Планета монстрів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Планета монстрів
Shadow Raiders
Тип мультсеріалу комп'ютерна анімація
Формат мультсеріалу 4:3
Жанр наукова фантастика
Продюсер Крістофер Бруг
Ян Пірсон
Марк Релстон
Б. Ф. Пейнтер
Композитор Роберт Баклі
Студія Mainframe Entertainment[en]
Кінокомпанія Alliance Atlantis[en]
Країна Канада Канада
Телеканал YTV[ru]
Тривалість 22 хвилини
Рік 19981999
Кількість сезонів 2
Кількість серій 26
Прем'єра 16 вересня 1998
Закінчення 23 червня 1999
УкрТелеканал ICTV
УкрПрем'єра 2003
УкрЗакінчення 2003
IMDb ID 169510

«Планета монстрів» (англ. Shadow Raiders, дослівно «Лицарі тіні») — анімаційний телевізійний серіал, вироблений «Mainframe Entertainment[en]» і показаний вперше у період з 1998 по 1999 роки. Серіал створено за мотивами серії іграшок компанії «Trendmasters» Війна планет (англ. War Planets). Дизайн персонажів було розроблено Бренданом МакКарті, дизайнером анімаційного серіалу «ReBoot». Всього було випущено два сезони серіалу, сюжет лишився незакінченим.

В Україні серіал транслювався на телеканалі ICTV у 2003 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія серіалу розгортається у планетній системі Кластер, що складається з п'яти планет: Льоду, Каменю, Вогню, Кістки та Ремори. Всі, крім Ремори, населені окремою цивілізацією та мають унікальні природні ресурси, яких недостатньо на інших планетах системи. Нестача ресурсів спричинила багатовікову ворожнечу та воєнні сутички між планетами Льоду, Каменю, Вогню та Кістки, що супроводжувалися постійними набігами по ресурси з однією планети на іншу. В минулому була спроба скликати Раду планет для врегулювання конфлікту, проти мирної згоди не було досягнуто.

Серіал починається зі сцени останнього бою мешканців планети Тек із силами Планети монстрів (Beast planet, Планета звірів чи Звірська планета), яка з'явилася з глибин космосу. В результаті битви Планета монстрів поглинає планету Тек. Принцеса Текла з кількома соратниками тікає з метою попередити інші планети про наближення Планети монстрів. Прямуючи за ескадрильєю літаків з Планети монстрів Текла опиняється в Кластері. Переслідувана ворожими кораблями, Текла зазнає аварії на Крижаній планеті.

Подальші дії розвиваються навколо створюваного Альянсу чотирьох планет, покликаного відбити напад Планети монстрів.

Список серій[ред. | ред. код]

Перший сезон[ред. | ред. код]

