Переговорна рамка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Переговорна рамка англ. negotiating framework — це технічне завдання яке охоплює різноманітні аспекти майбутніх перемовин про членство в Європейському Союзі з країною-кандидатом:

  • етапи перемовин,
  • відкриття переговорних глав, які глави відкриваються першими, які закриваються останніми,
  • як оцінюється прогрес і закриваються переговорні глави та ін.

Очікується, що переговорна рамка буде підготовлена до березня 2024 і найбільш ймовірно схвалені у квітні на міжурядовій конференції ЄС.

У висновках Європейської Ради стосовно України та Молдови йдеться, що Європейська Рада пропонує Раді ЄС ухвалити відповідні рамки переговорів після того, як будуть вжиті відповідні кроки, викладені у відповідних рекомендаціях Європейської Комісії від 8 листопада 2023 року.[1] Це означає, що до безпосереднього початку переговорів Україна повинна виконати всі рекомендації Єврокомісії, включно з тими, які вона вказала у листопадовому звіті про розширення.

Схвалення рамок всіма членами ЄС відкриє шлях для фактичного початку переговорів.

Паралельно із розробкою рамок відбуватиметься повний скринінг законодавчої бази країн-кандидатів на предмет відповідності до законодавства (acquis) ЄС, що згруповано у 6 кластерів і 33 глав.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Висновки Європейської Ради щодо України, розширення та реформ. Представництво Європейського Союзу в Україні. 15 грудня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]