Різа Шевкієв

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Різа Шевкієв
Народився 10 липня 1954(1954-07-10) (69 років)
Самарканд, Узбецька РСР, СРСР
Країна  СРСР
 Україна
Діяльність політик

Різа Шевкієв (нар. 10 липня 1954(19540710), Самарканд, Узбецька РСР, СРСР) — український кримськотатарський політик, член Меджлісу кримськотатарського народу.

Станом на 2014 — генеральний директор БО «ФОНД «КРИМ» (крим. «Кирим» FONDU» Hayriye Teskilati) — неприбуткової, національно-культурної, благодійної та правозахисної організації. Президент БО «ФОНД «КРИМ» — Мустафа Джемілєв.

Працюючи в БО «ФОНД «КРИМ» Різа Шевкієв виконує задачі по сприянню вирішенню проблем, пов'язаних з поверненням і облаштуванням депортованого кримськотатарського народу та інших репатріантів в Криму.

Освіта: вища.

Позиція по кримській кризі[ред. | ред. код]

На сесії Курултаю в квітні 2014 р. Різа Шевкієв сказав, що «Курултай і Меджліс повинні бути послідовні у своїх рішеннях. «Все 23 року ми підтримували територіальну цілісність і суверенітет України. У цьому плані і Курултай, і Меджліс взяли багато рішень. Ми виступили свого часу проти незаконного референдуму і не визнали його підсумків, ми виступали за територіальну цілісність України, і тому сьогодні ми не можемо приймати рішень, які б суперечили всій 23-річної політичної лінії Курултаю і Меджлісу. Не слід тому говорити про входження нашої національно-територіальної автономії до складу Росії, а тільки про входження до складу України. Ті делегати, які говорять про входження до складу Росії, повинні мати на увазі: ви звернете увагу, в яку країну ми в такому випадку потрапляємо. Росія — це агресор, який зневажає міжнародне право, яка порушила цілісність тієї держави, в яке ми входили. З Криму літаки в Туреччину не літають, всюди встановлена ​​цензура. Вже зараз ми знаходимося за пресом спецслужб Росії. Сьогодні вони нам м'яко стелять, а завтра ви можете опинитися там же, де були раніше і зовсім не в Криму»[1]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]