Обговорення довідки:Перенаправлення

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Різночитання[ред. код]

Знайшов в українській ВікіПедії такий розділ, як "Різночитання". Виникло запитання: навіщо воно таке існує? Знайшов і допомогу по розділу, але все одно не з*ясував і не знайшов відповіді на своє питання. Аджеж існує практика редиректів. І після цього наткнувся на підтвердження своїх роздумів. В Різночитання В є "Велика Британія", яка згідно різночитанням якось там розшифровується. Але і "Велика Британія" і її розшифровка Є РЕДИРЕКТАМИ на статтю "Великобританія". То нащо ж взагалі потрібні Різночитання? --inetd 04:55, 2 Бер 2005 (UTC)

Колись була тут Magda, яка це все і придумала. Я їй також розповів про, але сторінки "Різночитання" не вилучив. --Gutsul 07:15, 2 Бер 2005 (UTC)
Так може прийшов час? ;) Шановний, чому Ви не помічаєте моїх записів на тему Спец.символів і сторінки редагування? Зверніть увагу, будь ласка. --inetd 19:55, 3 Бер 2005 (UTC)
Вибачаюся. Різночитання я вилучив, "[[|" - також, а от з апострофом нічого не виходить, в тексті (MediaWiki:Copyrightwarning) стоть символ, а виводиться &039;. Ідей, як це виправити покищо немає :-(. --Gutsul 08:09, 4 Бер 2005 (UTC)
ага, слід трохи поусувати тих різночитань, напр. Галілей та Ґалілей, хоча, напр. ортографію, скажімо унциклопедії українознавства, я б не чіпав (у сенсі беззмінності, а додавати лише посилання) --Albedo
Вважаю за доцільне поновити цю тему. Маю на увазі те, що в англомовній Вікіпедії називається "disambiguation", див, наприклад en:Python (disambiguation). Хіба нам в україномовній не потрібно щось аналогічне? --pavlosh 13:32, 22 Черв 2005 (UTC)

Питання[ред. код]

Пане Гуцул, скажіть будь ласка, в яких випадках дозволено створювати статті-редіректи?

Наприклад, можна створити статті-редіректи такого типу: "Верховна Рада", "Микола Томенко", "Юлія Тимошенко", "МВС", "ЗМІ" та т.ін.? --inetd 19:28, 8 Бер 2005 (UTC)

Перенаправлення (redirect) має ту ж саму функцію, що і в паперових енциклопедіях - посилання на це ж поняття виражене іншими словами. Наприклад "МВС" -> "Міністерство Внутрішніх Справ"; Микола Томенко -> Томенко Микола Володимирович…

Правило чи рекомендація?[ред. код]

У більшості вікі це керівництво/довідка відноситься до правил вікіпедії. Слід надати відповідний статус, щоб не було непорозумінь. Отже: правило чи рекомендація? Поки що просто довідка з рекомендаціями.--Leon 19:58, 8 березня 2007 (UTC)[відповісти]

думаю, що можна назвати й правилом. --Yakudza -พูดคุย 19:31, 9 березня 2007 (UTC)[відповісти]

Підскажіть[ред. код]

Чи пуста стаття з перенаправленням рахується у загальній кількості статей Української Вікіпедії? — Це написав, але не підписав користувач Sakateka (обговореннявнесок).

@Sakateka: ні. Перенаправлення включаються у к-сть сторінок, але не статей (Спеціальна:Статистика) --ASƨɐ 22:02, 25 вересня 2015 (UTC)[відповісти]