Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/березень 2012

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Ahonc у темі «Зображення» 12 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Густота

Анатолію, скажи, а якщо у статтю вставлений шаблон Шаблон:Населення областей України і в цьому шаблоні були проведені оновлення, то зміни щодо густоти населення у статті уже відбулися автоматично? --ДмитрОст 15:35, 20 листопада 2011 (UTC)

НІ. У вс же густота і площа вручну вписані в статтях.--Анатолій (обг.) 15:45, 20 листопада 2011 (UTC)
Так, я зробив, як ти сказав: прибрав пробіли, коми замінив на крапки. Тобто я оновлюю дані в шаблоні — густота автоматично підраховується? --ДмитрОст 15:58, 20 листопада 2011 (UTC)
А де формула, за якою воно має рахувати густоту?--Анатолій (обг.) 16:05, 20 листопада 2011 (UTC)
Немає, ти казав, що там треба буде змінювати шаблон, але я зараз проходжу тільки Київську область. --ДмитрОст 16:14, 20 листопада 2011 (UTC)
Ну так якщо нема, то якже воно буде рахувати?Усмішка P.S. А навіщо ви ставите / за межами шаблону з населенням? Ви ж не знаєте, збільшиться воно наступного разу чи зменшиться. Краще його взагалі прибрати.--Анатолій (обг.) 16:20, 20 листопада 2011 (UTC)
Мені подобається . Загальні тенденції відомі (депресивні райони і навпаки), тому оновлюючи дані наступного разу, внести 1-3 зміни неважко. Ладно потурбую, як закінчу, район міст також чи ні? --ДмитрОст 16:24, 20 листопада 2011 (UTC)

Усе, всі райони в усіх областях із відповідним шаблоном, поприбирані усюди пробіли, коми замінені на крапки. Як буде час, змініть шаблон району, аби воно рахувало середню кількість населення само. До речі, райони міст же не треба змінювати? --ДмитрОст 14:18, 21 лютого 2012 (UTC)

А площу ти змінив усюди?--Анатолій (обг.) 21:59, 21 лютого 2012 (UTC)
Так. Як і домовлялися, чисельність, площа (у кв. км) та густота - все без пробілів, ком і всяких інших матюків типу тис. чол. тощо. Так що усе готове. --ДмитрОст 06:16, 22 лютого 2012 (UTC)

Агонке, внеси зміни у шаблон району, щоб можна було автоматично рахувати густоту, та я оновлю дані. --ДмитрОст 11:06, 7 березня 2012 (UTC)

Працює лише після таких дій: [1], [2]. Я ж вам казав, що нічого зайвого там не повинно бути, тільки цифри. Будь-які інші символи (окрім крапки, яка є розділювачем десяткової частини) спричиняють помилку. Тож відкочую шаблон {{Район}} назад.--Анатолій (обг.) 11:16, 7 березня 2012 (UTC)
Я все прибрав: коми, пробіли. Тільки в кількості населення є позначка збільшення і зменшення. Це теж прибрати? --ДмитрОст 11:24, 7 березня 2012 (UTC)
Я так розумію, всі дані з одного джерела, тобто дату і посилання на джерело можна винести в основний шаблон. Так само і Fornatnum. А позначками збільшення/зменшення доведеться знехутвати. І відповідно в шаблонах для областей лишити тільки цифри.--Анатолій (обг.) 11:34, 7 березня 2012 (UTC)
Ок, значить я зроблю ті дві зміни, на які ти вказав і тоді потурбую. --ДмитрОст 11:38, 7 березня 2012 (UTC)

ПФК "Олександрія"

Вітаю. Як назвати категорію для цього футбольного клубу?--Leonst (обговорення) 10:52, 3 березня 2012 (UTC)

Так і назви: ПФК «Олександрія».--Анатолій (обг.) 17:39, 3 березня 2012 (UTC)

Зображення

Анатолію, або нормально поясніть, в чому проблема с фотой М.Собко, або перестаньте скасовувати зміни, що були зроблені згідно з вашими ж «рекомендаціями». Я автор того файлу, тому встановлен тег {{GFDL-self}}. Я вдруге скасовую ваши «скасування». Або поясніть, або припиніть робити цю маячню.