# Назва Режисер Сценарист Світова прем'єра Прем'єра в Україні
11«Атака монстрів»
«Behold the Beast»
Колін Дейвіс
Філіп Мітчел
Лен Вейн16 вересня 1998Буде оголошено
Зі знищенням планети Тек єдина вціліла принцеса Текла, у супроводі дрона Вокса, подорожує до іншої системи, щоб попередити тамтешні світи про небезпеку, що насувається. Її корабель зазнає аварії на Крижаній планеті, де саме відбувається бій між Королівським легіоном короля Кріоса й експедиційною командою гірничої промисловості, участь у якій бере і рудокоп Грейвхарт. Повітряний загін монстрів починає атакувати мешканців обох світів. Забувши про суперечки, мешканці світу Каменю та світу Льоду протистоять спільному ворогові. Грейвхарт, Текла, король Кріос і його помічники розпочинають створення Союзу. Тим часом армада монстрів вторгується до зоряної системи.
22«Планета Каменю»
«On the Rocks»
Марк СойєрсКрісті Маркс23 вересня 1998Буде оголошено
«Аврора», флагманський корабель короля Кріоса, прибуває до планети Каменю, щоб переконати лорда Ментла приєднатися до Союзу. Визнавши це за образу, лорд наказує заарештувати Грейвхарта і вислати Крижаного Короля з планети Каменю. Тем часом Блокк, найвищий воєначальник Монстрів, починає вторгнення на планету Каменю. Джейд, воєначальник планети Каменю і давній друг Грейвхарта, звільняє його, і вони тікають до центру керування супутниками. Атаку монстрів відбито, але лорд висилає рудокопа Грейвхарта з планети Каменю. Джейд не кидає свого товариша і долучається до Союзу Планет.
33«Народжені у вогні»
«Born in Fire»
Марк ШіманнМарв Вулфман30 вересня 1998Буде оголошено
«Аврора» вирушає на планету Вогню в надії, що принц Пайрус долучиться до Союзу. Перешкодою стає великий візир, який недовіряє незнайомцям. Він відправляє Грейвхарта та короля Кріоса до лавових лабіринтів. Тим часом Зіра, дочка Кріоса, розмовляє з молодим лордом. Монстри нападають на планету Вогню, і молодий лорд отримує поранення. Проте, Джейд рятує дітей. Грейвхарт і Кріос проходять випробування. Планета Вогню долучається до Союзу.
44«Поганий до самих кісток»
«Bad to the Bone»
Буде визначеноБуде визначено7 жовтня 1998Буде оголошено
Союзники прибувають на планету Кістки і виявляють там монстрів. Імператор Фімор, зарозумілий і егоцентричний лідер, погодився привітати і монстрів, і союзників на своїй планеті. Лемпрі та її агенти переконують імператора Кістки співпрацювати. Король Кріос, Грейвхарт, Джейд і принц Пайрус збираються покинути планету. Але принц вогню вважає, що зможе домовитися з Фімором. Після зради з боку монстрів імператор Костяної планети долучається до Союзу. У фортеці монстрів Лемпрі говорить Блоккові та Войдові, що Текла відповіднальна за об'єднання світів.
55«Вовк у вівчарні»
«Wolf in the Fold»
Буде визначеноКрісті Маркс14 жовтня 1998Буде оголошено
Лемпрі вважає Грейвхарта сильним лідером, здатним об'єднати Союз, і вирішує його знищити, для чого вселяється у тіло Текли.
66«Війна розуму»
«Mind War»
Буде визначеноБуде визначено21 жовтня 1998Буде оголошено
Поведінка Текли викликає підозру Грейвхарта та Кріоса. Грейвхарт розкриває Лемпрі, і вона тікає на кораблі Фімора. Там Текла приходить до тями і вступає у сутичку з Лемпрі.
77«Обвинувачення»
«J'Accuse»
Джеймс БошірКетрін Лоуренс28 жовтня 1998Буде оголошено
Одного з вогняних людей вбито, і докази вказують на Джейд. Протягом пошуку доказів Пайрус, Грейвхарт і візир потрапляють у пастку Лемпрі.
88«Ще більше крові…»
«Blood is Thicker…»
Буде визначеноБуде визначено4 листопада 1998Буде оголошено
Леді Зіру викрадено. Крижану планету атакують ракопавуки.
99«Каміння та руїни»
«Rocks and Ruin»
Джордж СамілскіКрісті Маркс11 листопада 1998Буде оголошено
Делегація прибула на Кам'яну планету, щоб переконати лорда Ментла об'єдинатися проти монстрів. Фімор переконав Теклу викрасти бойові супутники. Скориставшись цим, армада монстрів атакувала Кам'яну планету.
1010«Попри все»
«Against all Odds»
Буде визначеноБуде визначено18 листопада 1998Буде оголошено
Переслідуваний монстрами, корабель Зіри та Пайруса здійснює аварійну посадку на Реморі, де Зіра та Пайрус виявляють базу монстрів. Візир оголосив про зникнення принца, і тепер союзники повинні їх знайти до того, як народ Вогню покине Союз.
1111«Відмова від лідерства»
«Uneasy Hangs the Head»
Буде визначеноБуде визначено25 листопада 1998Буде оголошено
Грейвхарт напередодні нападу на Ремору відмовляється від лідерства в Союзі. Його друзі з ним не згодні.
1212«Вирішальна битва. Частина перша»
«Ragnarok: Part One»
Джеймс ТейлорСтів Каден2 грудня 1998Буде оголошено
Союзники розпочали повномасштабний напад на Ремору. Спершу все складається досить вдало, поки монстри не застосовують свою таємну зброю — перетворюють Ремору на майже невразливу фортецю з величезними гарматами, проти яких у союзників немає зброї. Фімор боягузливо втік і забрав із собою свою частину флоту.
1313«Вирішальна битва. Частина друга»
«Ragnarok: Part Two»
Буде визначеноБуде визначено9 грудня 1998Буде оголошено
За допомогою бойових супутників, які Джейд врешті-решт випросила у Ментла, союзникам вдається підірвати Ремору разом з усіма монстрами. Войд телепортує Блокка та Лемпрі з Ремори. Головні герої тільки-но почали тішитися перемогою, як буквально з Сонця виринає Планета монстрів і одним пострілом знищує бойовий супутник. Вона рухається прямісінько до найближчої планети, планети Вогню, що поглинути її.

