Обговорення користувача:Дядько Ігор/Архів 11

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Пропозиція

Вітаю Дядько Ігор  ! Планую поступово провести анкетування серед шанувальників фантастики з метою визначення найкращих фантастичних романів на думку вікіпедистів. Хотілося, щоб у вільний час ви також подумали і поступово створили (якщо подобається ідея) список найкращих жанрових романів (якомога довший, проте не більше 50 романів) різних авторів незалежно від мови творів (бажано: 1 автор - 1 роман), особисто прочитаних вами. До списку можна включати усі романи, що містять фантастичні елементи — науково-фантастичні, фентезійні та казково-фантастичні, фантастико-жахливі та містичні, альтернативно-історичні тощо. Місце роману у списку має відповідати якості твору та вашому враженню, отриманного від нього. 1-й роман у списку буде оцінено у 50 балів, останній - в 1 бал. А коли назбирається достатньо анкетантів - зсумуємо кількість балів і отримаємо список з 100 найкращих романів. Сподіваюсь на вашу згоду і що у вас назбирається 50 чи певна кількість прочитаних романів та знайдеться час та бажання.---Yasnodark (обговорення) 14:09, 2 грудня 2017 (UTC)

Пропоную у випадку згоди наступний приклад оформлення переліку:
  1. Джон Браннер «Драматурги Єну» (англ. «The Dramaturges of Yan», 1971) http://coollib.net/b/101032/read
  2. Петер Жолдош «Надзавдання» (угор. «A Feladat», 1971), http://coollib.net/b/175527/read
Під час відповіді прошу пінгувати. З повагою.---Yasnodark (обговорення) 16:45, 14 лютого 2018 (UTC)
Дядько Ігор Хотілося б все ж почути вашу відповідь. Під час відповіді прошу пінгувати. З повагою.---Yasnodark (обговорення) 16:40, 14 лютого 2018 (UTC)
Дядько Ігор питання саме до вас, а суть у створенні узагальненого переліку 100 найкращих романів на думку вікіпедистів. Якщо ви згодні прошу створити ваш варіант списку 50 найкращих романів (чи менше, якщо не назбирається) на цій сторінці подібно до *1, 2, 3, 4 чи інших подібних. Ваш вибір та участь дуже допоможе підвищити реперезентативність узагальненого списку та не потрапити сміттю до нього, шанованого невеликою кількістю сміттєзалежних.--Yasnodark (обговорення) 14:41, 15 лютого 2018 (UTC)
Саме на цей запит я хотів отримати вашу відповідь останнього разу, коли згадав замість вас іншого користувача помилково.--Yasnodark (обговорення) 17:48, 15 лютого 2018 (UTC)
Це важке завдання. Як рангувати зовсім різнопланові твори, такі як Brave New World, Harry Potter, 1984, Володар Кілець, Операція тяжіння тощо. Я все ж попробую, мабуть, але повільно. Багато роботи з олімпіадою. @Yasnodark: --Дядько Ігор (обговорення) 18:39, 17 лютого 2018 (UTC)
Вітаю Дядько Ігор! у мене теж були складнощі з ранжуванням і суттєвої різниці між 10-м та 40-м романами не було. Та все одно це буде ваш інтуітивний вибір, і принаймні певні бали отримають саме обрані вами романи, а ті романи, які ви зазначили як невражуючі, взагалі не потраплять до вашого варіанту переліку. Натомість узагальнений перелік на відміну від кожного окремого буде більш об'єктивним, і його об'єктивність зростатиме з кожним новим учасником опитування, особливо з числа тих, кому є з чого обирати.--Yasnodark (обговорення) 14:38, 18 лютого 2018 (UTC)
Тож дуже сподіваюсь на вашу повільну спробу. Для максимального полегшення прошу вас створити означену сторінку лише з першими 2 романами, а потім додавати по мірі можливості ще по 1-2 кожен день вашої присутності у вікіпедії. Це сподіваюсь буде не дуже обтяжливо, проте ваша участь значно підвищить реперезентативність узагальненого списку. Так, за певну кількість тижнів ви тихою сапою створите свій варіант. У випадку нестачі творів різних авторів можна докомплектувати найкращими з других та третіх романів тих самих авторів. Допускаються усі твори обсягом більше 100 сторінок стандартного розміру, безвідносно того, що написано на обкладинці, а також окремі дещо менші твори, проте виключно, якщо названі романами при виданні.---Yasnodark (обговорення) 14:38, 18 лютого 2018 (UTC)
Дядько Ігор дякую за початок! А можна варіант зі спойлерами (які ви для свого задоволення робите) створювати паралельно на сторінці обговорення списку? - бо я не все читав, що ви можете згадати, а ви там про сюжет. У розділі нижче про це детально.--Yasnodark (обговорення) 15:40, 18 лютого 2018 (UTC)
А на основній - лише автора та назву?--Yasnodark (обговорення) 15:41, 18 лютого 2018 (UTC)
Дядько Ігор "Пасинки" — один з небагатьох романів, що я не зміг втриматись не перечитати. Та я все ж зупинив вибір в Гайнлайна на «Чужинці», а в "кораблі поколінь" на "Без зупинки" Олдіса. Проте радий, що ви його згадали.--Yasnodark (обговорення) 14:22, 23 лютого 2018 (UTC)

