Об'єднана ракетно-космічна корпорація

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Акціонерне товариство «Об'єднана ракетно-космічна корпорація» (АТ «ОРКК»)
Тип Акціонерне товариство
Форма власності акціонерне товариство
Галузь авіакосмічна промисловість
Засновано 2014
Штаб-квартира Росія Росія: Москва
Ключові особи Генеральний директор — Данилов Олександр В'ячеславович
www.rosorkk.ru

Основним (пріоритетним) напрямом діяльності АТ «ОРКК» є облік майнового комплексу організацій Держкорпорації «Роскосмос», у тому числі володіння активами (пакетами акцій/частками участі) групи дочірніх товариств з метою контролю.

АТ «ОРКК» має філію акціонерного товариства «Об'єднана ракетно-космічна корпорація» — «Науково-дослідний інститут космічного приладобудування» (філія АТ «ОРКК» — «НДІ КП»). Філія АТ «ОРКК» — «НДІ КП» є провідною організацією Держкорпорації «Роскосмос» з контролю та забезпечення стійкості електронної компонентної бази та радіоелектронної апаратури космічних апаратів до впливу іонізуючих випромінювань космічного простору, а також головна організація Міжвідомчого центру радіаційних випробувань. Роскосмосу.

Філія АТ «ОРКК» — «НДІ КП» спрямовує свою діяльність на розвиток технології виробництва сертифікованих та зареєстрованих в Авіареєстрі Міждержавного авіаційного комітету (МАК) авіаційних бортових радіомаяків системи КОСПАС/САРСАТ, персональних радіомаяків із вбудованими приймачами ГЛОНАСС/GPS та засобів симплексного голосового зв'язку взаємодії з пошуковими службами та збільшення їх серійного випуску. Підприємство здійснює розробку та виробництво малогабаритних бортових радіотелеметричних передавальних пристроїв, антенно-приймальних пристроїв, а також приладів для їх контролю, що відповідають за параметрами спектру радіопередаючих пристроїв, що випромінюється, вимогам основних міжнародних телеметричних стандартів IRIG (США) і CNES. Штаб-квартира розташована в Москві.

Історія[ред. | ред. код]

Компанія заснована у 2014 році на базі ВАТ «Науково-дослідний інститут космічного приладобудування» з метою реалізації указу Президента Росії № 874 від 02 грудня 2013 року «Про систему управління ракетно-космічною галуззю».

У грудні 2016 року 100 % акцій АТ «ОРКК» передано Держкорпорації «Роскосмос» як майновий внесок Російської Федерації відповідно до Указу Президента Російської Федерації № 221 "Про заходи щодо створення Державної корпорації з космічної діяльності «Роскосмос».

До структури АТ «ОРКК» входить філія «НДІ КП», яка є провідним розробником та постачальником перспективних бортових та наземних приладів навігаційної апаратури з використанням сигналів супутникових систем ГЛОНАСС/GPS, а також апаратури контрольно-коригувальних станцій, призначеної для підвищення точності позиціонування об'єктів.

Власники та керівництво[ред. | ред. код]

Єдиним акціонером корпорації є Російська Федерація.

Керівництво:

  • березень 2014 — січень 2015 — Комаров Ігор Анатолійович
  • січень 2015 — червень 2018 — Власов Юрій Вениаминович
  • червень 2018 — жовтень 2020 — Жерегеля Андрій Васильович
  • жовтень 2020 — січень 2021 — Гурєєв Сергій Борисович
  • січень 2021 — нині — Данилов Олександр В'ячеславович

Склад корпорації[ред. | ред. код]

У жовтні 2014 року до складу корпорації увійшли наступні холдинги та підприємства. компаній, що увійшли до її складу[1]:

Діяльність[ред. | ред. код]

Пріоритетні напрямки діяльності корпорації:

20142018 — розробка, виробництво, випробування, постачання, модернізація та реалізація ракетно-космічної техніки; супровід її експлуатації, гарантійне та сервісне обслуговування, ремонт[2].

20182020 — розвиток проектів диверсифікації, виробництво продукції цивільного призначення та провадження діяльності з роботи з непрофільними активами підприємств ракетно-космічної галузі.

2021 — н.в. — Облік майнового комплексу організацій Держкорпорації «Роскосмос», у тому числі володіння активами (пакетами акцій/частками участі) групи дочірніх товариств з метою контролю.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ОРКК оголосила перші 11 компаній, що увійшли до її складу. РИА Новости. 10 жовтня 2014. Архів оригіналу за 25 жовтня 2014. Процитовано 25 жовтня 2014.
  2. http://www.rosorkk.ru/tseli/://web.archive.org/web/20141103175919/http://www.rosorkk.ru/tseli/. {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка); Пропущений або порожній |title= (довідка)Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "autogenerated1", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.

Посилання[ред. | ред. код]