Портал:Китай/Китайські новини/Архів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

31 травня 2011

В Україні почали продавати електромобілі

Повністю електричні автомобілі вже наявні у продажу в Україні. Транспортний засіб з вересня зможе купити кожний екологічно свідомий українець. Як повідомляє «Перший національний», ціна маленьких, двомісних автомобілів — 10 000 євро, а пятимісного — 13. Проте потім — майже ніяких витрат, крім плати за електроенергію. Поки завозять лише дві моделі китайського виробника — «маленьку» з автоматом і «велику» з механікою. Максимальна швидкість — 80 кілометрів на годину. Запас ходу — 120 кілометрів після однієї зарядки. З включенням фарами, кондиціонером, музикою — до 90. Поповнювати заряд можна від звичайної розетки. При цьому автомобіль споживає набагато менше електрочайника, а заряджає 6-8 годин. Акумулятори — єдина турбота після покупки авто. Їх треба заміняти кожні п'ять років. Коштувати це буде приблизно 100 євро. http://www.delfi.ua/news/daily/auto/v-ukraine-nachali-prodavat-elektromobili.d?id=1481150



29 травня 2011

Китайських в'язнів примушували грати в World of Warcraft .

Замість звичних господарських робіт китайських ув'язнених змушували «фарм голд» по 12 годин на добу, повідомляє Guardian. Отримані тяжкою працею зеків ресурси продавалися охоронцями за готівку. Дивно, але робота в онлайн-іграх, приносила тюремному начальству більше грошей, ніж звичайний ручна праця. Ув'язнений, що випробував на собі тяготи трудових онлайн-робіт, розповів виданню, що 300 чоловік щодня приносили охороні по 5000-6000 юанів (близько 5 тис. гривень). Комп'ютери працювали без перерви, але ніяких грошей зеки не бачили.

Незважаючи на те, що сидіти за комп'ютером звичайно простіше, ніж працювати на виробництві, покарання було цілком реальним "Якщо я не міг виконати норму, то охоронці примушували мене стояти з піднятими руками, а після в бараках били пластиковими трубками. Ми продовжували грати до повної втрати сил ", говорить один з ув'язнених.

http://svit24.net/curiosities/58-kuryozy/3807-kutajskuh-vyazniv-prumyshyvalu-gratu-v-world-of-warkraft



15 травня 2011

Китайці везуть у Європу дешевий кросовер за $ 10 тис

Китайський концерн Hawtai, спільно з компанією Saab, готує бюджетний кросовер Boliger, який буде продаватися в Європі за ціною $10 тис.

Саме низькою вартістю китайці мають намір «підкупити" довіру європейців, які з великою увагою ставляться до балансу "ціна/якість". За такі гроші Європі пропонують SUV, під капотом якого буде 2-літровий дизель. Також в модельному ряду доступні моделі, повністю працюють на ГБО. Об'єм двигуна таких машин складе 1,8 і 2,4 літра. Максимальна швидкість дизельної модифікації становить 175 км/год, а газової - 168 км/год.

Якщо попередні розробки китайських брендів не користувалися попитом в Європі через низькy якість та рівень безпеки, то Hawtai Boliger може стати справжнім проривом, завдяки технологіям Saab.



16 квітня 2011

Infiniti G37, з чистого золота, відвезли на штраф-майданчик

Не важливо з чого зроблений автомобіль, а проти ПДР не попреш. Ексклюзивна Infiniti G37, з чистого золота, була виготовлена ​​спеціально для рекламної акції ювелірних фірм містечка Нан-тьінг - столиці провінції Тьянг-су.

Але, на жаль, реклама так і не відбулася. Китайські поліцейські, мирно прогулюючись вулиццею, помітили припарковане диво-авто, також вони помітили його недолік - відсутність номерного знака. Як виявилося потім - авто ще й не було зареєстровано. Поліція спрацювала оперативно і авто відвезли на евакуаторі.

Шокованний натовп спочатку милувався розкішним автомобілем, а потім його евакуацією. Над «позолотою» G37 працювали п'ять дизайнерів протягом п'яти місяців. Тепер у власників є десять днів, щоб виплатити вельми солідний штраф, або машина буде знищена.

Останнім часом ринок «товарів для розкоші» значно зміцнився. Очікується, що до 2020 року 44% товарів подібного роду будуть виготовлятися саме у Китаї.

http://toneto.net/news/tehnologii/Infiniti-G37--iz-csistogo-zolota--uvezli-na-shtraf-plosxadku



8 квітня 2011

Електричне таксі проходить 140 кілометрів за день

Батареї електромобілів-таксі ”Фотон Міді EV” заряджають по 8 годин на терміналах таксопарку Пекіна 50 електричних таксі "Фотон Міді EV" почали їздити на вулицях китайської столиці Пекін. Це розробка китайських інженерів.

Має кузов вантажопасажирського легковика з великим багажним відсіком і високим дахом. Зсувні задні двері зручні для пасажирів. Електродвигун на 108 к. с. розганяє авто до 160 км/год. Зарядка акумуляторів триває 8 год. Цього мало би бути достатньо на пробіг 140 км. Проте у перший день роботи частина машин сповільнилася до 5–10 км/год. Попри те, що в акумуляторах залишалося 40% енергії. Ваду усунули за кілька днів.