Вітаю Дядько Ігор ! Дякую за поповнення, проте з серій (Джордана, Желязни, Кука тощо) варто обрати конкретні романи, бо інакше я не порахую. Також очікую від вас продовження розподілу за місцями.--Yasnodark (обговорення) 15:43, 3 березня 2018 (UTC)

Вітаю Дядько Ігор ! Обидва твори Гофмана підходять і за розміром, і за стосунком до жанру.--Yasnodark (обговорення) 16:28, 5 березня 2018 (UTC)

@Yasnodark: Закінчив.--Дядько Ігор (обговорення) 12:43, 6 березня 2018 (UTC)

Дядько Ігор дякую, дооформив. Прошу вас, щоб так і залишалися два варіанти - стислий та розгорнутий.
А також прошу обрати один з двох романів Гофмана. Та оформити роман Сальваторе, бо його важко знайти без оригіналу.--Yasnodark (обговорення) 16:05, 6 березня 2018 (UTC)
У вас дуже дивні переклади всліпу. Звідки взялося, наприкад, Закляття чарівників. Коли в оригіналі Остання гра чарівника. Він один, і дострибався, чарівник — зневажливий термін. Дострибався, хлопець,після тисяч років — навіть Шовк здригнувся, від того, що з ним зробили. (Він поганий хлопець) --Дядько Ігор (обговорення) 16:30, 6 березня 2018 (UTC)
Переклад книги Сальваторе російською можна знайти за цим посиланням http://lib.ru/INOFANT/SALWATORE/elf1.txt. Але там він об'єднаний із іншими, схоже. Я ті вже не читав. --Дядько Ігор (обговорення) 16:33, 6 березня 2018 (UTC)
Дядько Ігор Будь-ласка не описуйте сюжет, за останнє дякую. З тим романом вийшов прокол - переклав не ту назву. Проте в оригіналі чарівники у множині. Та ваше "Без майна" - не менш дивне "Без майна" — "Знедолені" має бути. Роман Сальваторе знайшов.--Yasnodark (обговорення) 16:41, 6 березня 2018 (UTC)
Які ж вони знедолені? Вони відмовилися від майна добровільно! Це анархізм. --Дядько Ігор (обговорення) 16:48, 6 березня 2018 (UTC)
Божі двигуни — в списку лауреатів премії хтось зробив кращий переклад — Двигуни божого зрорання. --Дядько Ігор (обговорення) 16:48, 6 березня 2018 (UTC)
Я вас багаторазово просив вас не спойлерити сюжети, тож я не розумію пане Дядько якого дідька ви це вперто робите. Я прочитав достатньо багато фантастики та так сталося, що з вашого списку левову долю не читав. А ви так і хочете, щоб я цього ніколи не зробив через обізнаність у сюжеті. Може і мені варто почати вам переповідати сюжети тих романів, що ви не читали? Та люди є різні - може вам лише того і треба. Та я не з таких! Я ненавиджу спойлери і не бажаю геть нічого знати про романи, які маю намір прочитати у майбутньому.
Тепер по назвах творів: у вікіпедії вони мають бути найточнішим дослівним перекладом з оригіналу, а не вигадкою на основі сюжету - цим нехай перекладачі займаються. Тоді ми і ту назву можемо використовувати. The Dispossessed українською — Знедолені , а «The God Engines — Божі двигуни, тож не треба ОДещити усілякими "Без майна" (Якщо б це було "Позбавлені майна" - це хоча б якось нагадувало оригінальну назву та не ваш варіант, хоча оригінальна назва є багатозначною, а ці безмайнові одразу характеризують сюжет) чи "Двигуни божого згорання". Хай цим займаються перекладачі. З повагою.--Yasnodark (обговорення) 17:25, 6 березня 2018 (UTC)
А за сам список вдячний, якісний, повний та оригінальний склад.--Yasnodark (обговорення) 17:25, 6 березня 2018 (UTC)

Дядько Ігор вітаю, вже розпочалася реєстрація щодо участі у тематичнику фантастики, що стартує у вересні, для участі в тематичнику запрошую зареєструватися на сторінці. Сподіваюся на вашу участь, адже ваш прочитаний доробок дуже гарний.--Yasnodark (обговорення) 13:52, 31 серпня 2018 (UTC)

@Дядько Ігор: вітаю, нагадую, що сьогодні, 20 вересня, стартує офіційна частина фантастичного тематичника, в якому ви зареєструвалися та вже створили дуже потрібну статтю про роман Черрі, сподіваюся, що наші суперечки з приводу назви не вплинуть на вашу подальшу участь, і чекаю на ваш новий внесок: можливо це будуть чергові романи Черрі чи Бенкса, або інші романи з ваших преференцій.--Yasnodark (обговорення) 12:48, 20 вересня 2018 (UTC)

Тверде L в австрійських назвах.

