Мартін Кімі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мартін Кімі
Martin Keamy
Зникнення Посилка
Інформація
Стать чоловік
Число епізодів 4, 6 сезони
Виконавець ролі Кевін Дюранд

Мартін Крістофер Кімі (англ. Martin Christopher Keamy) — вигаданий персонаж і один з другорядних героїв американського телесеріалу «Загублені». Лідер найманців, які прибули на острів з корабля «Kahana»[1]. Вперше з'явився в четвертому сезоні, роль виконав Кевін Дюранд[2] [3].

Біографія персонажа[ред. | ред. код]

Мартін Кімі з Лас-Вегаса, штат Невада. За словами Бена, Кімі служив в армії і був першим сержантом у піхотному корпусі армії США з 1996 по 2001 рік. Пізніше, він працював найманцьом у приватних компаніях, проводив важливі операції в Уганді. Кімі був найнятий Чарльзом Відмором (Алан Дейл) в 2004 році і став лідером найманців, які прибули на острів, щоб забрати Бенджаміна Лайнуса (Майкл Емерсон), за велику суму грошей. Другою його місією було — усунення острів'ян.

Кімі прийшов на корабель, коли на Суві (Фіджі) проводився набір команди. Він знає про правила і на кого працює. Під час першої висадки на острів його загін, в який входили інші найманці: Омар (Ентоні Азізі), Лакур, Кокол, Редферн і Мейх'ю, вбив Даніель Руссо (Міра Фурлан) і Карла Мартіна (Блейк Башофф), а також напав на табір Інакших, де знаходився загін Джона (Террі О'куінн). В результаті переговорів використовував Алекс (Таня Реймонд) як спосіб виманити Бена. Убив Алекс через відмову Бена, після чого його загін був атакований димовим монстром, якого викликав Бен. Кімі вижив і повернувся на корабель. Коли Френк Лапідус (Джефф Фейі) відмовився знову везти їх на острів Кімі зарізав Рея — доктора і Лапідус погодився. Перед вильотом Гольт наставив на нього пістолет, але абстрагований питанням про бомбу на руці Кімі, пустив кулю собі в груди. На наступний день він влаштував засідку на Бена поблизу Орхідеї. Бен здався йому, але під час походу до вертольота його загін був атакований Інакшими під проводом Річарда Олперта (Нестор Карбонелл)[4].. Намагався наздогнати Кейт (Еванджелін Ліллі) і Бена, в результаті бійки з Саїдом (Навін Ендрюс) був застрелений Річардом, але вижив. Проник слідом за Джоном і Беном на Орхідею, де Бен перерізав йому горло. Помер, хоча Джон намагався його врятувати — від його життя залежала доля тих, хто був на кораблі.

Після смерті[ред. | ред. код]

Батько Сун — Містер Ву-Джунг Пайк, найняв Мартіна Кімі і його людей, щоб убити Джина, за те, що він був в інтимних стосунках з Сун (Кім Юнджин). Сун і Михайло Бакунін (Ендрю Дівофф), який працює з Кімі, їдуть у банк за грошима, що Містер Пайк залишив для Кімі. Мартін також був кредитором Омера, брата Саїда, і вимагав у того гроші. Намагаючись змусити Саїда платити, він намагався залякати його погрозами, чим викликав зворотну реакцію — Саїд вбив Кімі та його охоронців. Коли Сун і Михайло повертаються, вони виявляють трупи бандитів. Після Михайло накидається на Джина (якого викрав Кімі і пізніше замкнув в холодильнику, але коли Саїд вбив бандитів, Джин звільнився) і вбиває його. Одна куля потрапляє в Сун і Джин відносить її в лікарню.

Створення персонажа[ред. | ред. код]

Особистість

Під час створення персонажа, Кімі був описаний як людина військового типу в кінці двадцятих років, яка не задає запитань під час замовлень[5]. Журналіст IGN Кріс Кеработт написав: «У шоу показують, що особливості персонажа чреваті невизначеністю, Кімі є повною протилежністю його морському менталітету, що виразно виділяє його. Його команда має фізичні переваги і з допомогою містера Відмора, вони мають тактичну перевагу. Кімі в серіалі, як бульдог, якого кидають у клітку повну кошенят (за винятком іракського військового дізнавача Саїда)»[6]. Джей Глатфелтер з The Huffington Post, заявив: «Кімі божевільний!… Із всіх поганих хлопців на острові в минулому, сьогоденні і майбутньому Кімі повинен бути одним із самих небезпечних. Не тому, що він сильний, жорстокий і має зброю, а тому що він готовий вбивати навіть після падіння капелюха. Це не обіцяє нічого хорошого для наших острів'ян»[7]. Виконавчий продюсер і сценарист серіалу Карлтон К'юз заявив, що він та інші автори створюють «комплекси» персонажа, тому що вони «зацікавлені у вивченні як добра так і зла, що може бути виконане в тому ж персонажі, і письменники також заінтриговані боротьбою, яка у всіх нас є, для подолання темної частини нашої душі»[8]; однак, пізніше він уточнив, що є винятки: «Поганий Кімі, він знає, що він поганий, але він … хлопець, який робить роботу». Деймон Лінделоф заявив: «Цікавий момент про Кімі в тому, що він схожий на … нещадного годувальника. Там це важливий момент у фіналі сезону, де він тільки схожий на вбивцю, граната.. кинута їм у його союзника Омара вбила останнього, що викликало у Кімі стурбованість». Згідно короткометражці Lost: The Complete Fourth Season — The Expanded Experience на DVD, Кімі любить «важку артилерію» і «фізично» не любить «переговорів» і «лікарів».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Desmond Experiences Some Strange Side Effects on the Way to the Freighter. Архів оригіналу за 17 лютого 2018. Процитовано 17 лютого 2018.
  2. Canuck Finds Killer Role on Lost[недоступне посилання з липня 2019]
  3. «Official Lost Audio Podcast #413». Архів оригіналу за 21 травня 2012. Процитовано 17 лютого 2018.
  4. Річард рятує Бена
  5. «Ask Ausiello: On Grey’s Anatomy, The Office, Damages and More!». Архів оригіналу за 30 серпня 2008. Процитовано 17 лютого 2018.
  6. «John Locke, This is Your Life». Архів оригіналу за 7 червня 2015. Процитовано 17 лютого 2018.
  7. «On Lost: „Cabin Fever“. Архів оригіналу за 20 березня 2016. Процитовано 17 лютого 2018.
  8. «Lost Answers Offered». Архів оригіналу за 7 липня 2017. Процитовано 17 лютого 2018.