Якщо ви автор файлу (автором зображення вважається фотограф), то у вас має бути це фото у великій роздільності. Завантажте його, і ставте яку завгодно ліцензію. Наразі ж немає доказів, що саме ви є автором фото, а на вказаному сайті про GFDL не знайшов, отже поставлена вами ліцензія є неправильною.--Анатолій (обг.) 00:27, 3 березня 2012 (UTC)

Utilmind (обг.) 04:03, 3 березня 2012 (UTC) А я, як автор того фото НЕ ХОЧУ ставити фото високої розподільності. Проте його можна завантажити з http://www.favor.com.ua/download/?file=8046, а на локальному диску є й оригінальне незменшене фото. Проте, воно нікуди не піде. Доказів ще недостатньо? А так? http://www.favor.com.ua/proof/ А може все ж таки підкажете свою адресу куди надіслати фото за підписом автора?

Узагалі-то друге посилання дає можливість використати фото з першого посилання. Але там усе одно неправильно сформульовано. Дозвіл на використання «у Вікіпедії» нам не підходить, бо якщо хтось захоче використати зображення з Вікіпедії на власному ресурсі, то він порушить ваші авторські права. У дозволі має бути написано, що можна використовувати на умовах ліцензії GFDL (або CC-BY-SA, FAL, CC-BY). Див. також ВП:Дозволи.--Анатолій (обг.) 17:45, 3 березня 2012 (UTC)

Файл:Litvyca-vidkr-15.jpg

Привіт! Не зовсім зрозумів чому цей файл запропонований на вилучення? --Тарас Дем'яненко (обговорення) 11:48, 6 березня 2012 (UTC)

А дозвіл де?--Анатолій (обг.) 12:04, 6 березня 2012 (UTC)

Блокування на 6 днів

Блокування
Блокування
Вас тимчасово заблоковано у зв'язку з порушеннями правил Вікіпедії для запобігання подальшим порушенням. Термін блокування — 6 днів.
Коли термін блокування буде вичерпано, ми будемо раді продовженню Вашої конструктивної участі в проєкті.

Після закінчення терміну блокування зніметься автоматично.

Якщо Ви вважаєте, що є вагомі причини для розблокування, створіть нову тему унизу Вашої сторінки обговорення та додайте такий текст: {{Розблокувати|Ваша причина тут ~~~~}}.

. За систематичні порушення ВП:ВР, останні [3] [4] --yakudza 16:22, 7 березня 2012 (UTC)

Наша пісня гарна й нова?

Колего, Ви тільки що вийшли з блокування за війни редагувань і знов за своє? Відкіт чужого редагування, без пояснення причини ([5]) - це вже початок війни редагувань. І на Вашому б місці (з Вашим активом блокувань за війни редагувань) з цим треба було б бути дуже уважним.

По суті. Термін «область» - багатозначний, і зовсім не факт, що його головним та практично єдиним значенням є саме географічне поняття «область». Так що іменувати статтю лише про одне з можливих значень терміну «область» без уточнення («адміністративна одиниця») - неправильно. Якщо маєте заперечення - будь ласка, надавайте їх тут, а не займайтесь своєю звичною справою - війнами редагувань. Serg7255 (обговорення) 15:52, 18 березня 2012 (UTC)