Пекін хоче запустити ще 500 електротаксі. Вартість кожного — 100 тис. юанів, близько 122 тис. грн. Це друге місто Китаю, де масово запровадили такі авто. 2010-го у місті Шенгджен запустили 40 електромобілів "БІД Е6".

http://gazeta.ua/articles/car-newspaper/377851



27 лютого 2011

Щоб евакуювати китайців з Лівії, необхідно мінімум 200 літаків

Більше 20 тисяч громадян Китаю залишили охоплену протестами Лівії. За офіційними даними, всього на момент початку заворушень в Лівії проживали близько 37 тисяч громадян КНР. Переважна більшість з них - робітники будівельних та комунікаційних компаній. Як повідомляє МЗС, 1,4 тисячі китайських громадян уже повернулися на батьківщину, 7,2 тисячі очікують відправку на батьківщину на грецькому острові Крит, більше 2 тисяч осіб - у Туреччині, ще майже 6 тисяч були евакуйовані в Єгипет. Рішенням управління цивільної авіації КНР впродовж наступних двох тижнів китайські авіакомпанії будуть здійснювати до 15 рейсів до країн, де повернення на батьківщину чекають евакуйовані з Лівії громадяни КНР.

http://www.bagnet.org/news/summaries/one_day_of_planet/2011-02-27/112127


26 лютого 2011

Китай інвестує в африканські проєкти $ 50 млрд.

Інвестиції в різні проєкти в Африці з боку Китаю до 2015 року складуть $ 50 млрд. Таку думку висловили аналітики Standard Bank Group. Також у банку відзначають, що до цього періоду двостороння торгівля між країнами підвищиться до $ 300 млрд. Як відомо, КНР інвестує в залізорудні та інфраструктурні проєкти в Африці. Раніше повідомлялося, що китайські інвестиції в закордонні сировинні активи в 2010 році склали близько 6 млрд дол. Shandong Iron and Steel вклала $ 1,5 млрд у залізорудний проєкт в Африці, що стало найбільшими інвестиціями з боку КНР в сировинні активи за кордоном. У свою чергу, Chinalco домовилася розробляти залізорудний проєкт в Гвінеї вартістю $ 1,3 млрд. з гірничорудним гігантом Rio Tinto. Китайська компанія Jinchuan Group в минулому році вклала $ 500 млн. на три подібних проєкту за межами країни. Раніше аналітики банку Macquarie Group припустили, що в 2011 році імпорт залізної руди в Китай може відновитися. За їхніми словами, це стане можливим завдяки тому, що Бразилія і Австралія піднімуть обсяг своїх поставок.

http://www.companion.ua/Articles/Content?Id=138518

У Китаї скасували смертну кару за економічні злочини

Китай офіційно скорочує число злочинів, за які загрожує смертна кара. Поправки до конституції були затверджені під час чергової сесії постійного комітету Всекитайських зборів народних представників у Пекіні. Згідно з повідомленням агентства «Сінхуа», кількість статей, за якими передбачений розстріл, скоротилося на 13 за рахунок скасування страти за ряд «економічних злочинів ненасильницького характеру». Відповідні поправки до кримінального кодексу були внесені на розгляд китайських законодавців в серпні 2010 року. До цих пір в кримінальному кодексі описувалося 68 злочинів, за які загрожує смертна кара. За даними міжнародних правозахисних організацій, Китай лідирує у світі за кількістю щорічних страт.

http://www.utro.ua/ru/zhizn/v_kitae_otmenili_smertnuyu_kazn_za_ekonomicheskie_prestupleniya1298641926


14 лютого 2011

Китай став другою найбільшою економікою світу після США, обігнавши Японію

Уперше в сучасній історії економіка Китаю обійшла японську і стала другою в світі після США. Такі цифри містили опубліковані дані про валовий внутрішній продукт Японії за четвертий квартал 2010 року і за весь рік. Наприкінці 2010 року японський внутрішній валовий продукт ВВП станоив 5,474 трильйона доларів. Китайський ВВП наблизився до 5,8 трильйона доларів. Удар по японській економіці завдало зниження експорту та споживчого попиту, в той час як Китай продовжує переживати бум промислового виробництва. Згідно з прогнозами експертів, при такій динаміці зростання Китай «переросте» США протягом десяти років.

http://www.dt.ua/online/articles/75406#article


9 лютого 2011

Китайці забудують залізницями весь Іран

Влада Китаю уклала контракт з Іраном на розвиток транспортної інфраструктури в Ісламській Республіці вартістю 13 млрд дол. Відповідно до підписаних угод, китайські компанії займуться прокладенням залізниць загальною протяжністю понад 5 тис. 300 км. З такою заявою виступили представники державної компанії Ірану, що займається будівництвом та розвитком транспортної інфраструктури (Construction and development of transportation infrastructures company, CDTIC), передає іранський телеканал Press TV. Всього Піднебесна допоможе Тегерану прокласти 8 залізничних гілок. Зокрема, за умовами договору, буде побудована гілка протяжністю понад 900 км, що з'єднає іранську столицю Тегеран зі священним шиїтським містом Мешхед на північному сході країни.

B плани входить створення маршруту Тегеран-Кум-Ісфахан довжиною в 410 км, Тегеран-Хамадан-Санандадж в 408 км та ін. Найдовшим стане маршрут у 1 тис. 340 км з портового міста Чабахар на південно-сході Ісламської Республіки в Мешхед, через м.Захедан, сумно відоме через великий теракт, що стався влітку 2010 р. і який забрав життя 30 чоловік.

