Прапор Нової Каховки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Нової Каховки
Прапор Нової Каховки
Використання
Пропорції 2:3
Затверджений 12 жовтня 2010
Кольори
жовтий
блакитний
білий
Тип міський
Приналежність Нова Каховка

Прапор Нової Каховки затверджений 12 жовтня 2010 року рішенням Новокаховської міської ради.

Автор зображення прапора — Ракіцький Максим Васильович (м. Вижниця, Чернівецька область) — переможець конкурсу на створення проєкту зображення прапора міста Нова Каховка.

Значення символіки[ред. | ред. код]

Прапор являє собою прямокутне полотнище зі співвідношенням ширини до довжини 2:3. Дві рівновеликі горизонтальні смуги, жовта та блакитна, розділені хвилястою лінією. По центру полотнища розташовано офіційний герб міста. Верхня смуга прапору має жовтий колір. Бувши одним із кольорів державного українського прапора, він символізує собою золоте жито українських ланів. А також він нагадує про найбільшу у Європі пустелю — Олешківські піски, де виросло місто.
Нижня блакитна смуга прапора символізує річку Дніпро, силу хвиль якої стримує величне надбання новокаховчан — гідроелектростанція. Це основа заснування міста. Також цей колір символізує струмки, які нібито обіймають місто. Свого часу саме вони дали назву селу Ключове, на місці якого у середині двадцятого сторіччя і було побудоване місто.
Білі промені у нижній частині прапора перераховують одинадцять населених пунктів, які розташовані на території Новокаховської міської ради та символізують собою промені світла, невинності та чистоти помислів жителів. Ці промені омиваються водами річки Дніпра і надають віру у справдження світлих мрій, дарують надію на щасливе майбутнє.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]