудова сформовані.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Офіційний геопортал Житомирської міської ради (використання шарів «Топографічний план 1:2000», «Історичні плани», «Адресний реєстр», інструменту «виміряти відстань»). gis.zt-rada.gov.ua. Архів оригіналу за 23 грудня 2021. Процитовано 30 березня 2024.
  • Георгій Мокрицький. Вулиці Житомира // Енциклопедія Житомира / Мокрицький Г. П.; худож. В. Кондратюк та ін. — Житомир : Волинь, 2007. — Т. 1. — 640 с. — ISBN 966-690-084-X.