Крім того, як повідомило керівництво CDTIC, співпраця Тегерана і Пекіна торкнеться і безліч інших транспортних інфраструктурних проєктів. Зокрема, Китай та Іран домовилися обмінюватися технологіями у галузі залізничного транспорту, а також будівництві заводів з виробництва комплектуючих. http://finance.obozrevatel.com/business-and-finance/kitajtsyi-zastroyat-zheleznyimi-dorogami-ves-iran.htm


Запускається еротичне кулінарне шоу

Гонконгський телеканал збирається запустити нове кулінарне шоу для дорослих. Особливістю передачі стане її форма - ведуча програми буде з'являтися в ефірі практично повністю оголена - з одягу на ній буде лише прозорий фартух. Еротичне кулінарне шоу триватиме 30 хвилин. Передача буде починатися з сюжету про те, як 26-річна ведуча Флора Чеун відправляється на ринок, вибирає і купує інгредієнти для приготування страв, а потім приходить у студію. Перед виходом на знімальний майданчик ведуча буде роздягатися і в такому вигляді готувати традиційні південнокитайські страви. http://lux.fm/articles/news/20110209/4098#begin


8 лютого 2011

Китай вчетверте став світовим лідером з видобутку золота.

3а даними Китайської асоціації виробників золота, минулого року виробництво дорогоцінного металу у Піднебесній зросло на більш ніж 8,5% та перевищило 340 тонн, що є абсолютним рекордом для КНР.

http://play.ukr.net/videos/show/key/9ea6dcae2da7c44b966f9f0c7d1d752e/


4 лютого 2011

Китай став світовим лідером у секторі тваринництва

Китайські тваринники забезпечили кожному жителю Піднебесної в середньому 58,8 кг м'яса, що вище за середньосвітовий рівень. Міністерство сільського господарства КНР констатує, що з 2005 по 2010 рр.. сектор тваринництва економіки країни домігся значних успіхів у забезпеченні стабільних поставок на внутрішній ринок м'яса, яєць і молока. До 2010 р. обсяг виробництво м'яса, яєць і молока в Китаї склав, відповідно, 78,5 млн т, 27,6 млн т і 37,4 млн т. Зростання цих показників протягом п'яти років досяг 13,1%, 13, 2% і 31%. У перерахунку на кожного китайського жителя виробництво яєць досягає в середньому 20,7 кг, що перевищує відповідні дані навіть розвинених країн. У минулому році кількість великих свинарських ферм (більше 50 голів) і молочних ферм (більше 20 голів) в Піднебесній становило 66% і 47% від усіх аграрних підприємств відповідного профілю. У порівнянні з рівнем 2005 р. ці показники зросли на 29% і 20%. З 2005 по 2010 рр.. китайська влада виділили збереження існуючих пасовищ та розширення їх площ 16,482 млрд. юанів. Протягом п'яти останніх років площа пасовищ виросла на 51,4%. Це стало справжнім проривом у сфері збереження і розширення природного кормової бази для худоби.

http://www.ukragroconsult.com/ukragrokonsalt/novosti-temp/kitai-stal-mirovym-liderom-v-sektore-zhivotnovodstva


30 січня 2011

З 5 січня по 17 лютого в Харбіні проводиться 27-й Міжнародний фестиваль льоду і снігу - The 27th Harbin International Ice and Snow Festival in China. 50 казкових замків, зроблених з льоду, залучили до китайського міста Харбін понад мільйон туристів зі всього світу. Харбін - столиця провінції Хеілунгтьянг, яка є північно-східною частиною Китаю і межує з Росією. Площа парку зайняла 600 тисяч квадратних метрів. З кожним роком масштаб цього чарівного фестивалю скульптур зі снігу та льоду стає все більшим. На фестивалі свої крижані і сніжні скульптури виставили кілька десятків творчих груп. Усі споруди виготовлені у натуральну величину і висвітлюються різнокольоровими вогнями і феєрверками. У цьому році в конкурсі крижаних скульптур брали участь 68 майстрів із 16 країн світу. Переможцями були названі скульптори з Латвії Мінтаутс Бушкевіц і Карліс Ілє, які обрали для своєї композиції сюжет під назвою «Аліса в країні чудес» - білий кролик (символ року, що настав), який був провідним Аліси через чарівне дзеркало в країну чудес.

http://7day.org.ua/photo/743-festival-lodu-i-snigu-v-kitajskomu-misti-xarbini-46-foto.html

Китай почав випробування 4G-технології. 29 січня стало відомо, що Китай введе в комерційне звернення мережу 4G в 2012 році. Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю повідомило, що випробування нової 4G-технології TD-LTE яке почалося в шести найбільший містах Китаю, триває вже 18 місяців. У планах China Mobile в першому півріччі 2011 розгорнути більше 3 тис. базових станцій TD-LTE, у тому числі близько 2,5 тис. станцій на вулицях і більше 500 станцій в будівлях в Пекіна, Шанхая, Гуанчжоу, Нанкіна, Шенджена і Сямена. Очікується, що для роботи мереж буде використовуватися діапазон в 1,93 ГГц для вуличних мереж і 2,3 ГГц для роботи мереж всередині будинків. Перед цим у міністерстві пройшли комплексні тести обладнання і чіпів TD-LTE на частоті 2,6 ГГц і зараз тестуються продукти, що працюють на частоті 2,3 Ггц. Своє обладнання для проєкту вже надали компанії Samsung, Qualcomm та ZTE. Абоненти China Mobile зможуть використовувати наступне покоління Apple iPhone, з підтримкою 4G TD-LTE технології, без зміни номера телефону.

http://www.internetua.com/kitai-nacsal-ispitaniya-4G-tehnologii

Більш як 9 млн. жителів Китаю страждають від засухи в північнокитайській провінції Хебеі, де вже кілька місяців не випадають опади. Аномально посушлива погода встановилася в Хебеі ще в листопаді 2010 року. У зв`язку з цим середня кількість опадів у провінції становить лише 2 мм, що на 80% менше норми. Від посухи постраждали майже 715 тис. га орних земель, серйозно потерпають від нестачі питної води 370 тис. жителів провінції.

http://www.unian.net/ukr/news/news-418596.html


16 січня 2011

18 січня планується візит лідера Китаю до Вашингтону. http://ua-banker.com.ua/news/world/10814


