Прапор Криворізького району

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Криворізького району
Прапор Криворізького району
Використання
Пропорції 2:3
Затверджений 1 листопада 2000
Кольори
синій
жовтий
зелений
Тип Районний
Приналежність Криворізький район

Пра́пор Криворі́зького райо́ну — сучасний стяг Криворізького району Дніпропетровської області. Затверджений рішенням Криворізької районної ради від 1 листопада 2000 року № 135 «Про затвердження символіки району».

Опис[ред. | ред. код]

Полотнище прапора являє собою прямокутник, який має відношення ширини до довжини як 2:3. Поле прапора трикольорове та складається з трьох горизонтальних смуг. Порядок розташування смуг згори до низу — синього, жовтого і зеленого кольорів. Смуги синього й жовтого кольорів рівні за шириною та довжиною. Співвідношення ширини смуги зеленого кольору до ширини однієї з двох інших смуг (синьої або жовтої) становить 3:2.

У центрі прапора розташовано герб Криворізького району, висота зображення якого становить 3/4 ширини полотнища прапора. Знизу герб виділено жовтим кольором, який накладається на смугу зеленого кольору. Синій та зелений кольори прапора відповідають синьому та зеленому кольорам герба.

Значення[ред. | ред. код]

Присутність на прапорі Криворізького району синього та жовтого кольорів, як кольорів державного прапора України, символізують Українську державу, а зеленого кольору, як одного зі складових герба району, та зображення самого герба — належність до неї Криворізького району.

Полотнище прапора оздоблюється бахромою золотого кольору та китицями.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Геральдика Дніпропетровщини. Офіційні символи територіальних та муніципальних утворень: [Історичні нариси]. — Д.: Арт-Прес, 2012. с.89−192с. ISBN 978-966-348-279-8
  • Енциклопедія Криворіжжя: у 2-х тт./Упорядник В. П. Бухтіяров. Кривий Ріг:ЯВВА,2005. -Т.1, с. 251.

Посилання[ред. | ред. код]