Рік Снайдер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рік Снайдер
англ. Rick Snyder
Ім'я при народженні англ. Richard Dale Snyder
Народився 19 серпня 1958(1958-08-19) (65 років)
Баттл Крік, Калгун, Мічиган, США
Країна  США
Діяльність політик, бухгалтер, підприємець, підприємець, адвокат, інвестор
Alma mater Університет Мічигану, Школа права Мічиганського університету і Ross School of Businessd
Знання мов англійська
Заклад Університет Мічигану, Coopers & Lybrand[d] і Gateway[d]
Посада губернатор Мічигану
Партія Республіканська партія США
Конфесія пресвітеріанство
Батько Dale F. Snyderd[1]
Мати Helen Louellad[1]
Очі блакитні[2]
Автограф
Сайт michigan.gov/gov/

Річард Дейл «Рік» Снайдер (англ. Richard Dale «Rick» Snyder; нар. 19 серпня 1958(19580819), Баттл-Крік, Мічиган) — американський підприємець і політик, член Республіканської партії. Губернатор штату Мічиган, у 2011-2019 роках.

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчив Мічиганський університет, де він вивчав управління бізнесом і право. Він почав свою кар'єру в компанії Coopers & Lybrand, її відділенні в Детройті. У 1988 році він став партнером у бізнесі, і в 1989 році він був переведений у відділення в Чикаго, де він очолив команду злиття та поглинання. У 1991 році він перейшов працювати до комп'ютерної компанії Gateway, де спочатку він був віцепрезидентом, а потім президентом і головним операційним директором. У 1997 році разом з партнером заснував компанію у сфері венчурного капіталу Avalon Investments. У 2000 він заснував ще одну інвестиційну компанію під назвою Ardesta і був її головою. У 2005 році він повернувся очолив Раду компанії, у 2006 році був також тимчасовим президентом. Він пішов з компанії у 2007 році, коли він почав працювати у тайванській компанії Acer. Пізніше він зосередився на роботі у своїй компанії. Якийсь час, у той же час навчання студентів становить його альма-матер.

21 липня 2009 Снайдер оголосив, що він має намір почати політичну кар'єру у складі Республіканської партії, і, зокрема балотуватися на посаду губернатора свого рідного штату Мічиган. 10 серпня 2010 він виграв республіканські праймеріз і 2 листопада 2010 переміг чотирьох інших кандидатів, у тому числі демократа Вірга Бернеро.

Рік Снайдер одружений зі Сью Снайдер і має трьох дітей. Пресвітеріанин.

Судова справа[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]