дві однакові статті про долю китайських інвестицій в Україні, інформація важлива, але цікаво хто в кого скопіпейстив:

http://www.rbc.ua/rus/newsline/show/tovarooborot-mezhdu-ukrainoy-i-kitaem-v-2010-g-sostavil-lish-16012011041400

стверждує Валерій Коновалюк

та

http://vkladchik.in.ua/index.php/macroecon-link/918-kitaj-ne-budet-investirovat-v-ukrainu-16-01-2011

повідомляє Сергій Литвинов

як чудово, коли думки двох видатних людей такі дослівно ідентичні


8 січня 2011

Китай пояснив, навіщо скуповує борги європейців

Придбання Китаєм європейських боргових зобов`язань дає можливість отримати розумний прибуток. Така заява міститься в оприлюднених сьогодні матеріалах Народного банку КНР (ЦБ Китаю). У центробанку також зазначили, що інвестиції в боргові зобов`язання європейських держав є важливою частиною золотовалютних резервів Китаю, які перевищили у вересні 2010 р. 2,65 трлн дол.

Напередодні віце-прем`єр Держради КНР Лі Ке-чянг (李克强 Lǐ Kè-qiáng) під час свого візиту до Мадрида заявляв, що Китай готовий викупити урядові облігації Іспанії на суму до 6 млрд євро, щоб підтримати країну в її боротьбі з борговою кризою. "Об`єм викупу держборгу Іспанії може досягти сукупного об`єму викупу держоблігацій Греції і Португалії", - наводить його слова РосБізнесКонсалтинг.

Тим часом наприкінці грудня з`являлася неофіційна інформація про те, що Китай готовий викуповувати урядові облігації Португалії. Йшлося про скупівлю боргів на суму 4-5 млрд євро з метою підтримки Лісабона в його зусиллях по боротьбі з борговою кризою. При цьому скупівля активів, як повідомлялося, здійснюватиметься в I кварталі 2011 р.

www.unian.net/ukr/news/news-415041.html


31 грудня 2010

У Пекіні було одночасно відкрито відразу п'ять нових ліній метро, які сполучають міську смугу із передмістями, повідомляє AFP. Таким чином влада китайської столиці намагається впоратись із заторами, які паралізували діяльність у місті.

Довжина нових ліній складає близько 108 кілометрів. З їх врахуванням загальна довжина метрополітену Пекіну досягла 336 кілометрів, тобто вона збільшилася на третину. Для порівняння, довжина всіх ліній Московського метрополітену складає 301 кілометр.

Вартість будівництва нових тунелів і станцій склала близько 9 мільярдів доларів. Тепер пекінське метро зможе перевозити до 5 мільйонів пасажирів на день.

Пекінські чиновники сподіваються, що за допомогою нових ліній метро вдасться зняти транспортну напруженість, викликану автомобільним бумом у столиці.

http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2010/12/31/222560


26 грудня 2010

Китай досяг помітного прогресу у питаннях продовольчої безпеки

Спеціальних доповідач ООН із питань прав людини на продовольство Олівьє де Шуттер ву Пекіні позитивно оцінив досягнуті Китаєм успіхи у сфері продовольчої безпеки за минуле тридцятиліття. "За минулі 30 років Китай значно збільшив капіталовкладення у сільське господарство і вжив низку заходів із реформування економіки. Він досяг помітного прогресу у питаннях продовольчої безпеки", - підкреслив він. На запрошення китайського уряду Олівьє де Шуттер 15-23 грудня перебуває у Китаї із візитом, це стало його першою поїздкою до Китаю після вступу до посаду спецдоповідача ООН із прав людини на продовольство в 2008 році. Під час перебування у Китаї відповідальні представники Міністерств закордонних справ і сільського господарства, Державного управління продовольства КНР провели окремі переговори із ним.

Оливьє де Шуттер зазначив, що на Китай доводиться 21% всього населення земної кулі, проте на його території всього лише 9% світових орних земель. Тим часом, китайське високоефективне сільськогосподарське виробництво дозволило перетворити його з країни-одержувача продовольчої допомоги на країну-донора такої допомоги. Рівень самозабезпеченості зерном в цій країні вже досяг не менше 95%.

http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2010/12/26/221880


21 грудня 2010

Естонські підприємці створили на китайському ринку портал нерухомості maimaikuai.com, метою якого є стати найбільшим порталом в Китаї в цьому сегменті. Один з ініціаторів підприємства Урмас Кийв зазначив, що в даний час йде розвиток порталу maimaikuai.com. Однак, наприклад, за даними минулого тижня на порталі вже розміщено 450 000 оголошень, а база даних вебпорталу містить більше 6000 агентів з нерухомості.

"Maimaikuai" (买卖快) китайською мовою означає "купівля і продаж швидко".

За словами Кийва, у порталу, що займається посередництвом у сфері нерухомості, дві основних цільових групи: іноземці, які хочуть придбати в Китаї нерухомість, і місцеві жителі, які хочуть купити, продати або орендувати нерухомість.

"Спочатку хотілося б набрати 2 млн оголошень зі столиць 22 китайських провінцій. Особливо важливо, щоб оголошення були з максимального числа міст по всьому Китаю", - розповів Кийв.

http://minfin.com.ua/2010/12/21/296631/?u


16 листопада 2010

У Шанхаї внаслідок пожежі у висотній будівлі загинули 42 людини.

