Прапор Токмацького району

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Токмацького району
Прапор Токмацького району
Використання
Пропорції 2:3
Затверджений 6 листопада 2002
Кольори
зелений
білий
червоний
жовтий
блакитний
Тип районний
Приналежність Токмацький район

Пра́пор Токма́цького райо́ну — офіційний символ Токмацького району Запорізької області, затверджений 6 листопада 2002 року рішенням сесії Токмацької районної ради.

Опис[ред. | ред. код]

Прапор являє собою прямокутне полотнище, що має співвідношення сторін 2:3 та складається з трьох рівновеликих горизонтальних смуг зеленого, білого і червоного кольорів. У центрі білої смуги розміщено герб району, що має вигляд щита, облямованого вінком із золотих колосків, перевитих червоною стрічкою.

На щиті, розтятому і перетятому червоним і золотим, зображено срібний стовп. В першій частині знаходиться два срібних меча, покладені косим хрестом та срібний напис «1103 р.». В другій частині розташовано золотий сніп, а в третій — два срібних ціпа, покладені косим хрестом. В четвертій частині лазурова змія обвиває срібний жезл і п'є з золотої чаші.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Кисляк В. Г., Нескоромний О. А. Україна: герби та прапори. — К. : Парламентське вид-во, 2010. — 456 с. — ISBN 978-966-611-719-2.. (укр.) (рос.) (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]

  • Прапор Токмацького району. «Українська геральдика» (укр., рос. та англ.) . Архів оригіналу за 12 травня 2014. Процитовано 12 травня 2014.