Обговорення:MotoGP

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Національність»[ред. код]

Шановний Sachkot. Якщо ви переносите текст з іншомовного джерела, то будь ласка, робіть адекватний переклад. А відкидати шаблон-запит [що?] не треба - це Деструктивні дії, або Війна редугвань. Якщо Вам його значення незрозуміло - питайте тут на СО.
Поясняю:
В наш час в європейських ЗМІ не вживається радянське поняття «національність». Бо воно в цивілізовану світі вважається кровно-расовим.
Nationality (англ.) або Nationalität (нім.) - це українською ГРОМАДЯНСТВО. Якщо йдеться про окрему людину, то пишуть: «він походить з...такої то країни», або «належіть до ... етнічної групи».
Але погодьтеся - встановити етнічне походження кожного з 86 спорстменів-учасників сезону MotoGP - це просто неможливо.

Наприклад не пишуть «футболіст Зінедін Зідан "арабської національності"» або Тьєррі Анрі «гваделупсько-мартінікської національності». Якщо вони громадяни Франції, то значить «французи». Тобто мається на увазі їх належність до країни, а не до «національності»--85.176.139.34 23:28, 18 листопада 2013 (UTC)[відповісти]

Для початку непогано було б представитись, писати з анонімного ай-пі не дуже щиро. По-друге: якщо ви впевнені у своїх твердженнях, то редагуйте статтю, я вам не забороняю; невже не легше змінити одне слово, ніж проставляти незрозумілі шаблони! По третє: у статті національність відсутня ваша туфта на зразок ...«гваделупсько-мартінікської національності»... Якщо вам щось не зрозуміло — питайте на СО.--Sachkot (обговорення) 07:05, 19 листопада 2013 (UTC)[відповісти]