Пожежа в 28-поверховій житловій будівлі в шанхайському районі Цзінань виникла близько 14.00 за місцевим часом (10.00 за київським). Вогонь швидко розповсюдився на більшість поверхів будівлі.Пожежники декілька годин вели боротьбу з вогнем, евакуювавши з будинку близько 100 осіб. Спроби залучити до евакуації людей із верхніх поверхів поліцейські вертольоти не мали успіху через дуже сильне задимлення. Житловий будинок був населений головним чином сім`ями шкільних учителів. Всього в ньому проживали 156 сімей, точна кількість людей, які перебували у висотці на момент виникнення пожежі, невідома.

http://www.kyivpost.com/ua/news/world/detail/90062/


13 листопада 2010

Українські і китайські мікробіологи підписали договір про співпрацю.

Вчора, 12 листопада, в Чернігові відбулося підписання договору про співпрацю вчених мікробіологів Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської мікробіології та Китайською стороною.

http://val.ua/region/208517.html


9 листопада 2010

У Китаї встановили автомати з продажу живих крабів

У китайському місті Нанкін у переходах метро встановили незвичайні автомати, в яких можна придбати живих крабів. Bолохатий краб, популярний делікатес у Нанкіні, продається в трьох видах - маленькі, середні і великі за ціною від двох до восьми доларів. "Їх упаковують в пластикові пакети і охолоджують до п'яти градусів Цельсія, у результаті чого вони впадають у сплячку, але все ще живі", - повідомляє видання. Автомати з продажу крабів встановлено місцевою компанією на декількох станціях Нанкінського метро.

http://studic.info/kuriozi/u_kitai_vstanovili_avtomati_z_prodazhu_zhivih_krabiv.html

У Тайвані відкрилася найбільша в світі виставка квітів

Подивитися на неї з'їхалися селекціонери, ландшафтні дизайнери та фотографи з усього світу. Зізнаються, що стільки новітніх ідей у флористиці ще не бачили. 30 мільйонів квітів радують око відвідувачів міжнародної флористичної виставки в Тайвані. Їх посадили в 14 павільйонах, загальна площа яких понад 90 гектарів. Тривалість виставки -- пів-року, очікується що за цей час її зможуть побачити 5 млн відвідувачів.

http://ubr.ua/leisure/it-is-interesting/v-taivane-otkryli-krupneishuu-v-mire-vystavku-cvetov-66689


3 жовтня 2010

Китай купує суверенний борг Греції

Китай збирається купити суверенний борг Греції -- ці обіцянки будуть офіційно зафіксовані в ході візиту до Афін прем`єра Держради КНР Веня Цзябао. Таким чином, приїзд прем`єра демонструє віру Пекіна у те, що Афіни успішно справляться з «тимчасовими труднощаЖирний текстми» економічної кризи. Греція припинила довгострокові позики на ринках у травні поточного року, зіткнувшись із неможливістю брати в борг під розумний відсоток через кризу довіри серед інвесторів. Китай залишається останнім часом крупним покупцем облігацій інших країн ЄС, що мають боргові проблеми, наприклад, Іспанії

http://unian.net/ukr/news/news-398867.html


19 вересня 2010

У Китаї планують створити гігантський автобус шириною в дві смуги і місткістю в 1,5 тис. осіб. Таким чином китайці мають намір боротися з пробками. Розробляти проєкт мегаавтобуса буде одна з фірм Шеньчженя. Передбачається, що новий транспортний засіб буде схожий на двоповерховий трамвай, тільки замість першого поверху буде зроблений тунель, a під днищем автобуса зможуть проїжджати автомобілі. «Автобус буде або їздити по рейках, або за намальованим вздовж дороги лініях за системою автопілот», - розповідає співробітник компанії, що займається розробкою проєкту. При цьому вчені відзначають, що створення нових автобусів буде недешевим.

Мегаавтобус вже зацікавив покупців у китайській столиці. «За допомогою суперавтобуса ми зможемо знизити кількість заторів на дорогах на 25-30%», - розповіли в проєктній компанії. Дослідний зразок нового міського транспорту буде представлений в найближчі кілька місяців. Якщо ж випробування пройдуть успішно, на вулицях Пекіна мегаавтобуси з'являться вже в кінці 2011 р.

http://ura-inform.com/ru/neformat/2010/09/14/avtobus http://play.ukr.net/videos/show/key/8c3e5f0cbb966ac8f12a9f43c07abf68/


6 вересня 2010

Президент України Віктор Янукович і голова адміністрації Спеціального адміністративного району Китаю (САР) Сянган (Гонконг) Дональда Цанга підписали низку двосторонніх документів.

Зокрема, було підписано угоду між Кабінетом міністрів України та урядом САР Сянган про взаємне скасування віз.

Також було підписано угоду між Державною митною службою України і Департаментом митних зборів та акцизів САР Сянган про співробітництво і взаємну адміністративну допомогу в митних справах.

Як повідомляє прес-служба глави держави, взаємна скасування віз вводиться вже з 4 листопада поточного року - тобто через два місяці після підписання, що передбачено відповідним пунктом самої угоди.

Відзначається, що ця угода не вимагає ратифікації парламентом. САР Сянган на сьогодні має безвізовий режим з Європейським Союзом.

http://www.rbc.ua/rus/digests/show/ukraina-i-gonkong-dogovorilis-o-bezvizovom-rezhime-06092010070000


2 вересня 2010

Президент України Віктор Янукович прилетів у Китай.

З 1 по 5 вересня 2010 президент України Віктор Янукович здійснить державний візит до Китаю і офіційний візит в Спеціальний адміністративний район КНР Сянган (Гонконг). Візит відбудеться на запрошення голови КНР.

2-3 вересня президент буде знаходитися в Пекіні, де проведе переговори з главою КНР Ху Цзіньтао, головою Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників КНР ВУ Банго і прем'єром Державної ради КНР Вень Цзябао. Глава держави також виступить на українсько-китайському бізнес-форумі, участь в якому візьмуть провідні представники ділових кіл України та Китаю. Крім цього, передбачається урочиста церемонія передачі президентом України Національній бібліотеці Китаю факсимільної копії Пересопницького Євангелія.

