Рудоволоса бестія (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рудоволоса бестія
Red-Headed Woman
Жанр романтична комедія
Режисер Джек Конвей
Продюсер Пол Берн
Сценарист Аніта Луз
У головних
ролях
Джин Гарлоу
Льюїс Стоун
Честер Морріс
Шарль Буає
Уна Меркел
Оператор Harold Rossond
Композитор Річард А. Вайтінг, Раймонд Б. Еґен
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer
Тривалість 79 хв.
Мова англійська
Країна США
Дата виходу 25 червня, 1932 року
IMDb ID 0023385
CMNS: Рудоволоса бестія у Вікісховищі

Рудоволоса бестія (англ. Red-Headed Woman) — американська романтична комедія 1932 року, створена студією Metro-Goldwyn-Mayer, основана на романі Катеріни Браш з такою ж назвою, сценарій створила Аніта Луз, режисер фільму Джек Конвей. Актриса Джин Гарлоу втілила на екрані образ жінки, яка використовує секс для підвищення своєї соціальної позиції.

Ролі виконують[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Виробництво фільму було складним з самого початку. Продюсер Ірвінґ Тальберґ був стурбований тим, що оригінальна історія і перший проект сценарію Френсіса Скотта Фіцджеральда занадто серйозні, і запропонував переписати його Аніті Луз, він попросив її зробити сценарій більш веселим і грайливим, з більшим наголосом на комедію.

Перед Гарлоу, MGM хотіла залучити у проект Клару Боу, яка погодилася зіграти головну роль, але заперечували проти «майбутніх послуг» для студії.

До виходу в прокат Тальберґ, заздалегідь, працював з Конторою Віла Гейза для впевненості в тому, що фільм отримає дозвіл на широкий прокат. Адже Кіновиробничий кодекс вимагав, що злочинець не повинен отримувати користь від злочину чи залишатись безкарним, гріх має бути покараний. До цього додавалися ще й відверто сексуальне зображення Гарлоу з кількома сценами, в яких вона була частково роздягнута, або чинила очевидне сексуальне домагання.

Тальберґ погодився на сімнадцять скорочень, щоб фільм міг вийти на екранах у США. Однак після випуску, він все одно отримав велику кількість скарг від ображених покровителів кіно. Оригінальна театральна версія була заборонена для показу у кінотеатрах Великої Британії,[1] він ніколи не демонструвався повторно аж до 1965 року.[2] Фурор довкола його випуску викликав значний розголос і фільм отримав касовий успіх.

Примітки[ред. | ред. код]