Повернення до блакитної лагуни

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повернення до блакитної лагуни
Return to the Blue Lagoon
Жанр мелодрама
Режисер Вільям Грем
Продюсер Вільям Ґремd
Сценарист Леслі Стівенс
На основі Блакитна лагуна і The Garden of Godd
У головних
ролях
Міла Йовович
Брайан Краузе
Ліза Пелікан
Оператор Robert Steadmand
Композитор Базіль Поледуріс
Кінокомпанія Columbia Pictures
Дистриб'ютор Columbia Pictures
Тривалість 101 хв.
Мова англійська
Країна США США
Іспанія Іспанія
Португалія Португалія
Рік 1991
Кошторис 11 000 000 $
Касові збори 2 807 854 $
IMDb ID 0102782
Попередній Блакитна лагуна
Наступний Блакитна лагуна: Пробудження

«Повернення до блакитної лагуни» (англ. Return to the Blue Lagoon) — американський романтичний пригодницький 1991 р. продюсера і режисера Уїльяма А. Грема. Головні ролі виконували: Мілла Йовович і Брайан Краузе; сценарій Леслі Стівенса заснований на романі «Сад Бога» Генрі де Вер Стекпула. Сиквел і римейк оригінального фільму Блакитна лагуна з новими персонажами.

Оригінальна музика створена Безілом Поледурісом. Музичний ендінг фільму «A World of Our Own» здійснюється за участю гурту Surface. Музика написана Баррі Манном, а лірика — Синтією Вейл.

Фільм оповідає про історію двох маленьких дітей, яких висадили на тропічному острові, раю в південній частині Тихого океану. Їхнє спільне життя блаженне, але не без фізичних і емоційних змін, тому що коли вони доростуть до етапу зрілості, закохаються.

Сюжет[ред. | ред. код]

Герої «Блакитної лагуни» померли, але їх син Річард, так само як і його батьки, потрапив у чотирирічному віці на тропічний незаселений острів разом з дівчинкою Ліллі, донькою пасажирки корабля.

Проходять роки, герої з дітей стають дорослими. Одного разу до острова підходить корабель, що несе на острів всі блага цивілізації. І герої вимушені зробити вибір — виїхати з острова чи залишитись.

Ролі[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Останній фільм режисера Вільяма А. Грема. Одна із заключних ролей Брайана Блейна перед його смертю в 1994 році.

Знятий в Австралії і Тавеуні, Фіджі і є продовженням рімейку Блакитна лагуна 1980 р., де в головних ролях були Брук Шилдс і Крістофер Аткінс. Повернення до блакитної лагуни має сильну схожість із попередником, продюсером і режисером якого став Рендал Клейзер.

Хоча багато з елементів фільму фактично скопійовані з попередника 1980 р., і відповідно присутня деяка нагота, фільм став у змозі набрати рейтинг PG-13 в США.

Коли Йовович було 13 років, під час її кар'єри як підлітка-фотомоделі, Міллу критики називали «Нова Брук Шилдс». Брук Шилдс грала Еммелін в оригінальному фільмі.

Критика[ред. | ред. код]

Картина була номінована на п'ять номінацій під час 12-ї церемонії вручення Золотої малини в 1991 році, але не змогла виграти в жодній категорії.

Касові збори[ред. | ред. код]

В комерційному плані фільм був провальним: при кошторисі в 11 млн доларів збори склали трохи більше 3 млн. На думку експертів, головна причина — практично повне повторювання сюжету першої частини. Цікаво, що пізніше і зірка Мілла Йовович зізналася, що це її найгірший фільм у кінокар'єрі.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Перша помітна головна роль акторки Мілли Йовович.

Посилання[ред. | ред. код]