4 вересня Янукович відвідає Спеціальний адміністративний район КНР (САР) Сянган (Гонконг), а 5 вересня - місто Шанхай. У ході офіційного візиту передбачено проведення переговорів з главою Спеціального адміністративного району КНР Сянган Дональд Цанг. Крім цього, глава держави візьме участь у бізнес-ланчі з провідними підприємцями Гонконгу, ознайомиться з гонконзьким портовим господарством, включаючи контейнерні термінали, а також відвідає гонконгські біржу.

Під час перебування в Шанхаї президент відвідає Міжнародну виставку "Експо-2010", а також Науково-дослідний і конструкторський центр компанії "Хуавей", де проведе зустріч з керівництвом компанії. Також планується укладення низки двосторонніх документів, спрямованих на поглиблення співпраці та реалізації конкретних проєктів, зокрема: дорожньої карти на 2010-2012 роки; програми українського-китайського співробітництва в галузі дослідження і використання космічного простору на 2011-2015 роки; угоди про взаємне скасування віз та ін

У ході візиту планується досягнення домовленостей щодо залучення потужних інвестиційних та технологічних можливостей Китаю і його адміністративних одиниць для забезпечення модернізації української економіки. Також планується досягнення низки домовленостей в політичній і гуманітарній сферах, зокрема, з підготовки Договору про стратегічне партнерство між Україною і Китаєм, активізації двосторонніх контактів на вищому рівні, пожвавлення освітніх обмінів і т.п.

У Китай українська делегація на чолі з президентом Віктором Януковичем відправиться трьома літаками, повідомив голова адміністрації президента Сергій Льовочкін.

http://ru.tsn.ua/ukrayina/chto-yanukovich-delat-v-kitae-programma.html

http://ru.tsn.ua/ukrayina/delegaciya-yanukovicha-v-kitay-poletit-tremya-samoletami.html


25 серпня 2010

На під'їзді до Пекіна вже 9-й день стоїть затор завдовжки понад 100 км

Понад дві тисячі автомобілів щодня поповнюють величезну пробку на одній з китайських автотрас. Гігантський затор протяжністю понад 100 кілометрів утворився на шосе Пекін-Тибет через пошкодження і подальший ремонт дороги. У пробці, що утворилася в районі міста Чжанцзякоу (провінція Хебей) і тягнеться далеко на територію Автономного району Внутрішня Монголія знаходяться не менше 10 тисяч важких хур.

Пробки на хронічно переобтяженій Національній трасі номер 110, що сполучає Пекін з Тибетом, виникають регулярно. Нинішня пробка почала рости ще вісім днів тому, проте в понеділок ситуацію різко ускладнив оголошений владою ремонт пошкодженої ділянки дороги. У звичайні дні по шосе проходять близько 80 тисяч машин в день, що набагато перевищує його проєктну потужність. Значну частину машин складають хури з вугіллям.

http://vidgolos.com/38391-na-pidyizdi-do-pekina-vzhe-9-j-den-stoyit-zator.html


6 серпня 2010

Україна збудує Китаю чотири десантні кораблі

До України надійшли перші кошти з Китаю, який замовив на суднобудівному заводі Феодосії виробництво чотирьох малих десантних кораблів на повітряній подушці (МДКПП) української розробки, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на Міністерство оборони України. Сума контракту близько 126 млн. доларів. У Феодосії будуть виготовлені два українських МДКПП, а потім, за контрактом, два кораблі збудують за ліцензією на території Китаю.

http://www.unian.net/ukr/news/news-390041.html


Автобус з проїздом

Поява нового типу автобусу може сприяти вирішенню транспортної проблеми, зокрема пробок у вечірні та вранішні часи. Китайською інженерною фірмою "Shenzhen Huashi Future Parking Equipment" була запропонована модель під назвою "3D Express Coach" дизайн якої дозволить скоротити дорожні пробки і затори як мінімум на 30%. Така конструкція автобуса дозволить автомобілям проїжджати через його перший поверх, у той час як на верхньому рівні будуть знаходитися пасажири. Висота автобуса - близько 4,6 метра, що дозволить пропускати через нього автомобілів не вище, ніж 2 метри. Як пише китайське видання China Hush, 6-метрової автобус 3D Express Coach буде працювати на поєднанні електрики та сонячної енергії, і зможе проїхати до 60 кілометрів за годину, перевозячи при цьому близько 1200 - 1400 пасажирів. Автомобілі, які їдуть в автобусній арці будуть попереджається, коли автобусу треба буде зробити поворот. Радіолокаційні сканери всередині автобуса також будуть попереджати, подаючи сигнал тривоги водіям автомобілів, якщо раптом вони наблизилися занадто близько до автобусних колесах. Випуск оприлюдненого ще на 13-й Пекінської міжнародної високотехнологічної виставці в травні високотехнологічного автобуса обійдеться в 500 мільйонів юанів (73 мільйони доларів). У 3D автобусі буде передбачений надувний трап, аналогічний тому, що знаходиться в пасажирських літаках для надзвичайних ситуацій. Експериментальний шлях для інноваційного автобуса буде проходити по району Мен-тоу-гоу в Пекіні, будівництво першого 186-кілометрового шляху має початися вже в кінці цього року, що буде ознаменувати будівництво футуристичної транспортної системи в Китаї.

http://socvirus.com.ua/?p=37471


27 червня 2010

Японія запропонувала запрошувати Китай на зустрічі G8.