Однак ви теж без жодного пояснення перейменували! То що я пояснювати буду, якщо я не знаю причини вашого перейменування? А якщо цей термін неосновний, то чого ви дизамбіг назвали Область (значення)? Ви його створили ще до мого перейменування, тож цілком могли назвати дизамбіг просто Область.--Анатолій (обг.) 16:11, 18 березня 2012 (UTC)
Так, треба було б назвати «Область», а не «Область (значення)». Перейменувати поки неможливо. Щодо того, що я попередньо не пояснив своїх мотивів при перейменуванні Область на Область (ао), то за правилами я не зобов`язаний цього робити. А Ви після відкоту цього перейменування, повинні були б тоді номінувати цю статтю на ВП:ПС, як у випадку неочевидного перейменування. Але ж Ви цього не зробили. Можете це зробити зараз - але саме Ви, так як саме Ви стверджуєте, що перейменування Область на Область (ао), як мінімум, неочевидне. Serg7255 (обговорення) 16:24, 18 березня 2012 (UTC)
Ви щось плутаєте. ЧОму я маю номінувати на ВП:ПС? Ви перейменували, я відкотив. Замість третього перейменування ви мали би номінувати на ВП:ПС, а не я, а навіть якщо не номінувати, то це обговорення ви мали розпочитанти до перейменування, а так виходить, що ви постфактум мене попередили, що ви перейменували. Знову ж таки, вам інхто не заважав замість редиректа зробити дизамбіг Область, тоді б і перейменувати не зміг, ви ж мало того, що не зробили так, та кще й зробили іншу статтю — Область (значення).--Анатолій (обг.) 16:28, 18 березня 2012 (UTC)
«Ви щось плутаєте. ЧОму я маю номінувати на ВП:ПС? Ви перейменували, я відкотив.» Все правильно — я вважав, що перейменування очевидне, і користуючись правилом «редагуйте сміливо», зробив відповідне редагування-перейменування. Ви відкотили це моє редагування без ніякого пояснення (ні на моїй СО, ні на СО статті) — а це ВЖЕ і є, колего, початок війни редагувань. (Цей Ваш відкіт ще можна було б якось зрозуміти, якщо б Ви відразу після нього, чи, краще, замість нього, номінували цю статтю на ВП:ПС, але робити цього Ви й не збиралися — просто відкотили, рефлекторно.) Serg7255 (обговорення) 16:38, 18 березня 2012 (UTC)
Ну так ви ж не пояснили, чому ви перейменували, то яке я буду писати пояснення, якщо я не знаю, яка була причина ваша.--Анатолій (обг.) 23:12, 18 березня 2012 (UTC)
OMG, хотів повиправляти ботом посилання… А там їх 3600 з гаком… Так я до ранку виправлятиму, причому не до завтрашнього… Може все ж повернути на область, раз стільки посилань?--Анатолій (обг.) 23:51, 18 березня 2012 (UTC)

Огнєвіч

Випадково натиснув відкинути, замість скасувати

1) друковане лише одне, інше — лише на сайті, де посилання на Інну Бордюг вже прибрали

2) Щодо бібліотеки питання цікаве — ви впевнені, що в якій можна знайти примірник? --Perohanych (обговорення) 16:23, 21 березня 2012 (UTC)

Про бібліотеку краще спитайте в Aeou, він мабуть краще знає. А друковані джерела, на скільки я знаю, мають таку саму вагу, як і електронні.--Анатолій (обг.) 16:40, 21 березня 2012 (UTC)

Болгарія

Потрібна допомога з транскрибуванням назв тут.--Adnyre (обговорення) 18:57, 25 березня 2012 (UTC)

Тонга

А як же у сусідів - ru:Города Тонга, або Король Тонга. --Sergiowiki (обговорення) 13:28, 26 березня 2012 (UTC)

Наш словник каже, що держава відмінюється, острови — ні. Як воно в російській мові — не знаю.--Анатолій (обг.) 13:31, 26 березня 2012 (UTC)
Тоді я перейменував і ту статтю. Підкажіть і ви мені, бо дядько Ігор мовчить. Як мені зробити, щоб табличка сортувалась по алфавіту та населенню по різним рокам? --Sergiowiki (обговорення) 13:35, 26 березня 2012 (UTC)
Дякую. --Sergiowiki (обговорення) 13:46, 26 березня 2012 (UTC)

Статтю Авангард (Сутиски) номіновано на вилучення

Стаття Авангард (Сутиски), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 26 березня 2012. Шиманський Василь (обговорення) 14:54, 26 березня 2012 (UTC)

