Пастушок прибережний

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пастушок прибережний
Біологічна класифікація
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Птахи (Aves)
Ряд: Журавлеподібні (Gruiformes)
Родина: Пастушкові (Rallidae)
Рід: Пастушок (Rallus)
Вид: Пастушок прибережний
Rallus wetmorei
Zimmer & Phelps, 1944

Посилання
Віківиди: Rallus wetmorei
EOL: 913272
ITIS: 176238
МСОП: 22692476
NCBI: 1590094

Пастушок прибережний[2] (Rallus wetmorei) — вид журавлеподібних птахів родини пастушкових (Rallidae). Ендемік Венесуели.

Поширення

[ред. | ред. код]

Ареал виду обмежений невеликою ділянкою північного узбережжя Венесуели, де він відомий щонайбільше з дев’яти місцевостей — і лише з п’яти за останні роки. Населяє прибережні мангрові зарості, а також був виявлений у молодій рослинності солонуватих і солоних лагун і боліт. Він надзвичайно рідкісний і дуже маловідомий, але, ймовірно, був принаймні локально поширеним, коли його виявили. Чисельність популяції виду оцінюється не більше ніж 200 зрілих особин.

Птах завдовжки від 24 до 27 сантиметрів. Оперення переважно коричневе. Верх голови оливково-коричневий. Над очима проходить світла палево-коричнева смужка. Поводи темно-сірі. Решта обличчя тьмяно-вохристо-коричневого кольору. Верхня частина тіла і хвіст вохристо-коричневі з чорно-бурими рисками. Криючі надкрила більш однотонні. Підборіддя білуватого кольору. Горло вохристо-коричневе. Нижня сторона вохристо-коричнева і без смуг. Нижня частина живота більш рожево-вохристо-коричнева. Підхвістя іноді може бути білуватим. Райдужка червонувато-коричнева. Відносно прямий тонкий дзьоб темно-оливкового кольору. Основа нижньої частини дзьоба світло-коричнева. Ноги оливково-коричневі.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. BirdLife International (2021). Rallus wetmorei: інформація на сайті МСОП (версія 2022.2) (англ.) 6 листопада 2023
  2. Фесенко Г. В. Вітчизняна номенклатура птахів світу. — Кривий Ріг : ДІОНАТ, 2018. — 580 с. — ISBN 978-617-7553-34-1.