Несвята трійця (фільм, 1925)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Несвята трійця
The Unholy Three
Жанр драма, мелодрама, кримінал
Режисер Тод Браунінг
Продюсер
Сценарист
На основі The Unholy Threed
У головних
ролях
Оператор Девід Кессон
Монтаж Денієль Дж. Грей
Художник
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer
Тривалість 86 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1925
Кошторис $103 000
Касові збори $704 000
IMDb ID 0016473
CMNS: Несвята трійця у Вікісховищі

Несвята трійця (англ. The Unholy Three) — американська кримінальна мелодрама режисера Тода Браунінга 1925 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Троє напарників-шахраїв — карлик Верть, силач Геркулес, і черевомовець Еко промишляють тим, що показують циркові номери. В цей час їх спільниця Розі займається чищенням кишень роззяв-глядачів. З волі випадку компанії доводиться піти в підпілля, але їх справи набувають все більше темних кольорів. Ватажок зграї Еко під видом милої старенької і під прикриттям нічого не підозрюючого простака Гектора МакДональда займається продажем папуг, що перестають говорити відразу після продажу. Ночами компанія провідує будинки нещасливих покупців в пошуках наживи.

Але одного разу непослух Вертя і Геркулеса призводять до трагедії. Може постраждати ні в чому невинний Гектор, якого Розі встигла полюбити. Природно, більше нічого спільного з злочинною трійцею вона мати не хоче, а думає тільки про те, як врятувати Гектора. Але не все так просто…

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Під час сцени, коли Еко та компанія тікають із зоомагазину, Еко вирішує взяти з собою домашню мавпу. "Мавпа" насправді була шимпанзе висотою у три фути, яку змушували виглядати гігантською за допомогою фокуса камери та будовами меншим масштабом. Коли Еко виймає мавпу з клітки, на знімку видно, як Еко (повернувшись спиною до камери) відмикає клітку і проводжає мавпу до вантажівки. Мавпа, схоже, приблизно такого ж розміру, що і Еко. Цей ефект був досягнутий завдяки тому, що актор-карлик Гаррі Ерлс (який зіграв у фільмі Твідлді) зіграв "Еко" для цих коротких кадрів.
  • Готуючись до ролі, Лон Чейні згадав злодія, якого зустрів, коли подорожував у молодості. Він запозичив ставлення та манерність чоловіка.
  • В оригінальному романі Тода Роббінса, Твідліді є лідером Несвятої Трійки замість Еко.
  • Дебютний фільм Гаррі Ерлса.
  • Фільм був перероблений із звуковими діалогами "Несвята трійця" (1930), також у головних ролях були Лон Чейні та Гаррі Ерлс. Це був перший звуковий рімейк.
  • Була сцена, в якій Твідліді вбиває маленьку дитину під час пограбування. Тод Браунінг вирізав сцену з остаточної версії, побоюючись, що це буде занадто жорстоко.[1]
Несвята трійця (1925) (повний фільм)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Unholy Three (1925). https://www.imdb.com (Англ) .

Посилання[ред. | ред. код]