Промоціоне

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Промоціоне
Засновано 1912
Регіон Італія Італія
Конфедерація УЄФА
Кількість команд 903 команди (за 59 днів) на регіональному рівні
Рівень в ієрархії Рівень 6
Підвищення в класі Еччеленца
Пониження в класі Пріма Категорія
Сайт lnd.it

Промоціоне (італ. Promozione) — шоста ліга чемпіонату Італії з футболу. Третій аматорський дивізіон в ієрархічному порядку, другий на регіональному рівні, організований регіональними комітетами Національної аматорської ліги.

Назва «Промоціоне» вперше використана 1912 року для позначення другого рівня італійського футболу. Нинішній чемпіонат Промоціоне організовується безперервно з 1967 року та його рівень поступово знижувався до 1991 року, коли було засновано Еччеленцу, яка стала головним регіональним чемпіонатом.

Формат[ред. | ред. код]

Оскільки чемпіонати проводяться на регіональному рівні, характеристики різних чемпіонатів не є однорідними по всій Італії, але можуть відрізнятися в деяких деталях, таких як кількість команд-учасниць та кількість команд, що вилітають з чемпіонату. У Трентіно-Альто-Адідже, наприклад, ліги Трентіно та Больцано організовуються безпосередньо відповідними автономними провінційними комітетами.

Підвищення[ред. | ред. код]

Команда, що посіла перше місце в кожній групі, потрапляє до Еччеленци. Між командами, що посіли перші місця, проводяться матчі плей-оф за право підвищення у класі.

Пониження[ред. | ред. код]

Для пониження в класі використовуються різні механізми. Як правило, останні три команди в кожній групі вилітають до Пріма Категорії, але в більшості регіонів були запроваджені стикові матчі, і лише команда, яка посіла останнє місце, безпосередньо вилітає до Пріма категорії.

Чемпіонати[ред. | ред. код]

Кількість учасників може змінюватися з роками. Наступний список оновлений до сезону 2023—2024 років.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У східній частині Фріулі, для словенської громади, група B називається Promocijska liga
  2. У Південному Тіролі ліга також носить німецьку назву Ландесліга, тобто «Провінційна ліга».

Посилання[ред. | ред. код]