Другий сезон[ред. | ред. код]

# Назва Режисер Сценарист Світова прем'єра Прем'єра в Україні
114«Світи всередині світів»
«Worlds within Worlds»
Буде визначеноКрісті Маркс31 березня 1999Буде оголошено
Черговий постріл Планети монстрів відбився від силових полів супутника і спрямувався до Крижаної планети. Тим часом Текла та Зіра знаходять у надрах планети «Світ машин» і запускають планетарні двигуни, відводячи планету із зони ураження.
215«Так приходить кінець світу…»
«This is the Way the World Ends…»
Буде визначеноБуде визначено7 квітня 1999Буде оголошено
Ракопавуки ушкодили двигуни Вогняної планети. Вогняний народ евакуювався. Лише візир залишився на планеті і спрямував Вогонь на таран із Планетою монстрів.
316«Період пристосування»
«Period of Adjustment»
Буде визначеноБуде визначено14 квітня 1999Буде оголошено
Союз зазнає нестачі харчів. Кістяна планета знову долучається до Союзу.
417«Блиск слави»
«Blaze of Glory»
Буде визначеноБуде визначено21 квітня 1999Буде оголошено
Блейз, капітан охорони принца Пайруса, і кілька його людей захоплюють бойовий супутник, аби з його допомогою знищити Планету монстрів. Кам'яні люди кидаються у гонитву, а назустріч вирушає флотилія монстрів.
518«Піщана буря»
«Sandstorm»
Буде визначеноБуде визначено28 квітня 1999Буде оголошено
До Союзу долучається Піщана планета, населена сонячними та піщаними людьми.
619«У дівчат вихідний»
«Girl's Night Out»
Джордж СамілскіБрукс Вечтел5 травня 1999Буде оголошено
Грейвхарт запропонував Джейд, Зірі, Теклі та Зумі взяти вихідний, аби розслабитися та краще дізнатися одна одну. До них долучається Пелвус. На них натикається Лемпрі та вирішує звести рахунки…
720«Міна сповільненої дії»
«Timebomb»
Буде визначеноБуде визначено12 травня 1999Буде оголошено
Союзники виявляють на перший погляд безлюдну Планету джунглів і вирішують використати її, щоб підірвати Планету монстрів. Зума виявляє, що планета розумна. Через рослини, що розрослися, планетарний двигун знаходиться у неробочому стані. Рослини передають Фіморові частину себе. Планету джунглів підірвали, але Планета монстрів встояла.
821«Попіл минулого»
«Embers of the Past»
Буде визначеноБуде визначено19 травня 1999Буде оголошено
На шляху до туманності, де союзники сподівалися сховатися від переслідування, вони виявляють Вогняну планету. Вогняний народ вирішив повернутися додому. Планета виявилася пасткою Планети монстрів.
922«Нас розділено, але не здолано»
«Divided we Stand»
Буде визначеноКрісті Маркс26 травня 1999Буде оголошено
Союзники виявляють об'єкт, невидимий для сканерів, і вирішують його дослідити. Кораблі з Джейд, Фімором, Грейвхартом і Кріосом вирушають на розвідку, та їх збивають. Цей об'єкт виявляється планетою-в'язницею. Наразі за владу над нею б'ються групування Джулії та Стернума.
1023«Ненадійна клітка»
«Nor Iron Bars a Cage»
Буде визначеноБуде визначено2 червня 1999Буде оголошено
Стернум виявляється Фіморовим рідним братом, якого раніше Фімор скинути і відправив за ґрати. Лорд Ментл інтригує, намагаючись захопити владу над Союзом, і добивається свого.
1124«Смерть короля»
«Death of a King»
Джеймс ТейлорКрісті Маркс9 червня 1999Буде оголошено
Лорд Ментл спрямував бойові супутники на знищення Планети монстрів. Скориставшись цим, монстри атакують Кам'яну планету. Блокк особисто вбиває Ментла.
1225«Довга дорога додому»
«The Long Road Home»
Буде визначеноБуде визначено16 червня 1999Буде оголошено
Джулія захоплює Джейд у полон. Стернум, Грейвхарт і Кріос об'єднуюся проти Джулії. Зіра, Текла та Пайрус тікають з полону монстрів. Стернум пожертвував планетою-в'язницею, телепортувавши з її допомогою Планету монстрів.
1326«Сходження»
«Ascension»
Джордж СамілскіБуде визначено23 червня 1999Буде оголошено

Джейд займає трон Кам'яної планети. Блокк захоплює керування планетарним двигуном Кам'яної планети, скеровуючи її до найближчої зірки. Він намагається вбити Грейвхарта, але гине сам.

В останній сцені Планета монстрів ось-ось поглине планету Рептозар.

Озвучення[ред. | ред. код]

Актор Роль
Donna Yamamoto Текла принцеса Текла
Paul Dobson Грейвхарт Грейвхарт
Mark Oliver Кріос король Кріос
Enuka Okuma Джейд Джейд
Matt Hill Пайрус принц Пайрус
Scott McNeil Пелвус Пелвус
Scott McNeil Блокк Блокк
Jim Byrnes Візир з планети Вогню Візир з планети Вогню
Gary Chalk Фімор імператор Фімор
Tasha Simms Лемпрі Лемпрі
Blu Mankuma Ментл лорд Ментл
Tegan Moss Зіра леді Зіра
Janyse Jaud Джулія Джулія
Ellen Kennedy Зума Зума
John Payne Стернум Стернум

Посилання[ред. | ред. код]