Із обговорень

Пізно побачила повідомлення, тому відповіла не зразу. Бачу, ви схиблені не тільки на вилучанні статтей, а й багато на іншому. По-перше, часто бачу вас у всіх скандальних справах. По-друге, ви один із хамів, які також є у Вікіпедії. І слово "стаття" пишеться з двома "т". НЕ ЗНАТИ ЦЬОГО, ЩЕ Й ТИКАТИ КОГОСЬ НОСОМ, НАБАГАТО СТРАШНІШЕ, ніж, коли при реєстрації, користувачі мимовільно, не задумуючись, обирають ніки. Це просто ніки, страшніше, коли за іменами ховаються невиховані особи !!!!! І добре, що ви взагалі не вчитель, бо єдиний предмет, який ви можете викладати в школі, це "хамствоведення". Якого, дякувати Богу, немає. Продублюю це повідомлення на вашій особистій сторінці, а то, гляди, не прочитаєте! Хоча ви так умієте нишпорить, що це виключається! І залиште в спокої м-ка, якщо ви такі уважні, то могли б помітить, що не я розпочала цю тему! Хоча ваша думка для мене пуста.--Uthitel (обговорення) 19:58, 27 березня 2012 (UTC)

Сам дивуюся, як ви з багатьма користувачами пересварилися, а зі мною — ні. Стаття з двома, статей — з однією.--Анатолій (обг.) 20:01, 27 березня 2012 (UTC)
Я також дивуюсь, тільки тому, що ви вже давно багатьох дістали, а за мене так довго не брались! Я простий користувач, недосвідчений новачок, можливо через те і виникали певні проблеми. Але на помилках учаться. А ви, бачу, недарма були позбавлені статусу адміна за рішенням спільноти. Та так нічого і не навчились за цей час! А користувачів у Вікіпедії поділяю на дві групи. Перша - такі як ви, а друга - не такі як ви. Із групою "не такі як ви" у мене проблем немає.--Uthitel (обговорення) 20:11, 27 березня 2012 (UTC)
А які зі мною проблеми? Якщо говорити про вихованість: я пересічний український м-к, мені від «хамства» гірше не буде. Ви ж учитель, працюєте з дітьми. А раптом ваші обговорення прочитають ваші учні чи директор школи? Не подумайте, що я вам погрожую чи ще щось. Просто задумайтеся: ви ж маєте бути взірцем для дітей,учити їх, зокрема, і добрим манерам, а ви тут про м-ків з я-ми пишете…--Анатолій (обг.) 20:13, 27 березня 2012 (UTC)
Про свою моральність подбайте! А стосовно погроз і боязні, давно з того віку вийшла. Прикро, що в нашому суспільстві побутує думка, що вчителям можна на голову ..... До речі, ви далекі від сучасних педагогік. Головне завдання школи виховати не добрі манери, а уміння виживати в недосконалому суспільстві. Наше суспільство таке, що діти з добрими манерами випадають із життя. Я вчу своїх дітей бути людьми, а не хамами, які не поважають інших людей, доводячи свою перевагу. Діти мене поважають і люблять такою. Не завжди мямлі імпонують сучасним учням. Тим, більше, тут багато учнів, які мають однозначну хамську поведінку, а виховувала їх не я! Проте, педрада у мене вже сьогодні була, виступала з проблемою "Продуктивний урок". Обговорення вже закінчились. Наприклад, зараз працюю над рядом статей. Що і вам раджу робити, а не сперечатись у красномовстві.--Uthitel (обговорення) 20:26, 27 березня 2012 (UTC)

Трошки про залізницю

Привіт! Сьогодні зробив таку поїздочку цікаву і відкрив деякі цікаві факти. Один з них стосується залізниці. Залізнична гілка Калинівка I - Андрусове і справді розібрана. Ми заїхали на колишню станцію "Сопин". Нині там житловий будинок, проживає жінка яка працювала на станції касиром. Каже, що колію розібрали років десять тому. Зробив також фотографії колишньої станції, вже навіть завантажив. --visem (обговорення) 23:33, 27 березня 2012 (UTC)

Ти б діючі станції спочатку пофотографував. Калинівку I, наприклад, чи Голендри.--Анатолій (обг.) 19:15, 28 березня 2012 (UTC)
Я фотографував ті станції, де зміг побувати. Калинівку I ще буде кому сфоткати, а в тупики навряд чи хтось найближчим часом поїде. А взагалі я їздив в селище Григорівка, в якому офіційно живе одна бабця, недавно показували про неї по Інтеру, а на колишню станцію потрапив випадково, тому і зміг сфотографувати --visem (обговорення) 20:14, 28 березня 2012 (UTC)