Вітаю! Хотів розв'язати ситуацію між Ляндек (Польща) та редиректом Ляндек. І здивувався, що це не основна назва громади нім. Landeck. Це тверде L є якоюсь специфікою австрійської німецької? Успіхів!--Rar (обговорення) 17:30, 24 жовтня 2018 (UTC)

Не знаю, ні. Я, коли створював, не думав. Може, Ляндрек правильно. --Дядько Ігор (обговорення) 03:01, 25 жовтня 2018 (UTC)
Треба значить ще запитати в когось з de-4 і, мабуть, поперейменовувати. Там багацько таких випадків.--Rar (обговорення) 07:08, 26 жовтня 2018 (UTC)
Виявляється, правильно таки Ландек. Деталі тут. --Rar (обговорення) 19:44, 31 жовтня 2018 (UTC)

Запрошення

Запрошую Вас взяти участь у Місячник упорядкування української Вікіпедії 2. Ви також можете не лише усувати якісь із запропонованих недоліків української Вікіпедії, а й сміливо пропонувати свої аспекти у вигляді розділів місячника.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:03, 1 листопада 2018 (UTC)

Місяць фантастичних творів 2017: підсумки

Доброго дня! Дякуємо за участь у місячнику! Ініціатор місячника, користувач Yasnodark, звернувся до ГО «Вікімедіа Україна» з проханням відзначити найактивніших учасників та учасниць акції. На жаль, йому не вдалося підвести підсумки раніше, тому ми тільки зараз розсилаємо форму для збору даних від Вас. Вікіпоштою Вам надіслала форму для заповнення, щоб ми могли передати чи переслати Вам сувеніри--VikaIvankiv (WMUA) (обговорення) 07:56, 10 вересня 2018 (UTC)

Вітання, @ Дядько Ігор ! Наразі ще не отримали від Вас заповненої форми з необхідною нам інформацією для відправки сувенірів. Чекаємо від Вас відповідь.--VikaIvankiv (WMUA) (обговорення) 15:12, 19 листопада 2018 (UTC)

Зверніть будь ласка увагу на пропозицію

https://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Кнайпа_(мовна_консультація)#неприпустимість_перекладу_імен_іноземців
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 20:48, 23 листопада 2018 (UTC)

Статті про етапи кубку світу з біатлону біатлон

Добрий день. Шановний, Дядько Ігор, хотілося б подякувати Вам за пстійне миттєве регулярне оновлення статей про етапи кубку світу з біатлону. Дуже приємно, що в українській Вікіпедії можна прочитати найновішу та достовірну інформацію з біатлону. У мене виникло запитання, щодо стилізації таблиць результатів. Я хотіла виділити в цих таблицях представників України окремим кольором, для того щоб читачам легше було шукати очима українських спортсменів. Але я помітила, що при оновленні даних після нових змагань - виділення кольором зникає. Можете, будь ласка, пояснити чому так виходить і чи потрібно кожного разу робити окремо виділення, чи взігалі воно зайве?Rina.sl (обговорення) 00:18, 16 грудня 2018 (UTC)Rina.sl

Я не помітив. Таблиці генерує скрипт. Добавлю в нього відповідний рядок, і все буде гаразд. --Дядько Ігор (обговорення) 03:42, 16 грудня 2018 (UTC)
Дякую! Це було б дуже зручно. Можете, будь ласка, більше розповісти про те як заповнювати таблиці скриптами. Я б хотіла навчитися.
Щоб заповнювати таблиці скриптом потрібно заносити результати в базу даних. Наприклад, на сторінці Результати сайту української федерації біатлону я копіюю перші сорок місць в кожній гонці, потім програмою (я використовую перл, але можна й будь-яку іншу мову) читаю ці результати й заношу їх у базу даних з позначенням, яка це гонка і так далі. Потім скрипт звертається до бази даних із запитом, наприклад, скільки очок здобула біатлоністка в сезоні. Це виглядає як дуже багато роботи. Так, але писати таблиці вручну ще більше роботи. Так, практично за 5 хвилин я можу поновити таблиці заліків в окремих дисциплінах і загального заліку. Крім того такі речі мені подобаються. Звісно, база даних сайту федерації набагато більша і краще розроблена, але у мене доступу до неї нема.
Тобто, пререквізити: 1) уміти працювати з базою даних 2) мати поняття про мову програмування. --Дядько Ігор (обговорення) 15:52, 16 грудня 2018 (UTC)

Кубок світу з біатлону 2018–19, спринт, чоловіки

Добрий день. Можете, будь ласка, перевірити підсумкову таблицю нарахування очок спортсменам. Справа в тому, що в Обергофі Артем Прима зайняв 48 місце (тобто в нього 0 очок за цей етап[1]), а в таблиці в нього зараховано 27. Через це виникає плутанина та некоректність даних.--Rina.sl (обговорення) 12:44, 12 січня 2019 (UTC)Rina.sl .

Не занулив змінну. Дякую, що слідкуєте. --Дядько Ігор (обговорення) 13:49, 12 січня 2019 (UTC)
  1. https://sport.ua/news/422525-epo-pobedil-loginov-vyigral-sprint-v-oberhofe