Том Френдлі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Том Френдлі
Зникнення Знайомтесь — Кевін Джонсон
Інформація
Стать чоловік
Вік 57
Число епізодів 1, 2, 3 сезони
Виконавець ролі М. К. Гейні

Том Френдлі (англ. Tom Friendly) — вигаданий персонаж і один з другорядних героїв американського телесеріал Загублені. Том — один з Інакших і, очевидно, лояльно ставиться до Бена. Протягом першого і другого сезонів він грав грізного представника інакших і, здавалося, був їх лідером. При перших сутичках з уцілівшими на ньому була фальшива борода і старий одяг. Пізніше з'ясувалося, що таким чином інакші приховували своє справжнє походження. Зі слів Бена, Том ніхто в порівнянні з Джейкобом, їх справжнім лідером. Однак він володів певною владою і впливом, як було видно з його розмови з Ітаном, його відносин з Алекс, Пікеттом і з групою інакших, які схопили Герлі, Джека, Кейт і Соєра. Він був застрелений Соєром 21 грудня 2004 року, в останній серії 3-го сезону (В Задзеркаллі).

Орієнтація[ред. | ред. код]

Спори про сексуальну орієнтацію Тома почалися після показу першої серії третього сезону, де Том говорить Кейт (Еванджелін Ліллі), що «вона — не його тип»[1][2]. Через кілька тижнів автори натякнули, що персонаж у результаті виявиться геєм[3]. Підігріваючи підозри інтернет-спільноти[4][5], М. К. Гейні почав по-іншому грати свого героя, змушуючи його фліртувати з Джеком (Метью Фокс)[6].

В одній зі сцен серії «Знайомтесь — Кевін Джонсон» Майкл приходить в готельний номер до Тома і застає того з коханцем — Артуром (Франческо Саймон). Після виходу цієї серії на екран К'юз і Лінделоф підтвердили, що сюжетна лінія, присвячена орієнтації Тома велася з початку третього сезону, але вони відчували, що треба було явно розкрити її. Лінделоф зауважив, що це був далеко не тонкий натяк[7]. Едвард Кітсіс сказав, що «це було чудово — бачити Тома і розуміти, що він справжній джентльмен»[8]. М. К. Гейні описав це так: «У будь-якій групі людей повинен бути хтось не такий, як усі, і Том виявився цією людиною», а Гарольд Перріно зазначив, що він вважає орієнтацію Тома хорошою сценарною знахідкою.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Деймон Лінделоф і Дж. Дж. Абрамс(сценаристи), Джек Бендер (режисер) (4 жовтня 2006). Повість про два міста. Загублені. Сезон 3. Епізод 1. ABC.
  2. Джон Кубічек (21 березня 2008). "Lost" Easter Eggs: 'Meet Kevin Johnson' #5 – Gay Tom (англ.). BuddyTV[en]. Архів оригіналу за 21 травня 2012. Процитовано 12 червня 2009.
  3. Деймон Лінделоф, Карлтон К'юз (30 жовтня 2006). Official "Lost" Podcast (англ.). ABC. Архів оригіналу за 21 травня 2012. Процитовано 12 червня 2009.
  4. Lost Comments That Make You Go 'Hmm…
  5. The Others (англ.). CTV Television Network. 14 листопада 2006. Архів оригіналу за 14 лютого 2008. Процитовано 12 червня 2009.
  6. М. К. Гейні[en]. Femme Fatales: Hostile Environment // Lost: The Official Magazine. — Titan Magazines[en], 2 жовтня 2007. — Вип. 13.
  7. Деймон Лінделоф, Карлтон К'юз (21 березня 2008). The Official "Lost" Audio Podcast (англ.). ABC. Архів оригіналу за 21 травня 2012. Процитовано 12 червня 2009.
  8. Пол Террі. 2008 Yearbook: The Others – Remembering Season 4 // Lost: The Official Magazine. — Titan Magazines[en], 12 серпня 2008. — Вип. 18.

Джерела[ред. | ред. код]