Обговорення:Бронеавтомобіль

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: RajatonRakkaus у темі «Де починається та закінчується бронеавтомобіль?» 1 рік тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Це сторінка обговорень та пропозицій для статті Бронеавтомобіль

Де починається та закінчується бронеавтомобіль?[ред. код]

Отже, коли я почав, класифікація здавалась значно простішою. Реальність же така, що термін «бронеавтомобіль» не має точного визначення та є дуже умовним, що я спробую довести:

  • Немає точного визначення задач, які належить виконувати бронеавтомобілю, а які не належить. Розвідка, транспортування особового складу та завдання вогневого враження точно належать. Варта та БТР-4 обидва ББКМ; Варта може перевозити десант, мати автоматичну зброю та ПТРК, то чому вона бронеавтомобіль, а БТР-4 — ні?
  • Бронеавтомобіль не зобов'язаний бути побудованим на базі неброньованого автомобіля (M3 Scout Car, Sd.Kfz. 234), але навіть коли це так, то необов'язково буде прийнято його називати бронеавтомобілем (БТР-152 є фактично броньованим ЗіС-151)
  • Бронеавтомобіль не обов'язково схожий на автомобіль в класичному розумінні, має певну кількість осей чи обмежений в озброєнні. Наприклад, є консенсус щодо називання бронеавтомобілями Sd.Kfz. 234 та FV721 Fox, які значно більш схожі на сучасні Rooikat чи AMX 10 RC як конструктивно, так і за призначенням. В англомовній Вікі останні також називають armored car.

--RajatonRakkaus (обговорення) 22:50, 13 листопада 2022 (UTC)Відповісти