Рестинга строкатокрила

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рестинга строкатокрила
Строкатокрила рестинга (підвид F. i. intermedia)
Строкатокрила рестинга (підвид F. i. intermedia)
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Птахи (Aves)
Ряд: Горобцеподібні (Passeriformes)
Родина: Сорокушові (Thamnophilidae)
Рід: Рестинга (Formicivora)
Вид: Рестинга строкатокрила
Formicivora intermedia
Cabanis, 1847
Ареал виду
Ареал виду
Підвиди

(Див. текст)

Синоніми
Formicivora grisea intermedia
Посилання
Вікісховище: Formicivora intermedia
Віківиди: Formicivora intermedia
ITIS: 916002
МСОП: 103657347

Рести́нга строкатокрила[2] (Formicivora intermedia) — вид горобцеподібних птахів родини сорокушових (Thamnophilidae). Мешкає в Колумбії і Венесуелі та на сусідніх островах. Строкатокрила рестинга раніше вважалася конспецифічною з бурою рестингою, однак була визнана окремим видом[3][4].

Опис[ред. | ред. код]

Довжина птаха становить 12-13 см, вага 9-12 г. У самців верхня частина голови і верхня частина тіла сірувато-коричневі. Крила, хвіст, нижня частина голови і нижня частина тіла чорні. На крилах дві помітні білі смуги, від очей до грудей і боків ідуть білі смуги, стернові пера на кінці білі. У самиць забарвлення верхньої частини тіла подібне до забарвлення верхньої частини тіла самців, нижня частина тіла охриста, груди поцятковані темними смугами.

Підвиди[ред. | ред. код]

Виділяють шість підвидів:[5]

Поширення і екологія[ред. | ред. код]

Строкатокрилі рестинги мешкають в Колумбії, Венесуелі, Панамі та на Тринідаді і Тобаго. Вонпи живуть в сухих і вологих тропічних лісах і чагарникових заростях, в мангрових лісах і вологих саванах. Зустрічаються територіальними парами, на висоті до 1600 м над рівнем моря. Живляться комахами та іншими дрібними безхребетними, яких шукають в підліску. В кладці 2 білих, поцяткованих пурпуровими плямками яйця.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. BirdLife International (2016). Formicivora intermedia: інформація на сайті МСОП (версія 2021.3) (англ.) 05 липня 2022
  2. Formicivora intermedia у базі Avibase.
  3. Hilty, Steven L. (2003). Birds of Venezuela (вид. 2nd). Princeton, New Jersey: Princeton University Press. с. 534. ISBN 978-0-691-09250-8.
  4. Boesman, Peter (April 2016). Notes on the vocalizations of White-fringed Antwren (Formicivora grisea). HBW Alive Ornithological Note 46. Процитовано 17 March 2018.
  5. Gill, Frank; Donsker, David, ред. (2022). Antbirds. World Bird List Version 12.1. International Ornithologists' Union. Процитовано 05 липня 2022.