Під маскою (фільм, 2006)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Під маскою
Behind the Mask: The Story of the People Who Risk Everything to Save Animals
Жанр Документальний фільм
Режисер Шеннон Кіт
Продюсер Шеннон Кіт
Сценарист Шеннон Кіт
У головних
ролях
Грег Ейвері
Стівен Бест
Мел Бротон
Род Коронадо
Джон Кертін
Кріс ДеРоуз
Джон Фельдман
Кевін Кйонаас
Ронні Лі
Кейт Манн
Інгрід Ньюкірк
Джеррі Власак
Пол Вотсон
Робін Вебб
Монтаж Сандра Мор
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 72 хвилини
Мова Англійська мова
Країна США США
Дата виходу 10 червня 2006
Кошторис $75,000 (за підрахунками)
IMDb ID 1031215

Під маскою (англ. Behind the Mask: The Story of the People Who Risk Everything to Save Animals) — документальний фільм 2006 року, що розповідає про радикальний зоозахисний рух Фронт визволення тварин (ALF) та їх акції прямої дії. Автор фільму — американський адвокат та захисник прав тварин Шеннон Кіт. Зйомки фільму тривали протягом трьох років.

Стрічку було створено для того, аби продемонструвати людям інший бік діяльності руху за звільнення тварин, аніж той, який вони бачать у ЗМІ, та зруйнувати міф про те, що активісти руху — террористи та «божевільні радикали».

Сюжет[ред. | ред. код]

Фільм розповідає про роботу активістів боротьби за права тварин, в тому числі учасників ALF, що протизаконно проникають до лабораторій та інших об'єктів, аби перешкодити використанню тварин при проведенні дослідів та експериментів. Особливий наголос зроблено на гуманності мотивів таких дій.

Серед оповідачів — відомі зоозахисники Грег Ейвері, Стівен Бест, Мел Бротон, Род Коронадо, Джон Фельдман, Ронні Лі, Кейт Манн, Інгрід Ньюкірк, Джеррі Власак, Пол Вотсон та інші. У фільмі викладено історію Джилл Фіппс, що загинула під колесами вантажівки, протестуючи проти живого експорт. Всього ж за час активних дій Фронту загинуло чотири правозахисники[1].

В стрічці проведено паралель між протидією влади рухам за права тварин і рухам за права людей. Окрім того, підкреслюється, що учасники Фронту визволення тварин, названого ФБР «внутрішньою терористичною загрозою № 1», з моменту створення організації жодного разу не заподіяли шкоди людині.

Відзнаки та нагороди[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Behind the Mask review (англ.) . «The Telegraph». Процитовано 3 вересня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]