Нескінченна історія 3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нескінченна історія 3
The Neverending Story III
Жанр пригоди, фентезі
Режисер Пітер МакДональд
Продюсер Хайнц Бібо, Дітер Гайсслер, Тім Гемптон, Клаус Келер, Гарольд Тіченор
Сценарист Джефф Ліберман, Карін Говард
На основі Міхаель Енде (персонажі)
У головних
ролях
Jason James Richterd[1][2][…], Джек Блек[3][4][…], Melody Kayd[1][2][…], Фредді Джонсd[1][3][…], Julie Coxd[2][3][…], Tony Robinsond[2][3][5], Kevin McNultyd[5], Ніколь Арі Паркерd, Moya Bradyd[2][3][5], Tracey Ellisd[2][5], Девід Форманd[5], Mark Achesond[2][5], William Hootkinsd[2][5], Mac McDonaldd[5], Gary Martind[5], Ulli Kinalzikd[6] і Jesse Camachod[6]
Оператор Робін Віджон
Композитор Пер Гессле, Пітер Вульф
Монтаж Майкл Бредселл
Художник Рольф Цехетбауер, Аня Мюллер, Корнелія Отт, Він Бьорнем
Моніка Прудом, Бернхард Генріх
Кінокомпанія Warner Brothers
Дистриб'ютор Warner Bros.
Тривалість 95 хв.
Мова англійська
Країна США США
Німеччина Німеччина
Рік 1994
Дата виходу 27 жовтня 1994
Кошторис $17 000 000
IMDb ID 0110647
Попередній Нескінченна історія 2: Нова глава

Нескінченна історія 3 (англ. The Neverending Story III) — німецько-американський фільм за мотивами книги Міхаеля Енде «Нескінченна історія» і остання частина однойменної кінотрилогії, що вийшов у прокат в 1994 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

В пролозі старець читає в магічній книзі, що близиться Гидкий, котрий заволодіває серцями дітей, які не читають книжок, але його може подолати особлива дитина. Бастіан Бакс доти перевівся до іншої школи, а його батько Барні одружився вдруге. В бібліотеці школи виявляється і пан Кореандер. Бастіан знаходить в бібліотеці книгу «Нескінченна історія», в якій читає про Гидких, у яких впізнає шкільних хуліганів. Хлопчик розповідає про країну Фантазію та амулет Аурин зведеній сестрі, але вона не вірить в ці розповіді.

У спробі ефектно представитися в школі, Бастіан стає лише об'єктом глузувань, у тому числі банди хуліганів «Гидкі». Тікаючи від них, Бастіан відкриває «Нескінченну історію» і опиняється в Фантазії. Він опиняється в лісі, населеному тролями і карликами. Ватажок хуліганів Сніп знаходить книгу і починає її читати, бачачи слова про себе. Хулігани беруться дебоширити в бібліотеці, а в Фантазії в цей час починається негода.

На допомогу приходить дракон Фалькор, а карлики підказують скористатися Аурином, аби перенестися в реальність та зупинити «Гидких». За порадою Вони вирушають до королеви, де ухвалюють, щоб Бастіан у реальності відібрав книгу в лиходіїв. З ним же переноситься Фалькор, Троль, Каменеїд-молодший і карлики, але опиняються в різних місцях.

Ніколь, сестра Бастіана, помічає магію Аурина, та брат відмовляється виконувати бажання з його допомогою. Гидкі, читаючи книгу, дізнаються про Аурин і вирішують заволодіти ним для виконання всіх бажань. Прибульці з Фантазії ховаються в натовпі під час фестивалю-маскараду, щоб не виділятися, і зустрічаються з Бастіаном. Він переховує магічних істот дома. Ніколь забирає Аурин і здійснює ним дрібні бажання, поки брат з фантазійцями шукає «Гидких». Однак Сліп врешті відбирає Аурин, від чого Фантазію наповнюють чудовиська.

Сліп викликає Бастіана на двобій, Ніколь починає читати «Нескінченну історію», написане в якій відповідно змінюється на користь Бастіана. В той час Барні свариться з Джейн, та Ніколь з Бастіаном встигають прибігти й помирити батьків. Наступного дня вони виявляють, що хулігани стали заучками. Бастіан зізнається — він побажав цього, а Аурин здійснив.

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]