Таку думку висловив новий японський прем`єр-міністр Наото Кан. За його словами, періодично необхідно надсилати запрошення офіційному Пекіну для участі в зустрічах "вісімки". Свою пропозицію Н.Кан висловив на закритому обіді лідерів країн G8. Прес-секретар прем’єра пояснив журналістам, що такий жест може сприяти тому, що китайська сторона "відчувала б більшу відповідальність за те, що відбувається в світі",

http://unian.net/ukr/news/news-383851.html


15 червня 2010

Греція підписала 14 торгівельних угод с КНР.

Три з них були узгоджені між грецькими транспортними компаціями та китайською компанією Коско Груп, яка є другим у світі та найбільшим у Китає вантажеперевізником. За умовами угоди, у Греції для Коско побудують 7 кораблів. Крім того підписано угоду про співробітництво між грецькою та китайською телекомунікаційними компаніями. Також було встановлено домовленість про постачання Китаю оливкового масла.

http://www.rbc.ua/rus/newsline/show/gretsiya-podpisala-14-torgovyh-soglasheniy-s-knr-15062010182000


8 червня 2010

Китаєць стримав натовп із 100 робітників-забудовників зробивши пушку

Мешканець передмістя Вуханю Ян Юде спорудив гармату, яка стріляє ракетами із феєрверків, з тачки і декількох труб. Фермер стверджує, що влада запропонувала йому 130 тисяч юанів ($19 тисяч) за його поля. Проте він сам хоче суму, щонайменше у п'ять разів більше.

http://gazeta.ua/index.php?id=342481


16 травня 2010

Китайська автомобілебудівна компанія Great Wall планує запустити продажу своїх машин ще в одній країні Західної Європи. В даний час марка представлена лише в Італії та Болгарії. Great Wall продає автомобілі на світовому ринку вже 10 років, і сподівається в цьому році вийти на рівень 60 тис. автомобілів, тобто реалізувати в усьому світі стільки ж машин, скільки і в 2008 році. У Європі китайська компанія пропонує позашляховик Hover, хетчбек Florid, седан Coolbear та пікап Wingle.

http://www.autosvit.com.ua/Great_Wall_news13709.html


4 травня 2010

Жителям китайської столиці заборонили купувати більше двох квартир на одну сім'ю.

Влада пішла на цей крок для того, щоб обмежити діяльність спекулянтів і зупинити зростання цін на житло в Пекіні. Відповідно до нових правил, відтепер нове житло в місті буде недоступние громадянам, які не є жителями Пекіна. Ця заборона буде поширюватися і на осіб, які не зуміють підтвердити, що були податковими резидентами міста щонайменше протягом року. Уряд КНР приймає різні заходи для «охолодження» місцевого ринку житлової нерухомості. Це робиться для того, щоб, з одного боку, обмежити діяльність спекулянтів, що займаються короткостроковими продажами, а з іншого - девелоперів, які через високий попит на нерухомість також намагаються отримати прибуток, піднімаючи ціни. В результаті житло стає недоступним для пересічних китайців.

Раніше Державна рада КНР ухвалила, що люди, які бажають придбати нерухомість площею більше 90 кв. м в кредит, повинні робити 30% перший внесок (раніше - 20%). Мінімальний початковий внесок на покупку другого будинку було збільшено з 40% до 50%. Китайським банкам наказано не видавати іпотечні кредити покупцям, які вже володіють двома або більше об'єктами. Розглядаються варіанти і в сфері оподаткування нерухомості. В даний час в Китаї при купівлі об'єкта житлової нерухомості стягуються державне мито і податок на операцію. Зараз влада думають над уведенням щорічного податку, який буде розраховуватися на основі вартості об'єкта нерухомості

http://minfin.com.ua/2010/05/04/152531/?u


3 травня 2010

Китайська компанія Brilliance була змушена припинити продажі седанів BS4 і BS6 на європейському ринку у зв'язку з низькою популярністю цих моделей.

Як розповів глава колишнього імпортера автомобілів Brilliance Ганс-Ульріх Закс, залучити інтерес покупців до китайських машин можна було за рахунок зниження цін. Однак китайська сторона відмовилася піти на це. Коментуючи припинення продажів у Європі, керівництво Brilliance заявило, що компанія має намір повернуться після того, як створить нові моделі, що відповідають стандарту "Євро-5". Однак, за інформацією Закса, Brilliance зупинив фінансування розвитку європейських машин ще в минулому році.

Про свій вихід на європейський ринок на компанія Briliance оголосила в 2006 році. У перші п'ять років вона сподівалася продати 158 тисяч автомобілів. Тим часом, за 2007-2009 роки китайцям вдалося реалізувати лише 502 машини. Неуспіх моделей, перш за все, пов'язаний з провальними результатами краш-тесту, який BS6 пройшов у 2007 році, а BS4 - у 2009-му.

Компанія Brilliance - дев'ятий за величиною китайський автовиробник з часткою 2,6% на внутрішньому ринку. У 2009 році компанії вдалося реалізувати 348 тисяч автомобілів у себе на батьківщині, а це на 22% більше, ніж у 2008-му. При цьому, загальне зростання китайського ринку в минулому році склало 46%.

http://www.autosvit.com.ua/Brilliance_news13485.html


1 травня 2010

Відкрилася Всесвітня виставка ЭКСПО-2010 у місті Шанхай.

На перший день урочистого заходу було видано близько 300 тис квитків, а численні павільйони будуть відкриті з 1 травня по 31 жовтня втілюючи в життя девіз співробітництва "Покращити життя" (让 生活 更 美好). Передбачається, то за ці кілька місяців територію виставки відвідають приблизно 70 млн місцевих та іноземних представників бізнесу, науки та високих технологій, а загальна площа проєкту охоплює більше п'яти кілометрів.

http://russian.people.com.cn/31521/6969847.html


25 квітня 2010

У Одесского піприємця-китайця вилучили товарів на 6 млн грн

Під час операції "Щит" співробітники Державної податкової адміністрації в Одеській області виявили незаконну реалізацію китайським підприємцем великих партій товарів народного споживання на території промтоварного ринку "Анжеліка", передає УНІАН.

