Примарна історія (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Примарна історія»
Автор Джим Бучер (англ. Jim Butcher)
Назва мовою оригіналу Ghost Story
Дизайн обкладинки Christian McGrath
Країна США
Мова Англійська
Серія «Файли Дрездена»(англ. The Dresden Files)
Жанр Наукова фантастика, Фентезі
Видавництво Roc
Видано 26 липня 2011 року[1]
Сторінок 432 с (перше видання)
ISBN 0-451-46379-X (перше видання)
Попередній твір Changes (2010)
Наступний твір Cold Days (2012)

«Примарна історія» (англ. Ghost Story) — книга Джима Бучера в жанрі наукової фантастики та фентезі, що вийшла 26 липня 2011 року. Вона розповідає про пригоди професійного чарівника Гаррі Дрездена, єдиного професійного чарівника сучасного Чикаго. Це тринадцята книга із серії «Файли Дрездена».[2]

Короткий опис сюжету[ред. | ред. код]

Тож він помер. Гаррі Дрездена більше нема. Вірніше, його більше немає у світі людей — але в новому, примарному післяжиття так важко розібратися! Перш за все, поки він перебував між життям і смертю, минуло кілька місяців, і в Чикаго все змінилося: вулиці заполонили банди некромантів, що полюють за будь-якою наділеною чаклунськими здібностями людиною. Друзі Дрездена змушені щодня давати відсіч агресорам, які невідомо звідки взялися, і перебувають у зневірі. Гаррі й радий би допомогти, але що він може — безтілесний дух, позбавлений колишніх здібностей? Однак Дрезденові доведеться дуже напружитися, використовуючи весь свій розум і кмітливість, накопичені за роки життя, адже якщо не поспішити, примарі чарівника загрожує… остаточне і безповоротне зникнення!

Список основних персонажів[ред. | ред. код]

  • Гаррі Дрезден: Протагоніст; професійний чарівник, приватний детектив і поліцейський консультант; а ще він є у телефонній книзі.
  • Боб: Інтелектуальний дух повітря, який поміщений всередину черепа, і проживає в під-підвальній лабораторії Дрездена.
  • Злий Боб: пізніше в книзі виявилося, що це частина Боба, яку Гаррі наказав йому замкнути в частині «Мертвий удар» (англ. Dead Beat). Єдиний спосіб для Боба зробити це — ампутувати цю частину себе; Злий Боб — це знання, які Боб усунув.
  • Мортімер Ліндквіст: він бачить мертвих людей і спілкується з ними.

«Примарна історія» в інших виданнях[ред. | ред. код]

  • У 2011 році Джеймс Марстерс, який раніше записав усі романи «Дрезденські файли» у формі аудіокниги, був недоступний для запису «Історії привидів». Його замінив Джон Гловер.[3] Чотири роки потому Джим Бучер повідомив, що буде доступний новий випуск аудіокниги «Примарна історія». У відповідь на прохання шанувальників і щоб забезпечити безперервність прослуховування, Джеймса Марстерса повернули, щоб оповідати це нове аудіовидання. Озвучене видання Джона Гловера було вилучено.[4]
  • Ця книга доступна як електронна книга у форматах Kindle і Nook.


Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ghost Story (Dresden Files, No. 13) Hardcover – July 26, 2011 by Jim Butcher (Author). www.amazon.com. Процитовано 12 квітня 2023.
  2. Ghost Story (The Dresden Files #13). Good Reads. www.goodreads.com. Процитовано 21 січня 2014.
  3. Spencer, Priscilla (26 липня 2011). AAAA News. jim-butcher.com. Процитовано 10 лютого 2012.
  4. Spencer, Priscilla (24 березня 2015). Marsters’ Ghost Story coming at last!. jim-butcher.com (англ.). Процитовано 3 серпня 2021.