Ростислав Шапошніков

Ростислав Шапошніков - активіст, громадський діяч, який займається тим, що фіксує на відео правопорушення інспекторів ДАІ. Зокрема його організація зняла сюжети про даішника, що назвав укр. мову телячою, а також було зафіксовано багато інших порушень, але досі ні про цю організацію, ні про її активістів немає статті. Прошу відновити розміщену новину, можливо саме вона посприяє появі нових статей --Hapo4ka (обговорення) 22:36, 27 березня 2012 (UTC)

Негарно, коли на Головній є червоні посилання. Напишіть спочатку статтю, тоді й побачимо, чи варто його додавати.--Анатолій (обг.) 19:41, 27 березня 2012 (UTC)

Я просто спиралась на це

«Цей проект створений для написання статтей про події, які відбуваються зараз. У цього вікіпроекту є головна принципова відмінність від «Вікіновин» — це енциклопедичний проект, він містить в собі інформацію про недавні чи поточні події, які мають енциклопедичну значимість. Це — найкращий спосіб стимулювати написання і розвиток статтей про події та явища. Така практика застосовується у багатьох вікіпедіях (навіть менших за українську), чому б і нам не перейняти цей досвід? Концентруючи увагу вікіпедистів на подіях, які зараз відбуваються, Вікіпроект стимулює написання статтей про ці події і явища. Аналогічний англомовний проект вже не раз доводив свою високу ефективність. Він був створений 11 вересня 2001 року і з того часу сприяв швидкому написанню статтей про фігурантів стрічок новин і дав сильний поштовх в розвитку Вікіпедії. Завдяки теракту «в нас зразу з'явилися статті про Всесвітний Торговий Центр, авіакомпанії, терористичні угрупування», — Джимбо Вейлз, засновний Вікіпедії. В українській Вікіпедії також трапляється подібне. Так, стаття про Сербського патріарха Павла з'явилася в нас лише в день його смерті.»

З повагою Hapo4ka (обговорення) 12:23, 28 березня 2012 (UTC)

Знову ж таки, хто це такий Шапошніков, щоб потрапляти на першу сторінку Вікіпедії. Я ще розумію, новину про затримання Завадського, про якого чи не на кожному каналі говорять, можна було б додати. А тут якийсь Шапошніков.--Анатолій (обг.) 09:32, 28 березня 2012 (UTC)

Ну по-перше, те що щось крутять або не крутять не роблять це щось менш або більш важливим. Про Шапошнікова погоджуюсь давайте тоді зробимо так Невідомі жорстоко побили та пограбували головного активіста Дорожнього контролю. Сподіваюсь ви погодитесь. Hapo4ka 20:52, 28 березня 2012 (UTC)

Ну побили і що? Є набагато резонансніші злочини, але про них на Головній не написано.--Анатолій (обг.) 18:52, 28 березня 2012 (UTC)

Добре ясно напевно треба було померти. Hapo4ka (обговорення) 11:09, 29 березня 2012 (UTC)

Зображення

Добрий день. Скажіть чому було вилучено зображення з статті про вулицю Івана Мазепи? Файл:Lavrska (Mazepy) street..JPG.

Наскільки я зрозумів з підпису, це зображення будівлі на Лаврській вулиці, а не Мазепи. А це різні вулиці.--Анатолій (обг.) 13:49, 31 березня 2012 (UTC)
Там беда с нумерацией. Няз, Лаврской не меняли номера. Есль дом номер 5 - то это осталось Мазепы. Лаврская - после 20-х --AMY (обговорення) 20:15, 31 березня 2012 (UTC)
Наоборот, на Мазепы остались старые номера, а бывший Мазепы 17 — это уже Лаврская, 1. Соответственно есть и Лаврская, 5.--Анатолій (обг.) 20:25, 31 березня 2012 (UTC)