Без дозвільних документів продавалися, зокрема, штори, гардини й аксесуари іноземного виробництва. Були відсутні також документи "про законність походження та сертифікацію цих товарів, що вказує на можливе незаконне ввезення товарів на територію України".

З урахуванням продажу товарів з порушенням порядку, встановленого українським законодавством, у підприємця вилучено 7 тис 462 рулони гардин, 40 мішків занавісок, 89 коробів фурнітури на загальну суму понад 6 млн грн.

http://rus.newsru.ua/crime/25apr2010/shcit.html


23 квітня 2010

В Китаї пішло під воду 5-мільйонне місто Гуілін, двоє осіб загинули, близько 9 тисяч евакуйовані.

В Китаї внаслідок весняної повені затопило п'ятимільйонне місто Гуілін, розташоване у Південно-Західному регіоні країни і відоме як туристичний центр. Стихія вже вбила двох людей, із зони лиха евакуйовані майже 9 тисяч місцевих жителів. Розлив річки Літьянг, що стався в результаті зливових дощів, які тривали з понеділка по четвер, привів до обвалення 1275 будинків. "Повінь підняв рівень води в річках майже на десять метрів", - розповів місцевий житель на ім'я Джанг. Гуілін вважається "першим за красою" містом Піднебесної і славиться своїми гористими видами, що найбільше відповідають традиційному китайському ідеалу пейзажу "шан-шуі" - "гори і води"


14 квітня 2010

Землетрус магнітудою 7,1 стався у повіті Юй-шу провінції Чінхай та спричинив людські втрати у кількості 791 загиблих, 11 тис 744 поранених та більше 200 зниклих без вісті -- таким чином також підраховані жителі які не були офіційно зареєстровані, хоча і знаходилися у цьому районі. Близько 10 тис рятувальників відновлюють зруйновані дороги, будівлі та надають необхідну допомогу місцевому населенню.

http://ua.rian.ru/incedents/20100417/78360989.html


3 квітня 2010

Китайці замаскували свої «iPhone» під непоказні телефони

Невідомі китайські виробники всіляких телефонних підробок на кшталт «Nokla» або «iPhon» знову здивували і потішили публіку своїм черговим шедевром - N933. Зовні апарат можна назвати навіть цікавим, хоч і досить незграбним. Та й передня панель N933, м'яко кажучи, не сильно приваблива, але за нею ховається секрет. Виявляється, новинка виконана у форм-факторі розкладачки і під передньою панеллю з клавіатурним блоком і прозорим пластиковим віконцем розташовується 3-дюймовий сенсорний дисплей з роздільною здатністю 320х240 пікселів.

У зовнішньому вигляді користувацького інтерфейсу N933 складно не впізнати iPhone, хоча iPhone OS там і не пахне, хоча значки такі ж. Вбудованої пам'яті в телефоні немає, але є слот для карт microSD і 2-гігабайтна картка поставляється в комплекті. Цифрова камера теж є, хоча фотомодуль з 0,3-мегапіксельним сенсором здається просто непорозумінням у сучасному телефоні. Серед приємних особливостей можна виділити два слоти для SIM-карт. Підтримуються лише мережі GSM 900 і 1800 МГц. Chinagrabber пропонує новинку усього за $ 126.


http://for-ua.com/fun/2010/04/03/102558.html


28 березня 2010

Китайський виробник автомобілів Джілі (Geely) підписала контракт на купівлю Вольво $ 1,8 млрд.

Угода, яку вперше було оголошено в грудні, є найбільшим закордонним придбанням автомобіля китайського виробника. Голова компанії відзначив що це важливий крок для. "Сьогодні являє собою важливий крок для Джілі", наголосив голова компанії Лі Шуфу. Збиткова компанія Вольво була на ринку з 2008 року, коли Форд поклав його та кількох інших марок на продаж, наприклад Ягуар та Ленд Ровер вже були продані Індії у Тата Моторз. Угода являє собою втрати для Форд, адже у 1999 році Вольво будо куплено за $6,5 млрд. Джілі, найбільший незалежний виробник автомобілів у Китаї, зобов'язалася зберегти Вольво окремою компанією і її штаб-квартира залишається у Швеції.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8591677.stm


22 березня 2010

В Китаї розпочинається судовий процес над чотирма співробітниками гірничодобувного гіганта Rio Tinto. Три громадянина Китаю і один австралієць -- топ-менеджер компанії Ху Штерн -- звинувачуються в промисловому шпигунстві і корупції. Судовий процес проходить за закритими дверима.

http://www.kommersant.ua/index-news-y.html?id=153409


20 березня 2010 року

Перша цієї весни велика пилова буря дійшла до Пекіну Столиця Піднебесної вкрилася тоннами піску, занесеного сильним весняним вітром. Місто затягло суцільною жовтою завісою, через яку ледве проходить сонячне світло. Піщаний пил вкриває вулиці, автомашини, залітає через вікна у приміщення. Перш ніж з'явитися у Пекіні, пилова буря пройшла західні автономні райони, перемістившись у провінції Чінхай та Гансу та зачепивши південь Внутрішньої Монголії, що ускладнило роботу транспорту, особливо аеропортів. Більшість пекінців залишаються вдома, а ті хто змушений виходити назовні одягають марлеві пов'язки.

http://www.zavtra.com.ua/news/mir/171114/